Bemutatjuk a Zagrebet

Vissza
Bemutatjuk a Zagrebet

A VELUX EHF Bajnokok Ligája második fordulójában a MOL-Pick Szeged a PPD Zagreb otthonában lép pályára szombaton 20 órától. Ismerkedjünk meg horvát ellenfelünkkel.

Alaposan megváltozott kerettel vágott neki a 2017-18-as szezonnak a Zagreb. Nyolc játékos távozott, kilenc érkezett a csapathoz, valamint Silvio Ivandiját Kasim Kamenica váltotta a kispadon.

A tapasztalt horvát kapus, Ivan Stevanovic Császár Gábor csapattársa a nyártól Schaffhausenben. A franciaországi világbajnokságon sokak meglepetésére részt vehetett a horvát válogatottal a 22 éves Lovro Jotic, aki a dán Aalborgba igazolt. A szlovén nemzeti együttes balszélsője, Darko Cingesar a francia PAUC-hoz írt alá, míg Stefan Vujic és Velko Markoski Romániában folytatja a pályafutását. Előbbi a Constantánál, utóbbi a Steaua Bukararestnél. Luka Sebetic személyében gólerős jobbátlövő távozott a francia Tremblay-hez, míg a Szegedről kölcsönből visszatérő Sandro Obranovic a Chambéry alkalmazásába állt.

A távozók mellett érkezőkben sem volt hiány, akik közül kétségkívül a legnagyobb név a sportágban Zarko Markovicé. A montenegrói származású katari válogatott játékos szeptemberben, az utolsó pillanatban írt alá a zágrábiakhoz, miután David Miklavcic súlyos kézsérülést szenvedett.

A tavaszt Marin Sego sérülése miatt Szegeden töltő Urh Kastelicet kivásárolta celjei szerződéséből a PPD Zagreb, így a fiatal szlovén hálóőrrel pótolják Stevanovicot. A 23 éves Bozic Pavletic és a 22 esztendős Ravnic személyében mindkét szélre tehetséges horvát kézilabdázót igazoltak, míg a rutint képviselve a 32. életévében járó balátlövő Damir Bicanic a francia Chambéryből tért haza. Markovic mellett Mario Vuglac is a balkezes átlövő pozícióját erősíti majd, és ő is Katarból érkezett Zágrábba. Rajtuk kívül az újak oldalán Matej Hrstic és Tin Lucin neve található még.

A 2017-18-as felkészülési időszakban találkoztunk a horvát együttessel. Az ausztriai 21. Styrian Handball Daysen 34–25-re nyertünk ellenük a döntőben.

Az elmúlt idényben is egy csoportban voltunk a Zagrebbel a BL-ben, akkor is a horvát fővárosban játszottunk a második fordulóban. Kiélezett csatában 26–24-re nyertünk idegenben, míg hazai pályán 26–21-re győztünk.

Az előző héten, a Bajnokok Ligája első fordulójában a Zagreb a Kristianstad otthonában szerzett egy pontot, miután 28–28-as döntetlent játszott a svéd csapattal.

A horvát túráról a delmagyar.hu útinaplót vezet, míg csapatunk közösségi oldalai képekkel, videókkal és részeredményekkel jelentkezik majd. A találkozót a Sport1 Tv élőben közvetíti szombaton 20 órától.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.09.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/10
300 ovissal sportoltunk

Péntek délelőtt Ásotthalmon 300 ovissal sportoltunk egyet, mi tartottuk meg a bemelegítést a fiataloknak.

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

AZ ÖSSZES HÍR