Magabiztosan nyertük a rangadót Tatabányán

Vissza
Magabiztosan nyertük a rangadót Tatabányán

Remek játékkal, 25-14-es félidő után 41-27-re nyertünk a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Tatabánya otthonában.

MOL Tatabánya KC–OTP Bank - PICK Szeged 27–41 (14–25)
Férfi kézilabda NB I., 20. forduló. Tatabánya, Multifunkcionális sportcsarnok, 5120 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Tatabánya: Bartucz – P. Rodríguez 4, Ancsin 4, Topic 4, Juhász Á. 1, Pergel 2, Krakovszki B. 2. Csere: Székely (kapus), Maras 4, Dissinger, Vilovszki, Ugalde 4/4, Eklemovics M. 1, Enomoto, Reza, Vajda 1. Vezetőedző: Dragan Djukics.
OTP Bank - PICK Szeged : Mikler – Szilágyi 1, Garciandía 5, Bombac 1, Bánhidi 2, Szita 7, Frimmel 9/3. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras, Gaber 3, Mackovsek 3, Sostaric 2, Stepancic 2, Bodó 4, Gazsó 2/2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

1976-ban találkoztunk először a férfi kézilabda NB I-ben a Tatabányával. Bizony, az egyik legpatinásabb párharc a miénk. Hazai oldalon Győri Mátyás hiányzott a meccskeretből, míg mi szerencsére a legerősebb kerettel vehettük fel a harcot a rangadón. Emil Imsgard, Carlos Molina és Marin Jelinic maradt ki a keretből, bekerült viszont a PICK Akadémia játékosa, Gazsó Péter. A fiatal játékos a pénteki nap egyik hőse volt, hiszen NB I/B-s csapatunk Ózdon vendégszerepelt és Gazsó Péter utolsó másodpercekben szerzett találatával 31-30-ra nyerni tudott.

Első félidő

Közel 100 szegedi szurkolónk köszöntötte a csapatot a bemutatáskor. Első támadásunkat elhibáztuk, majd Mikler Roland védett ziccert. A 2. percben Szita Zoltán szerzett vezetést nekünk. Az ötödik percben is nálunk volt az előny, Imanol Garciandia talpról eleresztett bombája után 3-2 volt a javunkra. Ezután Imanol értékesített egy ziccert, először vezettünk kettővel, 2-4. Mikler Roli remekelt, majd Sebastian Frimmel is megszerezte első gólját, a 7. percben 3-6 állt az eredményjelzőn. Kiválóan védekeztünk, a 10. percben Seppo büntetője után már négy góllal léptünk el: 4-8. Szita Zozo kapta el a fonalat, előbb betörésből, majd ziccerből volt eredményes, 5-10-nél időt is kért egykori edzőnk, Dragan Djukics. Ez sem zökkentett ki bennünket, sikerült növelni az előnyünket, a 16. percben 12-6 volt a javunkra. Két perc múlva újból időt kért a Bányász, Imanol üres kapus gólja után 7-15-ös eredményt mutatott az eredményjelző. Továbbra is kiválóan támadtunk, így nem volt esélye közelebb kerülni a hazai csapatnak, a félidőben 25-14-re vezettünk. Parádés első harminc perccel rukkoltunk elő. 

Második félidő

Hazai góllal indult a második harminc perc, majd kapitányunk Bánhidi Bence vette be Bartucz kapuját. Nagy Martin is egy remek védéssel mutatkozott be, majd Szita Zozo bombája után már 27-15 volt nekünk. Nem adtunk esélyt a Bányásznak, hogy közelebb kerüljön, ehhez Nagy Martin is sokat tett a kapuban, a 40. percben 30-18-ra vezettünk. Luka Stepancic és Bodó Richárd is megszerezte első góljait a meccsen. A 49. percben jöhetett az akadémista Gazsó Péter, ekkor már 23-36 állt az eredményjelzőn. Gazsó Péter büntetőből kétszer is bevette Székely kapuját, zengte is a szegedi tábor a nevét. A vége magabiztos győzelem, 41-27-re diadalmaskodtunk.

Csapatunk legközelebb április 4-én (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém otthonában lép pályára. 

Közzétéve: 2024.03.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR