Megnyertük a döntő első meccsét

Vissza
Megnyertük a döntő első meccsét

Parádés hangulatban, magabiztos, 31-25-ös győzelmet arattunk a Telekom Veszprém ellen a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzésén. Folytatás hétfőn 18.30-kor idegenben.

OTP Bank - PICK Szeged–Telekom Veszprém 31–25 (15–11)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 1. mérkőzés. Szeged, PiICK Aréna, 6166 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4, Tönnesen 1, Bombac  3, Rosta 5, Mackovsek 6, Szita. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Blonz 7/7, Garciandía 3, Bánhidi 1, Bodó 1, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 4/2, Remili 3, Pesmalbek 3, Ligetvári, Elderaa 2, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), lauge 5, A. Nilsson 2/1, Mahé 2, Ilics Z., Sipos, Vajlupov, Elísson 3/1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 7/7, ill. 7/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Szegednek.

Állva tapsolt mindenki. Az utolsó két percben felállt a #HandballFamily, így köszöntötte a csapatot a bajnoki döntő első mérkőzésén. Nyertünk, 31-25-re legyőztük a legnagyobb riválisunkat, a Telekom Veszprémet. A két győzelemig tartó párharcban 1:0-ra vezetünk. Tettünk egy lépést #csakelőre, de a komoly feladat még hátravan, hétfőn 18.30-kor jön Veszprémben a második meccs.

Remek hangulatban indult a találkozó, a B-közép vezetésével a Radnóti gimnáziumtól ismét megvalósult a Szurkolói felvonulás, ami már kellő alapot adott a meccshez. A felvezetésben két magyar bajnok teniszezővel, a szegedi Bíró Melindával és Kiss Györggyel beszélgettünk, rengeteget játszottunk, volt „Szurkolói pillanatok”, amikor a B-közép melegítette a szegedi közönséget. Szélpál Szilveszter operaénekes előadásában felcsendült a magyar Himnusz, majd útjára indult a labda.

Borut Mackovsek révén szereztünk vezetést, ezután fordított a Veszprém, 2-1-re vezettek. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy először és utoljára volt náluk ekkor az előny. Mikler Roli parádés bravúrjainak köszönhetően sikerült visszavenni a vezetést, 4-2-re elléptünk, de a bakonyiak még egyenlítettek, 4-4. Innen nem volt megállás! Hihetetlen erőt kaptunk a lelátóról, és ez nagy lendületet adott nekünk. Borut lőtt, és a labda rendszeresen a hálóban táncolt. Alexander Blonz remekül értékesítette a heteseket, Mikler Roli pedig zsinórban két büntetőt is hárított. Tombolt a lelátó népe! Minden bejött, 11-5 állt a PICK Aréna hatalmas eredményjelzőjén. A Veszprém a hajrában összekapta magát, közelebb került hozzánk, de így is 15-11 volt a javunkra.

Emberhátrányban kezdtük a második félidőt. két hetessel 15-13-ra zárkózott a Telekom. Imanol szerzett ekkor fontos gólt, majd „Blonzi” is értékesített egy hetest, pillanatok alatt 17-13 lett nekünk. Hatalmas volt a küzdelem, Roli továbbra is akkor védett, amikor kellett, Dean Bombac pedig kiválóan irányított, okos gólokat szerzett. Nem engedtük közelebb a Veszprémet, tartottuk a magabiztos vezetést, amit nagyra értékelt a #kékek tábor. Jött Rosta Miki, tarthatatlan volt ő is, így sikerült növelni az előnyünket, és a végén 31-25-re nyertünk. Megvan az első meccs, de holnap új nap kezdődik. Ma még van miért örülni, de szombat reggeltől a második meccsre koncentrálunk. Egy biztos, hogy az a szeretet, amit a péntek esti meccsen a szegedi közönségtől kaptunk, az hihetetlen sokat segít majd.

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank - PICK Szeged vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm Rolinak ezt a remek teljesítményt, nagy önbizalmat adtak a védései számunkra! A második félidő elején felzárkózott a Veszprém, de erre jól reagáltunk, és nagyobb előnyt szereztünk. Jól felkészültünk a mai meccsre, büszke vagyok a fiúkra. Mindig a következő mérkőzésre készülünk, hétfőn megyünk Veszprémbe, amely egy teljesen más mérkőzés lesz. A célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Mikler Roland, az OTP Bank - PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Veszprémnek, mert korrekt mérkőzést játszottunk, amely nem volt durva, nem volt sok szabálytalanság. Mindenki tudja, ez egy bajnoki döntő, ahol néha elszabadulnak az indulatok. Ez a mai nap nekünk kedvezett, egy-null ide. Pontosan tudom, hogy Veszprémben nem egyszerű győzni, ehhez újfent kimagasló egyéni teljesítmények és remek védekezés kell. Megpróbálunk minél többet pihenni, és hétfőn megismételni ezt a mérkőzést.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, megérdemelt a sikerük! Az első félidőben csak két védésünk volt, ez egy ilyen mérkőzésen nem megengedhető. Próbáltunk változtatni már az első félidő végén, de erre jól reagált ellenfelünk, amely hosszú támadásokat vezetett. Még egy mérkőzést biztosan játszunk, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.

Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém játékosa: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelt a győzelmük! Nehéz, ha idegenben játszol és hat-hétgólos hátrányba kerülsz. Zárkóztunk, de nem sikerült kiegyenlítenünk, ez pedig elsősorban Mikler Rolinak köszönhető, aki remekül védett. Most pihennünk kell, mindent megteszünk hétfőn az egyenlítésért.

 

Közzétéve: 2023.06.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR