Bodó Richárd bombáival sima győzelem a Budakalász ellen

Vissza
Bodó Richárd bombáival sima győzelem a Budakalász ellen

Remek első félidő után, Bodó Richárd 9 góljának is köszönhetően, magabiztosan 34-22-re nyertünk zárt kapuk előtt itthon a Budakalász ellen.

MOL-PICK SZEGED–Budakalász 34–22 (19–7)
Férfi kézilabda, NB I., 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth Z., Simó.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 4/1, Kaspárek 3, Bombac, Bánhidi 2, Bodó 9, Källman 3. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Canellas, Gaber Mackovsek 4, Zsitnyikov 4, Kecskés 3/2, Rosta 1, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Budakalász: Váczi D. – Varjú 2, Prokop 2, Dávid, Rotim 3, Holpert 3, Koncz 5/1. Csere: Boros 1 (kapus), Radnic 1, Perisics 3/1, Ceranic, Fórizs, Tyiskov 1, Simányi, Kiss B. 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 5/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

Nem volt kérdés: magabiztosan nyertük meg a második bajnoki meccsünket a K&H férfi kézilabda ligában. A Budakalászt fogadtuk zárt kapuk előtt. Ez volt a kilencedik összecsapásunk ellenük az NB I-ben, és a nyolcadik sikert értük el.

Nagy tempóban kezdtünk, Bogdan Radivojevics és Bodó Richárd volt a gólfelelősünk, így szépen, fokozatosan léptünk el az ellenfelünktől. Mikler Roli is több labdát hárított, megfogta Perisic hetesét is, így a kispadról jött is érte a  taps. A vendégek próbálták lassítani a játékot, de a masszív falunkkal szemben nem sok esélyük volt. Többször is labdát szereztünk, így Jonas Källman, Nik Henigman is könnyű gólokat szerzett. Továbbra is remekelt a védelem, így Kecskés Dániel utolsó pillanatokban elért kínaija után 19-7 volt a javunkra.

A második harminc  perc már nem volt annyira tökéletes, mint az első. Bodó Richárd viszont nagyon élt, tarthatatlan volt, kilenc góljával a meccse legeredményesebb játékosa lett. Dmitirj Zsitnyikov, Borut Mackovsek és Kecskés is ügyeskedett, gólokat szerzett, de ebben a játékrészben többet hibáztunk. Nagy gond nem volt, mert megtartottuk az első 30 percben szerzett 12 gólos előnyünket, így 34-22-re diadalmaskodtunk.

Juan Carlos Pastor: - Az első félidőben sok jó dolgunk volt, ekkor kiválóan teljesítettünk, ezzel elégedett voltam. A másodikban próbáltuk a hét-hat elleni játékot, ami a jövőben fontos lehet, itt már többet hibáztunk. Mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, a Csurgó ellen keményen fel kell készülnünk, mert a Somogy megyei csapat kiváló játékerőt képvisel.

Legközelebb szeptember 9-én (szerda) 18 órakor a Csurgói KK otthonában lépünk pályára. A meccset klubunk YouTube-csatornáján élőben adjuk.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

A meccs itt visszanézhető:

 

 

Közzétéve: 2020.09.05.

TOVÁBBI HÍREK

2020
09/25
Jegyértékesítés a Vardar elleni BL-meccsre

Október 1-én (csütörtök) 18.45-kor az északmacedón Vardar Szkopjét fogadjuk a Bajnokok Ligájában. Jegyértékesítési információk.

2020
09/24
Tiszteletbeli MOL-PICK SZEGED-játékossá fogadtuk Erzsit és Szabit

A napokban tiszteletbeli MOL PICK SZEGED játékossá fogadtunk két kerekesszékes-válogatott kézilabdázót, Szilágyi Erzsébetet és Fekete Szabolcsot.

AZ ÖSSZES HÍR