Bombac: Ezekért a meccsekért élek!

Vissza
Bombac: Ezekért a meccsekért élek!

Élet-halál meccsre készül a Veszprém elleni bajnoki döntő első, pénteki felvonásán Dean Bombac, csapatunk irányítója. A szlovén játékossal az esélyekről, Juan Carlos Pastor vezetőedzőről, a szurkolókról és az immár rövid hajáról is beszélgettünk. Interjú.

– Gratulálok a 26 meccses alapszakasz megnyeréséhez. Mi volt a nehezebb: a Veszprém elleni két rangadóból egyet megnyerni, vagy a további 24 találkozót hibátlanul lehozni?

– Nehezebb volt a többi csapat ellen lejátszott huszonnégy mérkőzésen huszonnégy győzelmet elérni. Sokan nem is gondolnak bele a helyzetünkbe, de minden alkalommal ott kellett lenni fejben, motiváltan kellett pályára lépni, és nem lehetett hibázni. Ha van egy rossz napod, az könnyen sokba kerülhet, láthattuk ezt a Veszprém esetében a NEKA otthonában, de a tavalyi szezonban mi is kikaptunk Gyöngyösön. A nagy meccsekre nem kell külön felpörögni, a kötelező győzelemnek tartott találkozók esetében viszont olykor ez nehéz feladat, főleg, ha fáradtak vagyunk, vagy egy utazás után lépünk pályára. Az olyan csapatok ellen, mint a Csurgó, a Tatabánya vagy a már említett Gyöngyös, mindig nehéz dolgunk van, még ha ez az eredményen nem is feltétlenül látszik. Szóval az alapszakasz szempontjából a huszonnégy győzelmet tartom többre!

– A szezon utolsó feladata a finálé. Mit gondolsz, két vagy három meccsen dől el a bajnoki cím?

– Nehéz ezt megtippelni, de nem is szabad ezen gondolkoznunk. Előbb jöjjön a pénteki hazai összecsapás, ami a szememben igazi élet-halál meccsnek számít. A saját arénánkban indul a döntő, ami előny, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy mi vagyunk a bajnokok, 2021-ben és 2022-ben is mi ünnepelhettünk. Szeretnénk ismét megvédeni a címünket!

– Egy olyan ellenfélre, mint a Veszprém, amelyet ennyire ismertek, hogy lehet felkészülni? Tudtok bármiféle meglepetést okozni a másiknak?

– Ismerjük, mit játszanak, ahogy a veszprémiek is tisztában vannak a mi játékunkkal, ám lehetnek apró változtatások, amikre nem készül a másik. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy bármi olyasmit látunk majd, ami meglepetésnek számít. Nekünk a saját feladatainkra kell összpontosítanunk, ugyanolyan összeszedetten kell védekeznünk, mint az alapszakasz hajrájában, amikor 30–28-ra nyerni tudtunk ellenük. Ha a védekezés működik, akkor ebből indulva könnyű gólokat is szerzünk majd, amelyek értékesek lehetnek. Ha hátul rendben leszünk, a támadás is összeáll!

– Ezek szerint a Veszprém elleni legutóbbi győzelem során a védekezés volt a legnagyobb különbség a korábbi összecsapásokhoz képest?

– Igen, illetve a csapat hozzáállása. Ezzel szerintem most sem lesz probléma. Tavaly is nehéz évünk volt, amit a bajnoki döntővel mentettünk meg, az az arany sok mindenért kárpótolt. Most hasonló a helyzet, ezúttal is sok nehézséggel néztünk szembe, az idény első felében nem voltunk a megfelelő szinten, ám az említett 30–28-as győzelem fordulópontot jelentett. Akkor magasabb fokozatra kapcsoltunk, ezt kell még kitolni, illetve ha lehet, még tovább fokozni két vagy három meccsig, és meglesz az eredménye.

– A lelátóról úgy tűnik, olyan típus vagy, akit ezek a nagy meccsek extra motivációval látnak el. Te is így érzed?

– Ezekért a meccsekért élek! A legnagyobb motiváció nekem az, ha egy ilyen összecsapáson pályára léphetek. Ezért edzek minden nap, alig várom, hogy péntek legyen – a legboldogabb akkor lennék, ha már most kezdhetnénk. 

– Ez a két vagy három találkozó lesz az utolsó, amit távozó vezetőedzőnk, Juan Carlos Pastor irányításával játszol. Mi a legfontosabb, amit tanultál tőle az együtt töltött hét szezon alatt?

– Rengeteg dolgot említhetnék. Egy egészen más kézilabdával ismertetett meg, mint amit korábban tanultam és játszottam, és ezt a stílust imádom!

– Búcsúajándéknak tökéletes lenne egy aranyérem, nem?

– Persze, de nem csupán érte szeretnék nyerni, hanem saját magam, a családom, a szurkolóink miatt is. Sportolóként néhány éved van arra, hogy gyűjtögesd a címeket és érmeket, aztán ha egyszer abbahagyod, számolgathatod azokat. Most mindenképpen szeretném eggyel bővíteni az aranyak számát! Ami a Mistert illeti, ő győztes típus, imád nyerni, mindent megtesz azért, hogy a csapatát győzelemre vezesse. Ha sikerül, azt nem nevezném búcsúajándéknak, inkább egy olyan trófeának, amelyre nagyon vágyik, és amelyet nagyon megérdemel.

– Üzennél valamit péntekre a szurkolóknak?

– Remélem, hogy a csodálatos arénánk tele lesz. Azt kérném tőlük, teremtsenek olyan hangulatot, mint a legutóbbi Veszprém elleni sikerünk alkalmával. Ezzel segítenek a legnagyobbat, mi pedig mindent megteszünk, hogy közösen elérjük a célunkat, és megvédjük a bajnoki címet. 

Nem a hajában volt az ereje
Néhány hete rövid frizurával láthatjuk a pályán Dean Bombacot, akinek jellegzetessége volt a hosszú hajkorona. De vajon miért döntött a váltás mellett?
– Legalább hat hónapon át gondolkoztam rajta, hogy meglépjem-e, többször is elmentem a fodrászhoz, de egy ideig azt mondogattam, nem ez a megfelelő időpont. Aztán csak elhatároztam magam, ami nagy lépés, hiszen tizenhét évig hosszú volt a hajam, szinte mindenki így ismert. Remélem, hogy a rövid frizurával is bajnoki címet ünnepelhetek majd – mondta Bombac, akinek a formáját látva biztosan eddig sem a hajában volt az ereje.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.05.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR