Győzelem az 50. PICK Aréna-meccsünkön

Vissza
Győzelem az 50. PICK Aréna-meccsünkön

Magabiztos győzelemmel ünnepeltük az 50. PICK Aréna-meccsünket. A K&H férfi kézilabda liga 17. fordulójában 42-28-ra nyertünk a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen.

OTP Bank - PICK Szeged–Fejér-B.Á.L. Veszprém 42–28 (22–12)
K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2062 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
OTP Bank - PICK Szeged: Nagy M. – Martins 4, Garciandía 4, Molina, Gaber, Bodó 4, Frimmel 7. Csere: Imsgard (kapus), Szilágyi 8/2, Gazsó 2, Kalaras, Bánhidi 6, Sostaric 3/1, Stepancic 2, Bombac 1, Szita 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Gődör – Preszter 2, Pulay 1, Vetési 2, Szrnka 1, Tarabochia 6, Nourelden 2. Csere: Mojszilov (kapus), Bugyáki, B. Djukics 7, Grünfelder, Kristóf M. 1, Hári 6/3. Vezetőedző: Danyi Gábor.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

Szólt a taps a meccs végén. Az 50. PICK Arénában lejátszott találkozónkon magabiztos sikert könyvelhettünk el a Fejér B.Á.L. Veszprém együttese ellen. Szép jubileumhoz értünk, amit győzelemmel ünnepeltünk meg. 2021. december 9-én a THW Kiel ellen vívtuk az első meccsünket csodás otthonunkban, a „kis Veszprém” ellen 39. győzelmünket könyvelhettük el.

A meccsre meghívtuk a Kis Csillag Egyesület 50 tagját, hogy velünk töltsék a szombat délutánt, szurkoljanak a #kékeknek. A lelátón ott volt 50 bordányi kisdiák is, ők is hangosan buzdítottak bennünket az egész meccsen.

A bajnokin újoncot is avattunk, hiszen először került be az OTP Bank - PICK Szeged keretébe az akadémista Gazsó Péter. A 18 éves irányító-átlövő utánpótlás-válogatott játékos számára örökre emlékezetes marad ez a nap.

Jól kezdtünk, ami lendületet adott. Az 5. percben már 5-1 volt ide, Nagy Martin remekelt, Szilágyi Benjámin és Sebastian Frimmel pedig termelte a gólokat. Időt kértek a vendégek, de ez sem használt. A 11. percben pedig újoncot avattunk, Gazsó Péter jöhetett a szélre, élete első NB I-es meccsét játszotta. A Kárpáti-Jordovics edződuó frissített, teljes sort cserélt, így tovább nőtt a különbség a két csapat között, a félidőben már 10 góllal vezettünk, 22-12.

Kicsit álmosan kezdtük a második harminc percet, így faragott hátrányából a vendég együttes. Ismét összeállt a védekezésünk, többször is labdát szereztünk, így sikerült könnyű gólokkal ismét vissza állítani a 10 gólos különbséget. Jöttek az Imsgard-védések, elől pedig Miguel Martins és Mario Sostaric is remek találatokkal tett hozzá a játékhoz, így tovább nőtt a távolság a két csapat között. Az utolsó tíz percben pedig megszületett az első Gazsó-gól az NB I-ben, majd néhány perc múlva ismét a kapuba talált a fiatal játékos. Az utolsó percben vastaps volt a jutalma a csapatnak, a több mint kétezer szurkoló erőt adott a szerdai Kiel elleni meccshez, és így hálálta meg a magabiztos győzelmet. 

Kárpáti Krisztián vezetőedző: – Kellenek az ilyen klubok a magyar kézilabdának, mint a Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely lehetőséget ad a szárnyukat bontogató fiatal játékosoknak. Azt kértem a játékosoktól, hogy a jövő hetet szem előtt tartva próbáljunk nagyobb sebességet diktálni, mert a KIel is úgy játszik. Jó tempóban, olykor sok hibával kézilabdáztunk, amit bizonyos periódusokban szépen kihasználtak a vendégek.

Csapatunk legközelebb február 28-án (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadja. Ez lesz az utolsó hazai meccsünk a csoportküzdelemben. A meccsre ITT lehet jegyet vásárolni.

NB I/B-s csapatunk, az OTP Bank - PICK Szeged U21 vasárnap 16 órakor a Mezőkövesd együttesét fogadja a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban. A meccs megtekintése ingyenes.  

Közzétéve: 2024.02.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR