Kupagyőztesek lettünk!

Vissza
Kupagyőztesek lettünk!

Megnyertük a Magyar Kupa döntőjét a Veszprém ellen, 17–10-es félidő után 28–27-es sikerrel történelmünk során hetedszer hódítottuk el a trófeát!

Telekom Veszprém – MOL-PICK SZEGED 27-28 (10–17)
Férfi kézilabda, Magyar kupa, döntő. Debrecen, Főnix Csarnok, 6000 néző. Vezette: Bíró, Kiss O.
Telekom Veszprém: Sterbik – Marguc, Nagy L. 7, Blagotinsek 1, Terzic, Nenadics 1, Manaszkov. Csere: Mikler (kapus), Lékai 5, Gajic 5/4, Nilsson 2, Mackovsek 1, Ilics 2, Mahé 1/1, Tönnesen, Strlek 3. Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 3, Maqueda 7, Bombac 6, Bánhidi 1, Zsitnyikov, Källman. Csere: Sego (kapus), Gaber 1, Kaspárek, Sigurmannson 4/1, Canellas 2, Blazevic, Balogh 2/2, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/5, ill. 4/3.
Kiállítás: 8, ill 12 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor: - Fantasztikus első félidőt játszottunk, a másodikban viszont elfáradtunk. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy több játékosunk is
sérülése ellenére játszott ezen a hétvégén és a döntőben, valamint Bánhidi Bence elvesztése sem jött jól nekünk. Óriási öröm ez a siker klubunknak és a
csodálatos szurkolótáborunknak. Büszkék vagyunk erre a győzelemre, ahogyan azokra a játékosokra is, akik kiharcolták ezt a kupagyőzelmet.

Jonas Källman: - Az első játékrész csodálatos volt, nagyon jól játszottunk. A második félidőben többet hibáztunk, emiatt felzárkózott a Veszprém. A
legfontosabb azonban, hogy még ekkor is kontrollálni tudtuk a pályán történteket, és hazahozhattuk a Magyar Kupát Szegedre. 

Balogh Zsolt: - Egészen a 45. percig azt éreztem, hogy jól kézilabdázunk, fantasztikus első félidőnk volt. Nehéz ilyenkor értékelni egy ilyen mérkőzést, most az a legfontosabb, hogy megnyertük a kupát, és együtt ünnepelhettünk a nagyszerű szurkolótáborunkkal.  

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés előtt két játékosunk is különdíjat vehetett át a Magyar Kézilabda Szövetségtől. 2018-ban az Év játékosának választották meg Bodó Richárdot, míg Marin Sego az Év külföldi játékosa lett.

A Magyar Kupa döntőjét Jorge Maqueda bombagólja nyitotta. Gólra gól volt a válasz, vezettünk mi és a Veszprém is az első negyedórában, a 15. perc végén azonban 7–9-nél ellenfelünk kért időt. Nem estünk ki a lendületből, Mirko Alilovic bravúrt bravúrra halmozott, míg elől okos gólokat szerezve a 23. percben Balogh Zsolt második sikeres hétméterese után már 8–13 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó bő öt percben még tovább építettük előnyünket, az első félidőt Dean Bombac bombagólja zárta, amellyel hétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A csodás első játékrészt egy lényegesen kiélezettebb második követett, amelyben végig jól sáfárkodtunk az idővel, azonban több eladott labda megbosszult magát, és a Veszprém csökkentette hátrányát, azonban Mirko Alilovic védéseivel igazán közel csak az utolsó percekben kerültek hozzánk. Az utolsó egy perc egygólos előnyünkről indult, 39 másodperccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, Sigurmannsson lövését a szélről Sterbik védte bravúrral. Ekkor már csak öt másodperc maradt hátra, Mahé még lőtt egyet, de Alilovic hárított. Kupagyőztesek lettünk, történelmünk során hetedszer!

Cikk: Becsei Dávid

Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.04.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

AZ ÖSSZES HÍR