A német Löwen ellen csatázunk (frissítve)

Vissza
A német Löwen ellen csatázunk (frissítve)

Sorsoltak a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, ahol a legjobb 16 között a német Löwen ellen csatázik a MOL-Pick Szeged. Az első meccset idegenben vívjuk, a visszavágó lesz Szegeden.

Dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke: – A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, ez nem vitás. Nem vagyok az a típus, aki elkezd keseregni, a továbbjutás két meccsen dől el. A berlini EHF-kupa négyes döntő előtt senki nem adott egy fabatkát sem nekünk, hogy megnyerjük a viadalt, mégis sikerült. Ők is emberek, mint mi, ezt kell megoldanunk, ami nem könnyű, de állunk elébe.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Ez van, ezt kell elfogadnunk, hogy a lehető legerősebb ellenfelet kaptuk meg a legjobb 16 között. A két meccsre fontos lesz jól felkészülnünk, hiszen a Bundesligában a második helyen álló együttes ellen csatázunk. Fontos lesz az idegenbeli találkozó, mert a Löwen otthon igazán veszélyes. Ha egy jó játékkal sikerül előrukkolnunk, akkor a szegedi visszavágón a fantasztikus hangulatot teremtő szegedi szurkolókkal kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Marko Krivokapics, a MOL-Pick Szeged másodedzője: – A három rivális közül a legnehezebbet kaptuk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de a sportban nincs lehetetlen, így most már a magyar bajnoki rájátszás mellett a Löwenre készülünk. Szeretnénk továbbjutni, kemény és nehéz lesz, de megpróbálunk mindent.

Vadkerti Attila, a MOl-Pick Szeged csapatkapitánya: – Találkozik a bika és az oroszlán. Nem könnyű a helyzetünk, de a célunk a Löwen ellen is kiharcolni a továbbjutást. Egyelőre a magyar bajnoki meccsekre készülünk, szeretnénk újból jó formába lendülni, önbizalmat szerezni, mert a Löwen ellen ez nagyon fontos lesz. Láttuk, hogy otthonukban megverték a Veszprémet, láttuk, hogy a Vardar viszont legyőzte őket. Ez is mutatja, hogy két arcuk van nekik is. Komoly kihívás lesz, de állunk elébe, a célunk, a tervünk nem változott, szeretnénk a nyolc közé jutni.

Közzétéve: 2015.02.24.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/18
Vasárnap III. Mézi-kupa

Mézes Sándor hűséges szurkolója volt csapatunknak. Immár harmadik alkalommal emlékezünk rá, vasárnap 15 órától négy csapat vív ádáz csatát az újszegedi sportcsarnokban a Mézi-kupán.

2019
01/17
Vastaps az első edzőmeccsen

Az év első felkészülési találkozóján 13–11-es félidő után 30–24-re legyőztük a macedón Eurofarm Rabotnikot az újszegedi sportcsarnokban.

AZ ÖSSZES HÍR