Remek hangulatú rangadón győztük le a Veszprémet

Vissza
Remek hangulatú rangadón győztük le a Veszprémet

Nagyszerű játékkal 30-28-ra vertük a Telekom Veszprémet az NB I rangadóján, ezzel nagy lépést tettünk az alapszakasz megnyerése, illetve az ezzel a döntőben járó pályaelőny felé.

OTP Bank-PICK Szeged–Telekom Veszprém 30–28 (18–17)
Férfi kézilabda NB I, 21. forduló. Szeged, PICK Aréna, 6202 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 5, Garciandía 4, Bombac 1, Rosta 9, Mackovsek 5, Szita 1. Csere: Gaber 1, Bodó 2, Blonz 1, Martins 1, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 3/1, Remili 5, Pesmalbek 5, Ligetvári 1, Lauge 1, Strlek 6. Csere: Cupara 1 (kapus), El-Dera 2, Mahé 2, Nilsson 1, Sipos, Ilics 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 2/0, ill. 2/1.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Bár még több forduló hátra van az NB I-ből, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az alapszakasz első helye volt a tétje csapatunk Telekom Veszprém elleni hazai rangadójának. A kezdés előtt 21 mérkőzés alapján 40 ponttal vezettük a táblázatot, míg a veszprémieknek 20 összecsapás után 39 pontja volt, azaz tudni lehetett, hogy a győztes lépéselőnybe kerül az alapszakasz megnyeréséért zajló versengésben. Ennek azért volt nagy jelentősége, mert idén az egyik csapat második győzelméig tart a bajnoki döntő, azaz nem mindegy, ki kezdi a párharcot. A szegedi keretből különböző okok miatt Bánhidi, Frimmel és Tönnesen maradt ki.

Őrült rohanással indult a meccs, először Sostaric talált be, majd az egyenlítés után Mackovsek volt eredményes – az első percben négy gól született, 2–2. Garciandía és Rosta is gólt lőtt, de a vendégeknek mindig volt válaszuk. Egy darabig felváltva voltak eredményesek a csapatok, 7–6-nál még szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, majd jött néhány hiba, Blonz hetese is kimaradt, így 7–9-re fordított a Veszprém. Juan Carlos Pastor időt kért, ami bejött, 8–10 után sorozatban hat szegedi találat született – fel is erősödött a tábor amúgy sem halk szurkolása. Szita beállóból talált be, Blonz a szélről, Bodó megpattanó lövése is becsorgott, Rosta pedig szinte minden helyzetből gólt szerzett – a remek támadójáték mellett Mikler Roland védései jelentették a remek sorozat alapját. 14–10-nél talált be ismét a Veszprém, de maradt a négygólos különbség, erről egy labdaszerzés után a támadással felérő Gaber gondoskodott, 16–12.

A félidő utolsó öt perce két veszprémi góllal indult, majd mindkét oldalon kapkodóssá vált a játék, Rosta viszont ismét villant, a szél felé cselezve talált helyet Cupara mellett, 17–14. Az utolsó percben, 18–16-nál emberelőnybe kerültünk, ám Sostaric lövése mellé ment, Ligetvári viszont betalált, így 18–17-es állásnál jött a szünet.

A második játékrész egy elrontott veszprémi lövéssel, majd egy eladott szegedi labdával indult, ezt követően Strlek egyenlített, 18–18. Remili ziccere következett, ám ezt Mikler bravúrral fogta, míg a túloldalon Rosta estében talált be, 19–18. Kétgólos előnyért támadhattunk, de az eladott labdát Strlek ismét megbüntette, 19–19. Marguc lövésével hosszú idő után újra a vendégek vezettek, 19–20. 

A 37. perc végén Sostaric futott be beállóba, érkezett a labda is, ami végül a kapuban kötött ki, 20–20. Rostának nagyon ment, estében is bevágott egy kipattanót, majd Sostaric volt eredményes, újra kettő lett a hazai előny, 22–20. Időt kértek a vendégek. Ekkor feszültté vált a meccs, többször is összeakadtak a játékosok, az egyik ilyen után Gaber kapott piros lapot, a játékvezetők szerint arcra ütésért. 

Az utolsó húsz perc El-Dera emberelőnyös találatával kezdődött, 22–21. Imanol Garciandía létszámhátrányban is betalált, 23–21, majd hiába maradt ki egy veszprémi lövés, visszafújták azt, és Sostaricot is kiállították. Hetes következett, Mikler viszont megfogta! A túloldalon Remili is két percet kapott, így kiegyenlítődött a létszám. Veszprémi gól után Rosta harcolt ki büntetőt, amit Radivojevics kihagyott. A 48. percben ismét egyenlített a Veszprém, 23–23. Martins góljára Mahé válaszolt, majd jött Rosta Miklós kilencedik találata, amellyel 25–24-re módosult az eredmény. Innen indult az utolsó tíz perc. 

Sostaric kínaiból szerzett találata élményszámba ment, ezzel lett 26–25. Az utolsó öt perc elején, 26–26-nál Mackovseknek kellett ellőnie egy szabaddobást, a figura vége gól lett, 27–26. Szerencsénk is volt, Garciandía megpattanó lövése utat talált a kapuba, 28–26. Felváltva zúgott a lelátóról a „Hajrá!”, majd a „Szeged!” – másfél perccel a vége előtt, 28–27-es előnynél labdát szereztünk. Bombac lövése remek volt, 29–27, majd egy jó védekezés után, 51 másodperccel a lefújás előtt időt kértek a vendégek. Remili villant, 29–28, maradt 23 másodperc, mi is időt kértünk. A végén jött a legszebb figura: egy kínai végén Garciandía döntötte el a meccset, 30–28.

A szezonban négy vereség után sikerült rangadót nyerni a Telekom Veszprém ellen, ennek köszönhetően négy meccsel a vége előtt három ponttal vezetjük az alapszakasz tabelláját.

Juan Carlos Pastor: – Rendkívül fontos volt számunkra a siker, amit szerintem meg is érdemeltünk. Nem csak az eredmény számított, hanem az is, ahogy játszunk, ahogy nyerünk. Lélektanilag kellett összeszednünk magunkat, a siker pedig a csodálatos szurkolótáborunknak is sokat jelent. Gratulálok a játékosaimnak, akik hatvan percen keresztül harcoltak, küzdöttek. A filozófiánk egyértelmű: mindig a következő meccs számít. Folytatjuk a munkát, jönnek még meccsek az alapszakaszban, majd igyekszünk felkészülni a döntőre. 

Rosta Miklós: – Lépéselőnybe kerültünk a bajnokságban, ennek most örülhetünk, de nem hibázhatunk az alapszakasz hajrájában sem, hiszen fontos, hogy itthon kezdjük a finálét. 

Momir Ilics: – A teljesítménye alapján megérdemelte a győzelmet a Szeged. Nem játszottunk jól, sok labdát adtunk el, ennek ellenére nem hibáztatom a játékosaimat. Fontos mérkőzések előtt állunk, jön a BL negyeddöntője – fantasztikus együttesünk van, reméljük a legjobbakat.

Vladimir Cupara: – Férfias csata volt, és bár nem nyújtottunk a legjobbunkat, küzdöttünk a végsőkig. Idén már négyszer nyertünk a szegediek ellen, most kaptunk ki először – ebből tanulnunk, fejlődnünk kell. 

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.04.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

2024
05/13
Izgalmakkal teli hét következik

A válogatott hét után komoly erőpróba vár majd a csapatunkra. A hétvégén Tatabányán rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

AZ ÖSSZES HÍR