10 játékosunkkal startol az Európa-bajnokság

Vissza
10 játékosunkkal startol az Európa-bajnokság

Ma megkezdődik Németországban a férfi kézilabda Európa-bajnokság. Csapatunkból tíz játékos szerepel a kontinensviadalon.

Ma 18 órakor a Franciaország–Észak-Macedónia mérkőzéssel megkezdődik Németországban a férfi kézilabda Európa-bajnokság. A nyitómeccs máris rekordot hoz, hiszen a düsseldorfi Merkur-Spiel Aréna befogadóképessége 50 ezer néző, és mivel a második meccset (kezdés: 20.45) a házigazda német válogatott játssza Svájc ellen, így garantált lesz a telt ház.

Csapatunkból 10 játékos léphet pályára az Eb-n. A horvát válogatottal készülő Luka Stepancic végül nem került be hazája nemzeti csapatába, így a jobbátlövőnk nem szerepel a kontinenstornán, és a jövő héten már csatlakozik a Szegeden készülő kerethez.

 Népes kis #kékek csapat lesz ott az Eb-n. A második napon a Miguel Martins fémjelezte portugál válogatott 18 órakor mutatkozik be a görögök ellen, míg a Dean Bombacot és Borut Mackovseket is a soraiban tudó szlovén csapat szintén 18 órakor a feröeri nemzeti együttes ellen kezdi meg a szereplést.

Pénteken elérkezik a nap a magyar a válogatott számára is.  A müncheni csoportban (C jelű) szerepelünk, három játékosunk, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán képviseli az OTP Bank-PICK Szegedet. 20.30-kor Montenegró ellen mutatkozunk be, majd vasárnap a szerb, jövő kedden pedig Izland lesz az ellenfelünk.

A B csoportban szerepel a legtöbb #kékek játékos. Ebben a kvartettben Ausztria (Sebastian Frimmel), Spanyolország (Imanol Garciandia) és Horvátország (Mario Sostaric és Marin Jelinic) található. A pénteki nyitófordulóban Ausztria–Románia (18 óra) és Spanyolország–Horvátország (20.30) rangadóval kezdődik az Eb.

Közzétéve: 2024.01.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

2024
05/13
Izgalmakkal teli hét következik

A válogatott hét után komoly erőpróba vár majd a csapatunkra. A hétvégén Tatabányán rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

AZ ÖSSZES HÍR