Jérémy Toto 2024 nyártól OTP Bank - PICK Szeged

Vissza
Jérémy Toto 2024 nyártól OTP Bank - PICK Szeged

2024 nyarától kétéves szerződést kötött csapatunkkal a francia válogatott beálló, Jérémy Toto.

- 2024. július 1-től az OTP Bank - PICK Szeged mezében szerepel tovább a francia beálló, Jérémy Toto. A 31 éves játékossal kétéves megállapodást írtunk alá. Rutinos játékost sikerült Szegedre csábítanunk, aki nagy nemzetközi tapasztalattal bír, így nagy erőssége lesz csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, cégvezető.

Jérémy Toto 1992. május 15-én született Párizs egyik negyedében, Courbevoie-ben. A #kékek szurkolótábora számára nem ismeretlen a beálló, hiszen  a Vardar Szkopje és a HBC Nantes csapatával is járt már nálunk, mindkét együttessel a Bajnokok Ligájában szerepelt. A francia első osztályban az US Creteil Handball csapatában mutatkozott be, ezután a Saint-Raphael kézilabdázója lett. A 2020-2021-es idényben a lengyel Wisla Plock együtteséhez szerződött. Egy éve múlva már Észak-Macedóniában, az említett Vardar csapatában szerepelt. Szkopjéban két gólt szerzett ellenünk, de nem tudta megakadályozni a győzelmünket, hiszen 30-27-re nyertünk. A Vardar színeiben 48 gólt szerzett a BL-ben. 2022-ben visszatért Franciaországba, a HBC Nantes játékosa lett. Tavaly egy csoportban szerepeltünk, a nantes-i meccsen (35-30 a franciáknak) 2 gólt dobott, a PICK Arénában lejátszott találkozón háromszor volt eredményes, a meccs végül 28-28-as végeredményt hozott. Ebben az idényben 33 gólt dobott a Bajnokok Ligájában. A nyári, Sélestat-ban lejátszott tornán is szerepelt ellenünk, igaz, nem tudta megakadályozni, hogy megnyerjük a viadalt. Tavasszal pályára lépett a francia válogatott Európa-bajnoki selejtezős meccsein, azonban végül nem került be a gallok Eb-keretébe.

- Nagyön örülök annak, hogy a következő szezonban Szegedre igazolok. Ez egy új kihívás és egy új lépés lesz karrieremben. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első francia mezőnyjátékosa a klubnak. Alig várom már, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal és pályára léphessek ebben a csodálatos Arénában. Pazar a létesítmény és minden körülmény, ezt megtapasztalhattam már, amikor jelenlegi csapatommal, a Nantes-tal itt szerepelhettem – nyilatkozta Jérémy Toto. 
 

Közzétéve: 2024.01.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/27
Tizennegyedik győzelmünk az Eger ellen

Szoros első félidő után, magabiztosan 36-29-re nyertünk a QHB Eger otthonában a K&H férfi kézilabda ligában.

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

AZ ÖSSZES HÍR