Balogh Zsolt már nagyon várja a hazai BL-meccset

Vissza
Balogh Zsolt már nagyon várja a hazai BL-meccset

Idei első hazai Bajnokok Ligája mérkőzésére készül a MOL-PICK Szeged. Vasárnap 19 órakor a Nantes lesz az ellenfél, Balogh Zsoltban pedig már dolgozik a meccsdrukk.

– Hogy vagy?

Köszönöm szépen, jól érzem magam, rég volt már ilyen érzésem, hogy hazai Bajnokok Ligája-meccsre készülünk. Már van bennem meccsdrukk, de ez nagyon jó érzés.

– Milyen előjelekkel várjuk a vasárnapi mérkőzést?

A Zagreb ellen nem volt tökéletes a játékunk, de szerdán láttuk, hogy a horvátok a Flensburgot is megszorongatták, sőt, bravúrgyőzelmet arattak Németországban, így felértékelődött az eszéki sikerünk. Mindezek ellenére tudjuk, hogy javulnunk kell, főleg támadásban. Ahhoz, hogy a kitűzött céljainkat elérjük, az újszegedi sportcsarnokban mindig nyernünk kell, csakis a győzelem elfogadható.

– Mire kell figyelni a Nantes ellen?

Kiril Lazarovnak és Eduardo Gurbindónak köszönhetően jobbátlövőben a legerősebbek. Mindketten gólveszélyesek és sokszínű a játékuk, így a hatástalanításuk, valamint támadásból a gyors visszarendeződésünk kulcsfontosságú lehet.

– Már most körbeverések vannak a csoportban. Mit vársz a vasárnapi találkozónktól?

Így igaz, már az első hét sem meglepetésmentes. Bármi megtörténhet, ezt a Zagreb bizonyította, de más érdekes eredmény is született már. Éppen ezért résen kell lennünk, mert papíron talán minket tarthatnak esélyesebbnek, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk.

– A Nantes-tal Szegedre érkezik válogatott csapattársad, Faluvégi Rudolf is. Beszéltetek a héten?

Nem, de örülök neki, hogy keretben van. Ahogy tavaly, most is azt tudom mondani, hogy lőjön nyugodtan tíz gólt, de a győzelemért járó két pont maradjon itt nálunk Szegeden.

– Az elmúlt évekkel ellentétben, most két poszttársad is van. Hogyan hat ez rád?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy örültem, amikor megtudtam, hogy két játékos is jön a posztomra, de helyre tettem magamban a dolgokat. Pozitívan hat rám, hogy nem lazsálhatok. Plusz motiváció, hogy két komoly poszttársam van, akikkel egyébként jól megértjük egymást. Összességben dupla bizonyítási vágy van bennem, hogy megmutassam, van helyem a csapatban, pozitívan fogom fel a helyzetet. Jorgéval és Kaspárekkel is jó a viszonyom, az egészséges rivalizálás előre visz bennünket. Ahogy magamat és őket ismerem, sosem lesz köztünk véres verseny.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.21.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR