Martin Stranovsky: MOL-PICK SZEGED

Vissza
Martin Stranovsky: MOL-PICK SZEGED

Klubunk 2020 december 31-ig szerződést kötött a szlovák válogatott balszélsővel, Martin Stranovskyval.

Martin Stranovsky #kékek mezbe öltözik - 42-es lesz a mezszáma -, 2020. december 31-ig a MOL-PICK SZEGED játékosa lesz. A szlovák válogatott balszélső ismerős lehet a #handballfamily számára, hiszen testévre, Tomás Stranovsky másfél évig minket erősített. Az Oláh és a Nagy testvérek után a Stranovsky testvérpár mondhatja el immár magáról, hogy a klubunkat erősítette.  

Születésnapját már nálunk ünnepli, hiszen ezen a héten szombaton lesz 35 éves. Érsekújváron ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, majd 2005-ben Spanyolországba, a Leon csapatába szerződött. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a 2011-2012-es idényben ellenünk is játszott, méghozzá kiválóan. Szegeden 9 gólt szerzett a 35-31-re megnyert meccsen, majd Leónban 6-szor volt eredményes, akkor a hispánok 31-25-re győztek le bennünket. 2012-ben szerződött a világhírű Barcelonához, itt két évet szerepelt, majd a német Erlangen következett. Itt négy évet töltött el, 2018-ban szerződött vissza Szlovákiába, a Tatran Presov együttesébe, amellyel tavaly a BL alsó ágán szerepelt. Martin Stranovsky összesen 423 gólt szerzett az európai topligában. Kétszer játszott Bajnokok Ligája-döntőt, mindkétszer ezüstérmes lett. A szlovák nemzeti csapatban 96 meccsen 343-szor volt eredményes.

- Nagyon boldog vagyok, hogy az élettől kaptam ismét egy nagy lehetőséget, és egy ilyen neves klubban folytathatom a pályafutásomat. A szegedi kézilabdát nem kell bemutatni, tisztában vagyok vele, hogy Európa egyik élcsapatának a mezét húzhatom magamra. Hatalmas motivációt kaptam, hogy újból a BL-ben szerepelhetek, izgalommal várom, hogy bemutatkozzam a magyar élvonalban. Ellenfélként már megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus tábora van a csapatnak. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra, mert velük lehetünk igazán erősek, és érhetünk el szép eredményeket. Testvérem, Tomás sokat mesélt Szegedről. Jó helyre kerültem, szeretném megmutatni, hogy jól jártak velem a #kékek, ezért küzdök és hajtok majd minden meccsen - nyilatkozta Martin Stranovsky.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.09.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR