Egyetlen gól döntött, kikaptunk a THW Kiel ellen

Vissza
Egyetlen gól döntött, kikaptunk a THW Kiel ellen

Hatalmas küzdelem végén maradtunk alul a BL A csoportjának utolsó hazai mérkőzésén. Jövő héten Párizsban játszunk.

OTP Bank-Pick Szeged–THW Kiel 27–28 (14–16)
Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló. Szeged, PICK Aréna, 6561 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Bombac 3, Garciandia 4, Kalaras, Bánhidi 2, Frimmel 3, Bodó. Csere: Sostaric 8/2, Martins 3, Szita, Gaber, Mackovsek, Jelinic 4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
THW Kiel: Bellahcene – Ekberg 4/1, Reinkind, Skipagøtu 5, Pekeler 1, Johansson 8, Dahmke 4. Csere: Mrkva (kapus), Wiencek 2, Duvnjak, Øverby 1, Weinhold 1, M. Landin 1, Bilyk 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

A Machineseeker EHF Bajnokok Ligája A csoportjának utolsó hazai mérkőzését játszottuk a csoportot vezető német THW Kiel ellen. A számmisztika kedvelőinek is csemege volt a párosítás, hiszen a PICK Aréna 2021-es avatásán is a németek ellen játszottunk (30–26), ez pedig az Aréna 51. összecsapása volt – az 50. alkalmat a hétvégi bajnokin ünnepeltük. És ha már a számok: a múlt héten Bánhidi Bence rekordot döntött, hiszen megszerezte a 400. BL-gólját – ennek apropóján Kiss Bence cégvezető jutalmazta egy egyedi mezzel. A szokásos körítés ezúttal is adott volt a szurkolóknak: a PICK Szeged Zrt. ismét kitelepült, DJ Krizs pörgette a zenéket a standnál, volt PICK & Mizo büfé, PICKSTICK kóstoltatás és Pick szalámis nyereményjáték is.

Ami a meccset illeti, a keretünkből Luka Stepancic hiányzott, a többiekre számíthatott a szakmai stáb. A válogatott keretébe visszatérő Mikler Roland két remek védéssel kezdett, a túloldalon pedig Frimmel volt kétszer eredményes, gyors 2–0-val indult a meccs. A második percben jött az első kieli hetes, ezt Ekberg bevágta, 2–1. Bombac remekül került ziccerbe, ám a lövése eltalálta a friss Európa-bajnok Bellahcene kapus fejét, így gól helyett szegedi kiállítás következett. Mikler a harmadik védését is bemutatta, a következő támadásnál azonban hatástalan volt Dahmke ellen, 2–2. Az emberhátrány végén még Wiencek is betalált, 2–3. 

Sostaric a szélről egyenlített, majd a remek szegedi védőmunka labdaszerzést eredményezett, amelyből Garciandia lőtt hatalmas gólt, 4–3. Bodó passzából Bánhidi fordult be, megcibálták, hetes lett belőle, amit Sostaric nem hibázott el, 5–3. Dahmke és Garciandia gólváltása után a feröeri Elias Ellefsen á Skipagøtu talált be, majd Wiencek egyenlített ki, 6–6. Lőttek még kettőt a vendégek, így lett 6–4 után 6–8 pillanatok alatt. Minden hibát kihasználtak, Øverby is betalált, 6–9-nél, a 15. percben időt kért Kárpáti Krisztián.

Bánhidi törte meg a szegedi gólcsendet, a következő akciónál azonban a kapust találta el, a túloldalon Johansson nem rontott, 7–10. Frimmel maradt egyedül a szélen, rengeteg ideje volt rákészülni, be is vette Bellahcene kapuját, 8–10. Skipagøtu test mellől, takarásból talált be, Johansson is belejött, 8–12-nél a legnagyobb különbség alakult ki. A szélről jól ment, Frimmel után Sostaric is betalált, majd Mikler védését Bombac találata követte, 10–12. Mikler hatalmas spárgával rúgott az égbe egy lövést, Sostaric pedig, ha már bekeveredett beállóba, kihasználta a ziccert, 11–12. Johansson harmadik, majd negyedik gólját is meglőtte, Martins próbálkozása pedig a kapus lábai között talált utat a hálóba, 12–14. Mikler védett egy újabbat, Martinst a nyakánál fogva vitték földre, Johansson kapott kiállítást. Martinsra sajnos belemenést fújtak, Weinhold indulásból betalált, 12–15. A félidő utolsó két percében Bombac lőtte meg a meccs gólját – olyan laposan engedte el, hogy a labda szinte gurult a földön –, majd Mikler mutatott be egy bravúrt, Jelinic a szélről talált be, végül pedig Dahmke ugyanonnan állította be a 14–16-os részeredményt. 

A félidőben a tankolási utalványért zajló MOL&GÓL játék mozgatta meg ismét a közönséget.

Martins gyors góllal indította a második játékrészt, majd Kalaras védekezett hatalmasat, így a miénk lett ismét a labda. Martins újra betalált, 16–16-nál egyenlítettünk, de Johansson sem lassított a góltermelésben, 16–17. Sostaric hetese remek volt, Mrkva nem védhette, Ekberg büntetőjét hárította ugyan Mikler, de a kipattanót belőtte a svéd, 17–18. Bánhidi megint kiegyenlített, elképesztően izgalmasan alakult az összecsapás. Pekeler, majd Sostaric lőtt gólt, a 41. percben is döntetlen, 19–19 állt az eredményjelzőn. Emberelőnybe kerültünk, Landint ez sem érdekelte, de Garciandia is eredményes volt, 20–20. Bombac a vezetésért próbálkozott, de a kapufán csattant a labda, Bellahcene viszont földre rogyott, fejlövést jelzett. A játékvezetők megnézték az esetet, majd jelezték, a labda nem találta el a kapust…

Skipagøtu hatalmas lövése a jobb felsőben kötött ki, 20–21, míg a túloldalon Garciandiát blokkolták. Johansson lőtt, ismét kettő lett a különbség, Garciandia ezt azonnal egyre csökkentette. Labdát szereztünk, Wienceket pedig kiállították, ekkor 13 perc volt hátra. Jelinic a szélről egyenlített, majd egy kieli gól után Sostaric tette meg ugyanezt a másik oldalról, 23–23. Időt kért a THW Kiel. Ekberg kilőtte a jobb felsőt, a másik kapu előtt Bánhidire sokadszor estek rá, a szabaddobást követően megint Jelinic egalizált, 24–24. Az 52. percben végre újra vezetni tudtunk, a 25. szegedi gól a BL-góllövőlista élét ostromló Sostaric nevéhez fűződött – ezen a meccsen ez volt neki a nyolcadik. Ekberg is eredményes volt, a következő német támadásnál viszont Mikler nyert, maradt a 25–25. Hat perccel a vége előtt Kárpáti Krisztián is időt kért.

Beindult a közönség, pláne akkor, amikor Bombac passza után Jelinic beállóból talált be, 26–25. Johansson hetedszer is beköszönt, miközben a PICK Aréna két oldala elkezdte a „Hajrá!” és a „Szeged!” szokásos üzengetését. Bombac újra minket juttatott vezetéshez, Bilyk válaszolt rá, majd jött megint Johansson. Az utolsó percben ismét időt kértünk, Mikler leült, hét emberrel támadtunk, de Garciandia eladta a labdát. A Kiel megtartotta a sípszóig, így egy góllal kikaptunk, 27–28.  

Kárpáti Krisztián: – Nehéz most értékelni… Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobb csapata, nagy tempóban játszanak, rendezetlen védelem ellen pedig rendkívül veszélyesek. A vereség ellenére dicséret illeti a játékosaimat, mert megpróbáltunk mindent, és talán rászolgáltunk volna az egy pontra, de ilyen a sport. A továbbjutásunk sajnos így nem csak a saját kezünkben van.

Sebastian Frimmel: – Bosszús vagyok, mert legalább egy pontot szerezhettünk volna, de ez a kézilabda, nem lehet mindig nyerni, pontot szerezni. Egészen elképesztő, ahogy a Kiel a Bajnokok Ligájában teljesít, jár az elismerés nekik. A jövő héten Párizsban meg kell próbálnunk pontot szerezni. 

Filip Jícha: – Büszke vagyok a srácokra, mert hittek magukban, így két vereség után harmadszor már sikerült nyernünk a PICK Arénában. Sűrű időszakot élünk meg, rengeteg meccsünk van, ez a meccs is intenzív volt. Erős csapat a Szeged, figyelemreméltó eredményei vannak a szezonban, a szerencse is kellett, hogy győzni tudjunk. 

Eric Johansson: – Remekül küzdött mindkét csapat, nehéz dolgunk volt, így büszkék lehetünk erre a sikerre. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a szezon további részére.

Gyúrós István

Közzétéve: 2024.02.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/17
Szurkolói információk a Magyar Kupa négyes döntőre

Szombaton és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Szurkolói információk.

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

AZ ÖSSZES HÍR