Kárpáti Krisztián: csodás eredmény az Eb negyedik hely!

Vissza
Kárpáti Krisztián: csodás eredmény az Eb negyedik hely!

A negyedik helyet szerezte meg az ifjúsági Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelyben öt PICK Akadémia-játékos kapott szerepet. A fiatalok szövetségi kapitányával, Kárpáti Krisztiánnal beszélgettünk.

- Gratulálunk a negyedik helyhez! Elégedett vagy a magyar ifjúsági válogatott eredményével?

- Előzetesen mindenki elfogadta volna a negyedik helyet, így igen. Rendkívül erős volt a mezőny, remek csapatok vettek részt az Eb-n. Kiválóan kezdtünk, 2 pontot vittünk magunkkal a középdöntőbe, amelyet szintén sikerrel zártunk, és bejutottunk a legjobb négy közé. A svédek ellen az elődöntőben minden esélyünk megvolt, mégsem sikerült nyernünk, pedig közel voltunk hozzá. Szerettünk volna itt a négy között is még legalább egy meccset megnyerni, a skandinávok ellen minden esélyünk megvolt. A végére elfáradtunk, hiszen egy hosszú út végére értünk, így a németek legyőztek bennünket a bronzcsatában.

- Öt akadémistánk, Szűcs Balázs, Gazsó Péter, Balogh Dániel, Molnár Robin és Fekete Gellért volt tagja a sikeres Eb-csapatnak. Hogyan játszottak a szegedi srácok?

- És ez a létszám lehetett volna hat is, hiszen Szepesi Zsombor betegsége miatt nem tarthatott a csapattal. Ügyesek voltak a fiúk, volt, aki meghatározó szerepet töltött be, volt olyan, akinek kiegészítő szerep jutott, de elégedett voltam velük. Sokat fejlődtek!

- Milyen volt az Európa-bajnokság?

- Hihetetlen kiegyensúlyozott a mezőny, mindent elmond a tornáról, hogy a francia válogatott a 14. helyen végzett, jövőre a B-divízióban folytatják a szereplést. Fizikálisan nagyon erősek a csapatok, technikásak, képzettek a játékosok. Egy jól megszervezett, remek hangulatú eseményen vettünk részt.

- Sokat fejlődött a magyar ifjúsági válogatott?

- Július 4-én láttunk munkához. Most visszanézve, honnan is indultunk és hová érkeztünk, hatalmasat léptünk előre. Rengeteg munka vár még ránk. Az látszik, ha csapat remek formában van, akkor bárkit képes legyőzni, de ha a kulcsjátékosoknak nem megy a játék, akkor nagyon nehéz dolgunk van bárki ellen, éppen ezért kell még többet edzeni, gyakorolni. Minden játékosra komoly munka vár a klubjaikban, hogy még jobbak, még erősebbek legyenek. Köszönjük a rengeteg buzdító szót, gratulációt, amely mindenkinek nagyon jól esett. Remek érzés volt megtapasztalni, mennyien szurkoltak nekünk. Külön köszönet a #HandballFamily-nek, mert hihetetlen szeretetet kaptunk tőlük. Minden egyes poszt alatt sokan gratuláltak, amelyet öröm volt olvasni.

Az Európa-bajnokság végeredménye: 1. Spanyolország, 2. Svédország, 3. Németország, 4. Magyarország, 5. Horvátország, 6. Dánia, 7. Norvégia, 8. Portugália, 9. Feröer-szigetek, 10. Izland, 11. Szlovénia, 12. Montenegró, 13. Szerbia, 14. Franciaország, 15. Lengyelország, 16. Olaszország.

A magyar válogatott eredményei a tornán:
Csoportmérkőzések:

Németország-Magyarország 32-35 (14-13)
Magyarország-Izland 30-23 (15-11)
Magyarország-Lengyelország 34-32 (19-14)

Középdöntő:
Magyarország-Portugália 24-23 (9-12)
Horvátország-Magyarország 28-25 (12-13)

Elődöntő:
Magyarország-Svédország 30-33 (16-16)

Bronzmérkőzés:
Magyarország-Németország 22-29 (12-15)

Közzétéve: 2022.08.15.

TOVÁBBI HÍREK

2023
09/26
Mackovsek: A Szeged nagy klub, így kell hozzáállnunk a csoportmeccsekhez

Ha nem kézilabdázna, a teniszben próbálná ki magát legszívesebben Borut Mackovsek, csapatunk 31 éves szlovén átlövője, aki nem csupán az Aalborg elleni szerdai BL-meccsről, de a hobbijáról és a gyermekeiről is beszélt. Interjú.

2023
09/26
Szurkolói információk az Aalborg elleni BL-meccsre

Szurkolói információk az Aalborg elleni BL-meccsre.

AZ ÖSSZES HÍR