Tizennegyedik győzelmünk az Eger ellen

Vissza
Tizennegyedik győzelmünk az Eger ellen

Szoros első félidő után, magabiztosan 36-29-re nyertünk a QHB Eger otthonában a K&H férfi kézilabda ligában.

QHB Eger-OTP Bank - PICK Szeged 29-36 (16-17)
K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló, Eger, dr. Kemény Ferenc sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Sándor, Szabó.
QHB Eger: Ágoston – Lezák, Nastaj 2, Kiss, Zennadi 3, Tóth 6,  Silva 3. Csere: Száva 1, Maracskó 1, Tóvizi 6, Bajus, Boros 1, Kavin 3, Döme 1, Bajus 2. Vezetőedző: Tóth Edmond.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4, Garciandia 3, Martins 2, Gaber 3, Mackovsek 1, Jelinic 2. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras 1, Szilágyi 1, Bodó 1, Stepancic 2, Bombac 8, Frimmel 7, Molina 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
Kiállítás: 6, ill. 4 perc
Hétméteres: 1/1, ill. 1/0

A 14. Eger-Szeged meccs következett az NB I-ben. Nálunk nem került keretbe Bánhidi Bence, Szita Zoltán és Emil Imsgard maradt ki, viszont bekerült immár második alkalommal, az akadémista, Balogh Dániel.

Matej Gaber az első támadásból bevette a kaput, majd Marin Jelinic is értékesítette a helyzetét, így a 2. percben már 2-1-re vezettünk. Egy perc múlva már a hazaiaknál volt az előny, 3-2. Tartotta egy gólos vezetését az Eger, a 7. percben 5-4 állt az eredményjelzőn. Mikler Roland remekelt a kapunkban, neki is köszönhetően a 10. percben Miguel Martins gólja után visszavettük a vezetést, 5-6. Hullámzott rendesen a meccs, hiszen egyszer nálunk, egyszer az egrieknél volt az előny. A 14. percben Mario Sostaric gólja után először vezettünk kettővel, 9-7. Nem is a támadások befejezésével akadtak gondjaink, hanem a védekezéssel, így a félidőben csak egyetlen góllal, 17-16-ra vezettünk. 

Jól kezdte a második játékrészt a hazai együttes, előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést, amit egészen a 40. percig meg is őriztek. Ezután felkeményedett a védekezésünk, Nagy Martin is jól védett, támadásban pedig Sebastian Frimmel és Dean Bombac szórta a gólokat, ennek köszönhetően pedig egyre nagyobb különbség lett a két csapat között. Lelkesen küzdött az Eger, de egyre többet is hibáztak, ezt pedig könnyű gólokkal büntettük, rengeteg labdát szeretünk, így a végén 36-29-re nyertünk, 14. meccsünkön, 14. sikerünket könyvelhettük el a Heves vármegyei csapat ellen.

Csapatunk legközelebb április 30-án (kedd) 18 órakor a HSA NEKA ellen hazai pályán, a PICK Arénában lép pályára. 

Kárpáti Krisztián: - Elsőként szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, mert végig nyílt volt a mérkőzés. Az első félidőben nem találtuk a távolságokat, védekezésben is sokat hibáztunk, ekkor nagyon szenvedtünk. A második félidőben egy kicsit zártabb és keményebb védekezéssel hibára késztettük az Egert. A végjátékban már nem kellett izgulnunk, ekkor már magabiztosan vezettünk és végül magabiztosan nyertünk.  

 

Közzétéve: 2024.04.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

AZ ÖSSZES HÍR