Bánhidi: Azért dolgozunk, hogy fellocsolhassuk pezsgővel a PICK Arénát

Vissza
Bánhidi: Azért dolgozunk, hogy fellocsolhassuk pezsgővel a PICK Arénát

Jön a döntő mindent eldöntő meccse: pénteken 20.30-tól eldől, hogy csapatunk megszerzi-e hatodik magyar bajnoki címét. Az esélyekről Bánhidi Bence csapatkapitányt kérdeztük. Interjú.

– A finálé harmadik összecsapása előtt nézzünk vissza az előző kettőre. Múlt pénteken magabiztosan, 31–25-re nyertünk hazai pályán a Veszprém ellen. Az a meccs szinte tökéletesnek tűnt szurkolói szemmel.

– A pályán is hasonlót éreztem, tényleg szinte végig az történt, amit szerettünk volna. Nagyon együtt volt a csapat, élesek voltunk, Mikler Roli pedig a védéseivel rengeteget segített a védekezésünknek és a támadásainknak is. Azzal a meccsel minden szegedi meg lehetett elégedve!

– Hétfőn lett volna esély befejezni az egyik csapat második sikeréig tartó párharcot, ám Veszprémben 34–27-es vereséget szenvedett a csapat. Mi volt a gond?

– Negyven percig meccsben voltunk, ám sajnos elkezdtünk idegeskedni, hibázni, ennek köszönhetően a Veszprém elhúzott, ami végzetesnek bizonyult. Más taktikával rukkoltak elő, változtattak, ez bejött nekik. Viszont van még egy meccs, minden erőnkkel készülünk a pénteki találkozóra, hazai pályán nem lehet más a cél, mint a bajnoki cím megszerzése!

– Több interjúban is előkerült már témaként, hogy nagy dolgokkal nem tudja meglepni egymást ez a két gárda, ám mindkét találkozón úgy tűnt, sikerült a győztes félnek előhúznia valamit a tarsolyából. Ennyit számíthat egy apró változtatás?

– Igen, ezek a dolgok fontos részletek, amiknek hatása van a meccsre, ám nem ez a döntő. Általában az nyer, amelyik csapatnak jobban véd a kapusa, jobban zár a védelme, illetve ahol több extra teljesítmény kerül pályára. Ha ezek hiányoznak, akkor a kis meglepetések nem sokat érnek. A felkészülésünk fókuszában most is a védekezés szerepel, ezzel azért akadt gondunk Veszprémben.

– Hányszor néztétek vissza a két összecsapást elemzési céllal? 

– Általában háromszor videózunk egy héten, most kettő fért bele. Ilyenkor az egész mérkőzést végignézzük, támadásról támadásra, védekezésről védekezésre kielemezzük a játékot, a mozgásokat, a hibákat. Ez fontos, hogy tanulni, fejlődni tudjunk.

– A korábbi évektől eltérően – az új lebonyolításnak hála – idén három mérkőzés dönt a bajnoki címről. Ez a szurkolóknak mindenképpen jó hír. És a játékosoknak?

– Nincs értelme a lebonyolítással foglalkozni, az egyetlen feladat az, hogy alkalmazkodjunk ehhez. Tény és való, hogy teljesen más meccset játszottunk volna Veszprémben, ha csak a korábbi rendszer szerint az első összecsapáson összeszedett előnyünkből kellett volna megtartani valamennyit, de ez sem számít. Az esélyünk megvan, a saját szurkolóink előtt lehetünk bajnokok, a mi kezünkben van a sorsunk!

– 2018-ban, 2021-ben és 2022-ben is Veszprémben nyertük meg a bajnoki aranyérmet. Egész más érzés lenne hazai pályán, az új PICK Arénában, nyolcezer szegedi fanatikus előtt ünnepelni. Ez eszedbe jutott?

– Persze! És ettől csupán hatvan perc választ el minket, amikor is extrát kell nyújtania minden játékosnak. Remélem, hogy egy új korszak kezdődik, ami azt jelenti, hogy megtudjuk, milyen itthon ünnepelni. Azért dolgozunk, hogy fellocsolhassuk pezsgővel a PICK Arénát, illetve hogy együtt örülhessünk minél több szegedivel!

– Az utolsó meccs jön a távozó vezetőedző, Juan Carlos Pastor irányításával. Szabad ilyenkor helyet adni az érzelmeknek? Segíthet ez a helyzet, vagy inkább ki kell zárni? 

– Természetesen mindenkinek ott motoszkál a fejében, de vagyunk olyan profik mindannyian, hogy ne ezzel törődjünk. A teljes fókusz a meccsen, azon a hatvan percen van, mindenki a saját dolgára figyel! A találkozó után pedig természetesen méltóképpen elbúcsúztatjuk a távozókat, köztük a Mistert is.

– Egy hete Dean Bombac is üzent a szurkolóknak, az be is jött. Te mit mondanál, mit kérnél a szegedi drukkerektől?

– Arra kérnék mindenkit, aki ott lesz az arénában, hogy a szokásosnál is jobban, legalább háromszoros erővel buzdítsanak minket. Ez az a mérkőzés, amikor nincs mire tartalékolni, mindent ki kell adnunk magunkból: a játékosoknak, de a szurkolóknak is!

Lekopogja, nincs semmi gond!
A szezon során több sérülés is hátráltatta Bánhidi Bencét, ám a 28 éves beálló az utóbbi hetekben újra teljes intenzitással gyakorol a társak között. 
– Lekopogom, most jól vagyok, hála az égnek nincs semmi problémám. Rendben van az egészségem, testileg és lelkileg is készen állok a pénteki összecsapásra. Várom a meccset! – árulta el Bánhidi Bence.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.06.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR