Kikaptunk a bajnoki rangadón - Pastor felkerült a Legendák Falára

Vissza
Kikaptunk a bajnoki rangadón - Pastor felkerült a Legendák Falára

Elszenvedtük első bajnoki vereségünket a szezonban: a Veszprém elleni rangadón 25–30-ra maradtunk alul. A kezdés előtt köszöntöttük korábbi vezetőedzőnket, a Legendák Falára felkerülő Juan Carlos Pastort.

OTP Bank-PICK Szeged–Telekom Veszprém 25–30 (13–15)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló. Szeged, PICK Aréna, 7486 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
OTP Bank-PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 4/2, Stepancic 3, Bombac 3, Gaber 2, Mackovsek, Frimmel 4. Csere: Mikler (kapus), Kalaras, Garciandía 1, Bodó, Martins 4, Szita 4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 5, Remili 7, Pechmalbec 5, Ligetvári, El-Dera 3, Descat. Csere: Biosca (kapus), Sandell, Casado 2, Koszorotov 4, Nilsson 1, Elísson 2/2, Fabregas 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Megható pillanatokkal kezdődött csapatunk Telekom Veszprém elleni bajnoki rangadója: egykori vezetőedzőnket, Juan Carlos Pastort köszöntöttük abból az alkalomból, hogy felkerült a PICK Arénában a Legendák Falára. A Mister immár egyiptomi szövetségi kapitányként tért vissza Szegedre, ahol a klubtulajdonos, Csányi Sándor adta át neki az elismerésről szóló trófeát minden idők legeredményesebb szegedi edzőjének. Elképesztő volt a hangulat: a lelátókon mindenki felállt, miközben a „Mister! Mister!” rigmus zúgott. A spanyol szakember Picknél eltöltött időszakáról Mister X – 10 év Szegeden címmel film is készült, ezt vasárnap 8 órakor mutatják be az M4 Sporton.

Ami még a körítést illeti, szponzoraink ismét készültek: a PICK Szeged Zrt., az immár gyémántfokozatú támogató Mizo, valamint a Groupama Biztosító is kitelepült a PICK Arénához. 

És akkor a meccs: két hibátlan mérlegű együttes csapott össze, hiszen mi nyolcból nyolc, a veszprémiek kilencből kilenc találkozót nyertek az NB I-ben. Csapatunk kapitánya, Bánhidi Bence nevezve volt ugyan, ám a bemelegítés során megsérült, így végül csak civilben ült a szegedi kispad mellett. Az első gólt Matej Gaber szerezte Stepancic gyönyörű bejátszása után, majd Emil Imsgard védte Descat lövését. Nem volt megállás, Stepancic gólpassz után gólt szerzett, majd Marguc indulásból talált be, 2–1. Egy átlövéssel El-Dera egyenlített, ezt követően egy elveszített szegedi labda után Marguc a vezetést is megszerezte a vendégeknek, 2–3. 

A semmiből jött Bombac közbelövése, Marguc pedig harmadszor is betalált, 3–4. Remili, majd El-Dera góljaival elléptek a vendégek, három gólra hízott a különbség, 3–6. A néhány perces szegedi gólcsendet Stepancic újabb találata törte meg, majd egy gyors akció végén Frimmel hozta vissza egyre csapatunkat, 5–6. Összeállt a védekezésünk, labdát szereztünk, Garciandía első lövése azonban fölé ment. Martins gólja előtt és után is jött egy veszprémi találat, így a 14. percben 6–8 állt az eredményjelzőn. Bodó bombája a kapufán csattant, Marguc tekerésébe azonban csak beleérni tudott Imsgard, 6–9. Pechmalbec góljával a félidő felénél négygólos hátrányban voltunk, 6–10.

Martins talpról lőtt, hatalmas gól lett belőle, a bal felsőben landolt a labda, 7–10. Közben Mikler Roland érkezett a szegedi kapuba, aki egy védéssel kezdett, de a labda maradt a vendégeknél. Kicsivel ezután Marguc hetesét is megfogta. Bodó harcolt ki büntetőt, Sandell volt ellene szabálytalan, a hetest Sostaric váltotta gólra, 8–10. Casado indulásból talált be, Garciandía pedig átlövésből, 9–11. Szita beállt, majd hatalmas gólt szerzett, Kalaras pedig blokkolt egy nagyot, a 25. perc elején 10–12-re állt a meccs. Nilsson gólja után Szita ismét betalált, 11–13-nál időt kértek a vendégek. Garciandía lövése az oldalhálót találta telibe, Mikler viszont védett a túloldalon. Stepancic lövésébe csak beleért Corrales, védeni nem tudott, Koszorotov pedig Miklernek köszönt be, 12–14. A félidő végén eladtunk egy labdát, amit Casado használt ki, Martins pedig Fabregas kiállítása miatt emberelőnyben alakította ki a 13–15-ös részeredményt.

A szünetben A NAGY DOBÁS játék szórakoztatta a székükön maradó nézőket, aki pedig a büfék irányába indult, az kaphatott a Mizo standjánál a finom Túró Rudikból.

A második félidőben Remili és Szita gólváltása indította a játékot, majd Mikler védésénél pezsdült fel a lelátó, 14–16. Amikor Szita ismét betalált, egyre csökkent a különbség, 15–16. Mikler folytatta a bravúrok sorozatát, Bombac hetest harcolt ki, Sostaric pedig könnyed mozdulattal értékesítette azt, így lett 16–16-nál ismét döntetlen. Sostaric remekül mozgott be a beálló helyére, lövése a kapufáról befelé pattant, 17–16-nál vezettünk. Remili, majd Bombac góljai következtek, szlovén játékmesterünk a találata előtt egy hatalmas vetődéssel őrizte meg a labdát, 18–17. Pechmalbec újra egyenlített, Remili gólja pedig veszprémi vezetést jelentett, 18–19. Frimmel gólt lőtt, Kalaras kétperces büntetést kapott, amit Pechmalbec használt ki beállóból, 19–20. Emberhátrányban nagyon kellett Mikler újabb bravúrja, miután pedig kiegészültünk, Szita remek passzából Sostaric egyenlített, 20–20. 

Kalarast ismét kiküldték a játékvezetők, a gólerős Pechmalbec pedig ezt azonnal kihasználta. 20–21-nél, szegedi labdánál időt kért vezetőedzőnk, Kárpáti Krisztián. Koszorotov is gólt szerzett a szegedi emberhátrány során, Bombac pedig már egyenlő létszámnál volt eredményes, 21–22. Elísson hetese ellen tehetetlen volt Mikler, az utolsó negyed óra elején így 21–23-ra állt a rangadó. Frimmel indulásból volt eredményes, Mikler pedig a sokadik lövést tolta ki, 22–23. A szegedi támadás kimaradt, egyenlítés helyett így Remili duplázta meg a veszprémi előnyt, 22–24. Pechmalbec kiharcolt egy büntetőt, Elísson ezt sem rontotta el, 22–25. El-Dera góljával négy lett a különbség, 22–26-nál ismét időt kért Kárpáti Krisztián. 

Ligetvári ütött oda Gabernek, jött is a kiállítás, majd a hétméteres, amit viszont Sostaric kihagyott. Az emberelőny alatt nem szereztünk gólt, ekkor hét perc volt hátra a meccsből. Koszorotov átlövésével ötre hízott a hátrány, ezt Gaber csökkentette eggyel. 23–27-nél kértek időt a vendégek. Remili lövésénél a kapufa a vendégekkel volt, befelé pattant a labda, 23–28. Közben Kalaras lebicegett, ápolni kellett a kispadon. Martins, Fabregas, Frimmel, Pechmalbec volt a végén a gólok sorrendje, ami összességében 25–30-as végeredményt, szegedi vereséget jelentett.

Legközelebb csütörtökön játszunk, akkor is hazai pályán: a Bajnokok Ligájában az északmacedón bajnok Eurofarm Peliszter lesz az ellenfelünk.

Kárpáti Krisztián: – Megérdemelten viszi el a két pontot a veszprémi csapat. Az első ilyen rangadóm volt, csodálatos élmény. Bánhidi Bence a bemelegítésnél megsérült, ez megnehezítette a helyzetünket, ráadásul a szabályok miatt már pótolni sem tudtuk a keretben. Idő kell, hogy összeérjünk, de periódusokban voltak jó pillanataink. A második félidőben a veszprémiek jól zárták le a területeket, labdákat szereztek, majd kialakult az a négy-ötgólos különbség, ami vereséghez vezetett. Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket, de bízunk benne, hogy továbbra is támogatnak minket!

Szita Zoltán: – Az utolsó tizenöt perc kivételével meccsben voltunk, ám azokban a pillanatokban, amikor el lehetett volna dönteni a találkozót, hibákat követtünk el, amit megbüntetett az ellenfelünk. Menni kell tovább, hosszú a szezon, csütörtökön fontos BL-mérkőzés vár ránk.

Momir Ilics: – Nagy győzelem ez számunkra! Sok új játékosunk van, így hiába képzeli azt mindenki, hogy végig szárnyalunk az ősszel, ez nem így van. Időre van szükségünk. A meccs elején például rá kellett éreznie mindenkinek, milyen is Szegeden játszani. Az első félidőben sok tiszta helyzetünk volt, de sok hibát is vétettünk, viszont emiatt nem akartam változtatni a csapaton, hiszen mindenkinek meg kellett tapasztalnia a derbi hangulatát. A Szeged jól játszott, a második félidőben vezettek is, a védekezésünk azonban a végére összeállt. Örülök a győzelemnek a fiúk és a közönségünk miatt.

Dragan Pechmalbec: – Sohasem egyszerű Szegeden játszani és nyerni, ebben a légkörben minden csapatnak nehéz a dolga. Ellenfelünk jól teljesít az ősszel, a BL-ben értékes pontokat szerzett, ezért is nagy szó a sikerünk. Nem kezdünk jól, de utána domináltunk, az ellenőrzésünk alatt tartottuk a történéseket az első félidőben. A második elején a Szeged visszakapaszkodott, remek megoldásokat választottak, ám az utolsó húsz percben a védekezésünk jól teljesített, Corrales remekül védett, illetve eladott labdánk is alig volt, így tudtunk győzni.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.11.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR