Meccsre fel! Rangadó Zagrebban (Útinapló)

Vissza
Meccsre fel! Rangadó Zagrebban (Útinapló)

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a horvát RK Zagreb otthonában vívunk rangadót. Útinaplóval jelentkezünk.

Szerda, 12.30: Jó idő van, süt a nap a horvát fővárosban. Edzettünk, mozogtunk egyet a meccs helyszínén. Jó hír, hogy Bánhidi Bence és Gleb Kalaras is a keretben van, egyedül Sebastian Frimmel betegeskedik, így ő nem játszik a Zagreb elleni rangadón. Felfokozott a hangulat a hazai oldalon, mindenhol azt hirdetik, milyen fontos rangadó vár rájuk. 

A Sport tévé stábja is megérkezett, Méhes Gábor és Borsos Attila a helyszínről közvetíti a találkozót, a felvezetésben Bánhidi Bence és Borut Mackovsek nyilatkozik majd.

Közel 100 szegedi szurkoló is jelen lesz a lelátón, így népes #kékek tábor buzdít majd bennünket.

Kedd, 19 óra: Zdravo! Itt már Zagreb! Szerencsésen megérkeztünk. Hasonló az idő, mint Szegeden.

Imanol Garciandia, a csapatunk spanyol válogatott játékosa foglalta össze a szerdai meccs fontosságát.

– Ez a zágrábi meccs négy pontos összecsapás, mert a győzelmünk esetén nemcsak két pontot szereznénk, hanem újabb kettővel lépnénk el a horvát együttestől. Biztos, komoly hangulat lesz az Arénában, és egy nagyon motivált ellenféllel találjuk magunkat szembe. Minden energiára szükségünk lesz, fontos lesz, hogy mi irányítsuk a játékot, legyen tempónk. Ha a védekezésünk összeáll, akkor az döntő lesz, mert ha hátul stabilak vagyunk, akkor az mindig egy jó kapus teljesítménnyel párosul, és ha ez jól működik, akkor elöl sikerülhet könnyű gólokat szerezni. Ha ez megvalósul, akkor megszerezzük a győzelmet. 

A meccset a Sport 1 TV élőben közvetíti.

 A jövő heti két szegedi meccsünkre (december 6.: Kielce, december 8.: Budakalász) megkezdődött a Minibérlet árusítás: ITT!

12.30: Irány Zágráb! Túl vagyunk a délelőtti edzésen, ahol a taktikai elemek gyakorlása játszotta a főszerepet. Szerdán 18.45-kor rangadót vívunk a Bajnokok Ligájában, ellenfelünk ismerős, hiszen már az első BEK idényben, 1996-ban találkoztunk velük. Patinás a Szeged-Zagreb párharc, patinás klub lesz az ellenfelünk.

Busszal tesszük meg az utat a horvát fővárosig, várhatóan 19 óra környékén érkezünk meg. Szerda délelőtt is lesz edzésünk, mozgunk egyet a meccshelyszínen. Rangadót említettünk, ez sem véletlen, hiszen nekünk kilenc pontunk van, míg ellenfelünknek hat. Mi a hatodik, továbbjutó helyen állunk, a Zagreb a hetedik. Nyolc fordulót követően hihetetlenül kiegyensúlyozott a mezőny, egyedül az észak-macedón Pelister szakadt le, azonban az élen álló német THW Kiel is csak két pontra van tőlünk, a német rekordbajnok jelenleg 11 ponttal listavezető. Elég kusza a csoportunk, rengeteg körbeverés van, sok döntetlen, amire nagyon régen volt példa a Bajnokok Ligájában.

A lényeg, hogy mi is szépen gyűjtögetjük a pontjainkat, az elmúlt négy meccsen háromszor nyertünk, egyszer pedig döntetlent értünk el. Közel 100 szegedi szurkolónk kísér el bennünket. Ez mindig nagy dolog. Fantasztikus volt Bitolában is hallani a „PICK Szeged” buzdítást. A bemutatáskor a játékosok is megfordultak és tapsoltak a szegedi tábornak, erőt adtak, most is nagy szükségünk lesz a támogatásukra, mert a horvátok is nagyon készülnek a meccsre, hétfőn ingyen jegyeket osztogattak a szurkolóknak, hogy minél többen legyenek a zágrábi arénában. Megy a csapat, utazunk, közösségi felületeinken videókkal jelentkezünk, a megérkezést követően ismét jövünk a legfrissebb hírekkel.

Közzétéve: 2023.11.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR