Szerdán a Fradi ellen játszunk itthon rangadót

Vissza
Szerdán a Fradi ellen játszunk itthon rangadót

Szerdán 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában az FTC-Green Collect együttesét fogadjuk a PICK Arénában.

Pörgős kis hetünk lesz. Két meccs és egy #HandballFamily esemény színesíti a programunkat. Szerdán 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában – ez a meccs eredetileg februárban lett volna – az FTC-Green Collect együttesét fogadjuk a PICK Arénában.  

Patinás párharc a Szeged-Fradi az NB I-ben. 1976. május 2-án játszottunk először a zöld-fehérekkel, az első meccset 34-26-ra elveszítettük. 48 éve volt a két csapat között a premier. Az első győzelmünket 1978-ban – ekkor még tavaszi-őszi rendszerben zajlott a bajnokság, 1989 óta van őszi-tavaszi lebonyolítással – arattuk az első győzelmünket. Május 7-én 1500 néző előtt az újszegedi sportcsarnokban 18-17-re diadalmaskodtunk.

Így álltunk fel a meccsen:

Szegedi Volán: Bartalos Z. – Hubai 3, Dobó 7, Lele 3, Barabás 3, Lukács 3, Lesti. Csere: Farkas J. (kapus), Várhegyi, Giricz.

Érdekesség, hogy ekkor az ellenfélnél szerepelt még legendánk, Tenke Endre és Szabadits  Zoltán is, akik utána minket erősítettek.

Azóta 51 meccset játszott egymással a két csapat, a kezdeti időszak után csak gyűltek és gyűltek a győzelmeink száma, jelenleg 36 sikernél járunk, hat döntetlen született és összesen hétszer nyert ellenünk a Fradi. 1390 gólt dobtunk nekik, riválisunk 1255-ször vette be a kapunkat.

Ennyi a történelem, hiszen már a bajnoki hajrát éljük. Már csak hat meccsünk van hátra a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszából. Jelenleg 36 ponttal a második helyen állunk. Karnyújtásnyira vagyunk attól – a listavezető  Veszprém már kiharcolta -, hogy bekerüljünk a két győzelemig tartó bajnoki döntőbe. Ehhez annyi szükséges, hogy szerdán nyerjünk az FTC ellen, mert akkor 10 ponttal lépünk el a harmadik Tatabányától, és egymás elleni eredményben jobbak vagyunk, így már az egykori Bányász nem tud bennünket megelőzni.

A Fradi az elmúlt fordulóban döntetlent játszott éppen a Tatabánya ellen. Izgalmas meccsen, az utolsó pillanatokban szerzett góllal egyenlített a zöld-fehérek, 27-27 lett a meccs végeredménye. A vendégeknél több olyan játékos is szerepel, aki játszott #kékek mezben. Balogh Zsolt a szegedi publikum egykori kedvence volt. Lékai Máté és Szepesi Zsombor is erősített bennünket.

A vasárnapi pihenőt követően hétfőn már két edzés szerepel a programunkban. Bodó Richárd bokasérülése szépen gyógyul, egyre több feladatot tud a társakkal végezni. A szerdai meccsre ITT lehet belépőt vásárolni.

Pénteken 18.15-kor pedig a Móra Ferenc előtti területre várjuk a #HandballFamily tagjait. Pick&Mizo #kékek csapat- és szurkolói fotózásra kerül sor. Egy nem mindennapi képre állunk össze, ezzel is bizonyítva az összetartozást. Jön a teljes keret, várunk kicsit és nagyot az eseményre.

Szombaton 17 órakor pedig idegenben, a CYEB-Budakalász otthonában lépünk pályára a K&H férfi kézilabda ligában, ez lesz számunkra a hét zárása.

Friss információ, hogy változott a HSA-NEKA elleni hazai meccsünk időpontja, a bogláriakat április 30-án (kedd) 18 órakor fogadjuk a PICK Arénában.

Az elmúlt pénteken hirdettük meg a Pick&Mizo #kékek Tour-t, amelyet klubunk szervez támogatóinkkal közösen a Magyar Kupa négyes döntőre. Szépen fogynak a kedvezményes jegyek, így érdemes beszerezni a belépőt a tatabányai eseményre. Részletek: ITT!

Közzétéve: 2024.04.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/29
Négyes döntőbe jutott U18-as akadémiai csapatunk

Magabiztos győzelmet (33-21) aratott U18-as akadémia csapatunk az Eger ellen, ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek biztos résztvevői a négyes döntőnek.

2024
04/29
Kedden a NEKA lesz a PICK Arénában az ellenfelünk

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszában az utolsó hazai meccsünket vívjuk. A PICK Arénában a HSA NEKA együttesét fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR