Parádés évzárás a BL-ben: legyőztük a tavalyi döntős Kielcét

Vissza
Parádés évzárás a BL-ben: legyőztük a tavalyi döntős Kielcét

A félidőben négy góllal vezettünk, később hat is volt az előny, végül körömrágós meccsen, egyetlen találattal, 26–25-re vertük a tavalyi ezüstérmes Kielcét utolsó 2023-as Bajnokok Ligája-meccsünkön.

OTP Bank-PICK Szeged–Industria Kielce (lengyel) 26–25 (15–11)
Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló. Szeged, PICK Aréna, 4429 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4, Garciandía 4, Mackovsek 1, Kalaras 2, Jelinic 2, Bombac 4/2. Csere: Imsgard (kapus), Bánhidi 4, Frimmel, Martins 2, Gaber 2, Stepancic 1, Szita. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Industria Kielce: Wolff – Kounkoud 2, A. Dujshebaev 6/1, Thrastarson 4/3, Karalek 1, Sicko 4/1, Nahi 2. Csere: Gebala, Olejniczak, Tournat 1, Wiaderny 1/1, Paczkowski 1, D. Dujshebaev 3. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Hétméteres: 8/3, ill. 8/6.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Az év utolsó Bajnokok Ligája-meccse: ez várt ránk a tavalyi és tavalyelőtti ezüstérmes Industria Kielce ellen szerda este a PICK Arénában. Ennek jegyében talán még a szokásosnál is jobb hangulatban telt a felvezetés. Új elem volt a kék Mikulás-sapkák használata, amelyeket a PICK Szeged Zrt. és a Mizo jóvoltából minden szurkolónk megkapott ajándékba: a lelátó jelentős része ebben kezdte a szurkolást. Ezúttal is népszerű volt az aréna előtt felállított PICK Food Truck.

A meccsen a lengyelek ellen idegenben szerzett egy pontot szerettük volna megismételni, felülmúlni. Thrastarson átlövésből a vendégeknek szerzett vezetést, majd Bombac harcolt ki hetest, amit Sostaric kihagyott elsőre, de a kipattanót értékesítette, 1–1. Mikler remekül, két védéssel kezdett a kapuban, de az egész védekezés jól működött, blokkolni és labdát szerezni is sikerült az első öt percben. Karalek azért megoldott egy helyzetet, ráadásul Kalaras a kiállítás sorsára jutott, 1–2. Emberhátrányban Mikler lejött, így hat a hat ellen támadtunk, ebből elsőre egy labdaeladás és egy Nahi-gól, másodikra egy Mackovsek-bomba lett, 2–3. Kiegészültünk, amikor Bánhidi hetest harcolt ki, erre Frimmel állt be a padról, ám próbálkozását Andreas Wolff védte. Kalaras a hét elején megjelent interjúnkban elmondta, mennyire szeretett régebben támadásban is játszani – nos, most ezt megmutatta, beállóból lőtt egy remek gólt, 3–3. Alex Dujshebaev, majd Bombac és ismét Kalaras volt eredményes, tíz perc után 5–4-re vezettünk. Mikler-védés, gyors indulás, Bánhidi életerős bombája – máris 6–4 volt nekünk. Remekül működött a védekezésünk, sorra szereztük meg a labdákat, vagy éppen hibára kényszerítettük a Kielce játékosait. Ha meg ez nem sikerült, akkor Mikler Roland védett. Ment a szekér, az első negyedóra végén Garciandía is betalált, 7–4-nél időt kértek a vendégek.

Wiaderny a hálóba lőtt, de az nagyobb baj volt, hogy Kalaras összeszedte második kiállítását. Hetest harcoltunk ki, Martins lőtte, de harmadszor sem lett gól belőle, megint Wolff védett. Ettől függetlenül is nőtt a különbség, Mikler sokadik védése után ugyanis Sostaric betalált a szélről, 8–5. Tournat nevéhez fűződött a hatodik kielcei gól, majd a kimaradt szegedi támadás után lengyel hetes jött, amit Sicko lőtt be, 8–7. Mikler és Wolff remeklésének volt köszönhető, hogy csupán ennyi gólnál jártak a csapatok. Martins végre betalált, Sicko lövése pedig befelé pattant Miklerről. Gaber beállt, majd azonnal gólt is szerzett, 10–8. Paczkowski maradt egyedül a szélen, amit ki is használt, 10–9-nél Kárpáti Krisztián kért időt – 5.38 volt ekkor hátra a félidőből. Bejött a figura, amit megbeszéltek, Gaber volt a befejező, 11–9. Kalaras két kiállítással is védekezett, ráadásul remekül és a tőle megszokott keménységgel. A félidő legszebb gólja következett: Martins remekül tette fel kínaira a labdát, amelyet Sostaric fejezett be, 12–9. Daniel Dujshebaev talpról lőtt, Mikler lábai között ment be, 12–10. Stepancic gólt szerzett, majd a kiállítás sorsára jutott, Mikler pedig eksztázisban védett egy újabbat, 13–10. Martins is betalált, majd Sicko szerzett gólt, végül időn túli hetes következett, amelyet Bombac belőtt. Az idény egyik legjobb félidejét produkálva 15–11-re vezettünk a szünetben.

A második félidő kielcei hetessel indult, Thrastarson a csereként beszálló Imsgardnak talált be, 15–12. A túloldalon is büntető jött, Bombac ismét nem hibázott, 16–12. Sicko, majd ismét Bombac talált be, szlovén irányítónk ezúttal akcióból volt eredményes, 17–13. Sicko hetese kimaradt, Imsgard hárította, amiért hatalmas tapsot kapott a közönségtől. Garciandía remekül tört be, majd Wolff lába alatt pattintott a hálóba, 18–13-nál öttel vezettünk. Kounkoud első gólját szerezte a 36. percben, Karalek kétperces büntetést kapott, Bombac hetese kimaradt, majd egy labdaszerzés után Sostaric egészpályás lövésére ért vissza Wolff, 18–14. Alex Dujshebaev talpról, hátrányban is villant, Bombac góljába viszont belefújtak, 18–15. Bánhidi gólja nagyon kellett, ötperces csendet tört meg, 19–15. Garciandía remekül szerzett labdát, a támadásnál pedig Karalek volt túlzottan kemény Bombaccal, ki is állították. Irányítónkat ápolni kellett, a derekát fájlalta. Martins lövése a kapufán csattant, a kipattanóból azonban Jelinic nem hibázott, 20–15. Mikler kétszer is megfogta Daniel Dujshebaev próbálkozását, majd egy szegedi hetes jött, Jelinic állt oda, aki szintén hibázott. Az ötödik volt már a szegedi csapatból, aki büntetőt rontott Wolff ellen. 

Az utolsó negyed óra elején Daniel Dujshebaev szerzett gólt, Bánhiditől jött rá a válasz szinte azonnal, amit meg is tudott ismételni, 22–16. Amikor pedig Mikler kitolt egy szélről érkező lövést, maximumon pörgött az egész PICK Aréna. Szita egy védett lövéssel kezdett, Kounkoud jól indult, de Garciandía sem hibázott, 23–17. Tíz perccel a vége előtt hattal vezettünk, ezt Sicko ötre faragta. Sostaric labdát szerzett, remekül indította Jelinicet, aki az üres kapuba lőtt, 24–18. Alex Dujshebaev a harmadik gólját szerezte, majd Thrastarson hetese és Alex Dujshebaev újabb lövése is bement, a lengyelek hét a hat ellen támadva, gyorsan 24–21-re alakították az eredményt. Időt kértünk az 55. perc elején. Hét a hatra, kapus nélkül támadtunk, Nahi labdát szerzett és bevágta, 24–22. Sostaric hetest harcolt ki, majd oda is állt, és remekül a felsőbe lőtt, 25–22. Alex Dujshebaev feljavult a hajrára, ezt egy újabb góllal jelezte, Garciandía pedig honfitársához hasonlóan remek napot fogott ki, 26–23. 2.15-tel a vége előtt kielcei hetes jött, Thrastarson bedobta, 26–24. Martins lövését Wolff kirúgta, az utolsó perc pedig a túloldalon befújt büntetővel indult, amit Thrastarson lőtt, Imsgard viszont a padról beszállva védett! A labda maradt a vendégeknél, újabb hetes, amit Alex Dujshebaev bevágott, 26–25. Tizenhét másodperc volt hátra, amikor időt kértünk. Hét mezőnyjátékossal kezdtük az utolsó támadást, a játékvezetők elvették a labdát, a Kielce időt kért. Három másodperc volt hátra, egy lövés fért bele, de az már nem jelentett veszélyt. Parádés, közönségszórakoztató meccsen győztük le 26–25-re a tavalyi döntős Kielcét! A 2023-as évet tíz meccsen szerzett tizenegy ponttal zárjuk az A csoportban. 

Kárpáti Krisztián: – Küzdelmes, kemény meccs volt, mindkét együttes a védekezésre fókuszált. Remek kapusteljesítményeket láttunk mindkét oldalon. A második játékrészben kisebb volt a rotációnk, mint máskor, a Kielce pedig a hét a hat elleni játékkal felzárkózott. Mentálisan erősen voltunk – az RK Zagreb elleni meccs után Dean Bombaccal átbeszéltünk néhány taktikai dolgot, ezek jól működtek.

Mikler Roland: – A félidőben viccesen szóltam Andreas Wolffnak, hogy elég lesz a hetesek kivédéséből, mégsem hagyta abba… Ami minket illet, egy igazi csapatsiker volt, közösen hoztuk össze. Tudtuk, hogy ezek az extra pontok nagyon kellenek nekünk a továbbjutáshoz, és azt is, hogy egy ilyen ellenféllel szemben ezt csak extra teljesítménnyel hozhatjuk össze. 

Talant Dujshebaev: – Jól játszott és remekül küzdött a hazai csapat, mi pedig rengeteg technikai hibát vétettünk, különösen az első félidőben. A másodikban összeszedtük magunkat, jár az elismerés a játékosaimnak, mert jól küzdöttek, soha nem adták fel. Végül kikaptunk ugyan, így ki kell elemeznünk, mit hibáztunk. Ha hasonlóan küzdünk a jövőben is, nem lesznek problémáink.

Andreas Wolff: – Jól ment a védés, de Roli is szenzációs teljesítményt nyújtott a túloldalon. A meccs az első félidő utolsó perceiben dőlt el, akkor szereztek nagyobb előnyt a hazaiak, ami végig kitartott, mi pedig csak futottunk az eredmény után. 

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.12.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

AZ ÖSSZES HÍR