Jön a harmadik! Csurgón játszunk bajnokit

Vissza
Jön a harmadik! Csurgón játszunk bajnokit

Szerda 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgói KK otthonában lépünk pályára. A meccset klubunk YouTube-csatornáján élőben közvetítjük.


Nincs megállás! Ha beindul a nagyüzem, akkor azzal már minden #kékek hívek tisztában van, hogy jönnek zsinórban a meccsek. A héten kétszer is pályára lépünk: előbb szerdán 18 órakor a Csurgói KK otthonában, majd pénteken 17.15-kor 500 néző előtt hazai pályán az újonc Veszprémi KKFT ellen. A belépő árusításról itt olvashatnak.

Ez lesz a CSKK ellen a 35. meccsünk az NB I-ben. A 2008/2009-es idényben találkoztunk velük először. 33-26-ra nyertünk itthon, idegenben pedig 31-26-ra. Azóta 32-szer nyertünk, 1-szer döntetlent értünk el, és 1-szer vereséget szenvedtünk. Eddig 1046-szor zörgettük meg a Somogy megyei alakulat kapuját, míg ők 846 gólt szereztek.

Az elmúlt szezonban itthon 29-21-re nyertünk, idegenben, idén februárban kőkemény csatában tudtunk 26-23-ra győzni. A CSKK vereséggel indította a 2020-2021-es szezont, a Telekom Veszprém otthonában 40-21-re kapott ki. Mi eddig kétszer nyertünk: előbb Orosházán 39-22-re, majd itthon a Budakalász ellen 34-22-re.

A Budakalász ellen Bodó Richárd remekelt. Válogatott átlövőnk annyi gólt szerzett, mint a mezszáma, kilencszer volt eredményes. Ami igazán örömteli, hogy Ricsi ezt kilenc próbálkozásból érte el. Mátészalka díszpolgára eddig 96 meccset játszott a csapatunkban, és a jelenlegi keret legeredményesebb játékosa az NB I-ben, eddig 354 gólt dobott.

– Mindig jó érzés, ha bejönnek a lövések. Ez azért kellő önbizalmat ad. Már az edzőmeccseken is jól ment a játék, pedig az elsőn, a Dabas ellen betegség miatt nem játszhattam. Úgy gondolom, a csapat is meccsről meccsre lépked előre. Minden mérkőzés fontos állomás, így a Csurgó elleni is. Nem könnyű ellenük játszani, kőkeményen védekeznek, így komoly csatára számítok. Bízom a jó kezdésben, ez eddig jellemző volt ránk, mert ha jól indítjuk a meccset, akkor felszabadultan játszhatunk – nyilatkozta Bodó Richárd.

A csapat kedden délelőtt még az újszegedi sportcsarnokban edzett, majd délután útra kel. Luka Stepancic, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson továbbra is sérült. A keretbe bekerült hétfői új szerzeményünk, a szlovák válogatott balszélső, Martin Stranovsky. A hazai oldalon egy ismerőst köszönthetünk: évekkel ezelőtt sok-sok egykori szegedi játszott a CSKK-ban, most Tatai Péter az, aki 2014-ben EHF-kupagyőztes lett velünk.

A meccsről nem marad le senki. Érdemes lesz figyelni klubunk YouTube-csatornáját, élőben jelentkezünk Csurgóról. A meccs előtti felvezetésben felidézzük majd a Budakalász elleni meccset, interjúkat is láthatnak a #handballfamily tagjai.

Közösségi oldalainkon fotókkal, videókkal jelentkezünk.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.09.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR