Bodó Richárd: küzdeni, küzdeni!

Vissza
Bodó Richárd: küzdeni, küzdeni!

Csapatunk csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel otthonában lép pályára. Ez lesz a 250. BL-meccsünk! Bodó Richárddal beszélgettünk.

– Szép jubileumhoz érkezünk, a német rekordbajnok, a THW Kiel ellen a 250. Bajnokok Ligája-meccsünket vívjuk. Szép jubileum lehet a csütörtök esti?

– Ez a célunk, hogy széppé varázsoljuk ezt a napot, a 250. jubileumi BL-meccset. Remek csapat az ellenfelünk, telis tele klasszissal, de mi hatvan percen keresztül küzdünk majd azért, hogy miénk legyen a két pont. A PSG ellen megmutattuk, hogy van bennünk erő, tudunk egymásért küzdeni, erre most is nagy szükség lesz, mert a THW Kiel hihetetlen tempót diktál, nekünk pedig ezt bírni kell. Nincs verhetetlen csapat, ez már nagyon sokszor bebizonyosodott a nemzetközi porondon. Bárki bárkit képes legyőzni. Nekünk most ez a célunk, hétfő óta csakis erre a meccsre figyelünk. A szakmai stáb alaposan feltérképezte a német rekordbajnokot, mindent tudunk róluk, de igazán nem is kell bemutatni őket, hiszen az elmúlt két idényben is találkoztunk velük, és a PICK Arénában kétszer is legyőztük őket. Micsoda győzelem volt az Aréna-avatón elért siker, amire mindig jó visszaemlékezni. Kézilabdás pályafutásom egyik legszebb győzelme volt ez.

– Mi lehet a döntő a meccsen?

– A védekezés! Mint mindig! Mert ha ez tökéletes, akkor biztos vagyok benne, hogy a kapusaink is hozzátesznek a meccshez, nekünk pedig elöl kell eredményesnek lenni, megtalálni a réseket, gólokat szerezni. Fontos lesz a kezdés, az, hogy bátran kezdjünk, megbecsüljük a labdát, ne engedjünk könnyű gólokat lőni a németeknek, mert ez az egyik fő erősségük. A PSG ellen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felállni, ott voltunk a franciák közelében, és ha az első félidőben is ilyen koncentráltak lettünk volna, mint a második játékrészben, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerült volna a bravúr. De a sportban nincs ha, ezzel mindenki tisztában van. Tizenhatan megyünk, ennek a tizenhat játékosnak kell egymásért, a csapatért küzdeni. Kőkemény a sorsolásunk. Igaz, a BL-ben nincsenek könnyű ellenfelek, itt mindenki erős. Mi is azok vagyunk, ezt kell bizonyítanunk a Kiel ellen. Megyünk tovább #mindigcsakelőre!

A Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület csütörtök estére közös meccsnézést szervez a Golden presszóba. Minden szegedi kézilabdabarátot szeretettel várnak, hogy a tévéképernyője elől közösen buzdítsák a csapatot. 

Közzétéve: 2023.09.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR