Nyolcgólos sikert arattunk Cegléden

Vissza
Nyolcgólos sikert arattunk Cegléden

Nyolcgólos sikert arattunk utolsó idegenbeli mérkőzésünkön a K&H liga alapszakaszában. 21–12-es félidő után 37–29-re nyertünk Cegléden a 25. fordulóban.

Ceglédi KKSE - MOL-PICK SZEGED 29-37 (12-21)
Férfi kézilabda NB I, 25. forduló. Cegléd, 700 néző. Vezette: Földesi, Halász.
Ceglédi KKSE: Mojszilov - Pocsai 4/2, Schäffer 7, Spekhardt 1, Davidovic 1, Gábor 2, Lászlai 4. Csere: Aleksza, Koncz (kapusok), Juhász K. 4, Müller, J. Mikita 4, Hódi 1, Vucskovics 1. Vezetőedző: Nagy Károly.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic - P. Rodríguez 3, Canellas 4/1, Gaber 3, Henigman, Bodó 2, Sunajko 6. Csere: Sego, Nagy M. (kapusok), Balogh 3/1, Sigurmannsson 5/2, Zsitnyikov 2, Bombac 1, Maqueda 3, Kaspárek 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 6/4.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc

NYILATKOZATOK:

Nagy Károly, a Ceglédi KKSE vezetőedzője: - Gratulálok a győzelemhez, megérdemelt sikert arattak. Emelkedő tendenciát mutat a játékunk támadásban és védekezésben egyaránt, kezd kézilabdára hasonlítani. Imádkozunk a bennmaradásért, kedden még megverekszünk a Veszprémmel. Reméljük, hogy nem lesz az élet olyan igazságtalan, hogy sosem álltunk kieső helyen a szezonban, és mégis búcsúzunk az első osztálytól. Remek ellenfél volt a PICK, végig harcolt.

Juhász Károly, a Ceglédi KKSE játékosa: - Gratulálok a vendégeknek. Nagyon szeretek a Szeged és a Veszprém ellen játszani, pláne, ha komolyan vesznek bennünket, mint ma. Remélem tényleg bennmaradunk, de már nem rajtunk múlik. Sok sikert kívánok a PICK-nek a bajnoki döntőhöz.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Gratulálok a Ceglédnek a komoly meccshez, jó munka folyik itt. Nehéz volt pályára lépni a durva BL-negyeddöntős kiesés után. Fontos, hogy visszatérjünk a hétköznapokba. Szerettük volna, hogy védjen mindkét kapusunk, ez lesz kedden is, mert a döntőben nagy feladat vár rájuk, de Martin is kapott perceket. Kihasználtuk a meccset, hogy védekezésben új dolgokat próbáljunk ki. Henigman és Gaber, illetve Canellas és Bodó együtt védekezése fontos volt. Sunajko is nagyon jól játszott ma, megérdemelte a játékperceket.

Sunajko Stefán, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Nagyon örülök a játéklehetőségemnek. Gratulálok az ellenfélnek a jó meccshez, mi is jól kézilabdáztunk, egyedül egy 5-10 perces gyengébb periódusunk volt. Három meccs vár még ránk idén, felkészülünk rájuk, mert mindet meg akarjuk nyerni.

Összefoglaló:

Alen Blazevic és Bánhidi Bence nélkül utaztunk el Ceglédre, ahol az első félidőt követően már 21–12-re vezettünk. A 10. percben még 6–6 állt az eredményjelzőn, ekkor viszont egy komoly, tizenegy perce hazai gólcsend következett. Ezalatt mi kilencszer is megzörgettük a hálójukat, így Jakub Mikita 7–15-nél törte meg a gólcsendet. Sikerült felzárkózniuk 10–16-ra, az utolsó öt percben viszont visszaállítottuk a szünetre a kilencgólos előnyünket.

Öt ceglédi góllal indult a második félidő, így a 36. percben Juan Carlos Pastor 17–21-nél kért időt. Marin Sego több védést is bemutatott, miután váltott Alilovicsot a kapunkban, amelyekből gyors lerohanásokat vezettünk Sunajko Stefán révén leginkább, így a 42. minutumban már ismét kilenccel vezettünk (19–28). A legnagyobb különbséget 32–22-nél mutatta az eredményjelző (50. perc), végül nyolcgólos győzelmet arattunk.

A 26. percben Balogh Zsolt sántikált le a pályáról, a második játékrészt felpolcolt lábbal nézte végig, de szerencsére jól van, csak kisebb bokarándulást szenvedett, rásérülés elkerülése miatt nem lépett pályára, míg Matej Gaber a torkára kapott ütést, de végigjátszotta a találkozót.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

AZ ÖSSZES HÍR