A lényeg, hogy megvan a győzelem

Vissza
A lényeg, hogy megvan a győzelem

Gólzáporos meccsen, 38-33-ra nyertünk hazai pályán a Dabas ellen a K&H férfi kézilabda ligában.

OTP Bank - PICK Szeged–Dabas 38–33 (20–22)
K&H férfi kézilabda liga, 11. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1754 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank - PICK Szeged: Nagy M. – Szilágyi 4, Stepancic 6, Mackovsek, Jelinic 4, Bodó 5, Bombac 2. Csere: Mikler 1 (kapus), Gaber 1, Martins 3, Szita 2, Frimmel 4/3, Garciandía 2, Molina, Sostaric 3, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Dabas: Pallag – Ács 1, Z. Horvat 7/4, Bálint B. 6, Szöllősi Sz. 3, Koller 6, Katona 2. Csere: Nagy T. (kapus), Garajszki 2, Fekete B. 3, Laurinyecz 1, Bognár 2. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 4/3, ill. 4/4.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

November utolsó hazai bajnokiját játszottuk szombaton este a PICK Arénában. A Dabas ellen eddig 12-szer játszottunk az NB I-ben és mind a tizenkét meccsünket megnyertük. A szombatit is, méghozzá magabiztosan. Bánhidi Bence és Gleb Kalaras sérülés miatt hiányzott, Emil Imsgard és Szymon Dzialakiewicz pedig kimaradt a keretből. Ami igazán nagy büszkeség mindenki számára, hogy a tizenhatos keretbe három szegedi születésű és nevelésű játékos, Nagy Martin, Szilágyi Benjámin és Fekete Gellért is bekerült.

A kezdődobást csapatunk nagy szurkolója, a PICK utánpótlásában szereplő Kelemen Patrik végezte el, akinek Mikler Roland és Mario Sostaric a két kedvence. A meccs előtt a PICK Zrt. ismét kitelepült az Aréna elé, a szünetben ismét sorsoltunk, huszonnégy szerencsés szurkolónk nyert szalámit, illetve ismét játszottunk, méghozzá a „Nagy dobás” játékot.

Jól kezdtük a meccset, hiszen az első tizenöt perc után nálunk volt az előny. Igaz, látszott, hogy nem vagyunk frissek, főleg védekezésben hibáztunk, így a Dabas nem hagyta magát lerázni. Az első félidőben ezután nagy fordulat következett be, a Pest vármegyei együttes előbb egyenlített, majd fokozatosan növelte az előnyét, így harminc perc után 22-20-ra vezetett.

A második játékrészre sikerült felpörögnünk, Mikler Roli is remekelt a kapuban, sőt, még gólt is szerzett, így sikerült visszavenni a vezetést. Jöttek a szülinapos, Mario Sostaric-gólok is, de Luka Stepancic is elemében volt, többször is kipókhálózta a felső sarkot. Sikerült szépen fokozatosan elhúzni, így az utolsó tíz percben már nem kellett izgulni, mert meglett a győzelem, ami a legfontosabb volt ezen a meccsen. Lelkes és népes közönségünknek nagy köszönet jár a buzdításért, hiszen közel 1800-an voltak a Dabas KC ellen találkozón.  

Csapatunk legközelebb november 29-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában, Horvátországban, a Zagreb otthonában vív rangadót. Vasárnap a pihenésről szól, 18.30-kor azonban érdemes lesz a Sport tévére kapcsolni, mert a Harmadik félidő vendége lesz Szita Zoltán, csapatunk magyar válogatott átlövője.

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank - PICK Szeged vezetőedzője: – Láttam videófelvételeken, hogy a Dabas egyre jobb formában van, mondtam is a csapatnak, hogy vegyék komolyan a mérkőzést az első perctől kezdődően. Kevés időnk volt a felkészülésre egy hosszú, éjszakai utazást követően, mindössze egy regenerációs edzés után. Az első félidőben kerestük a távolságokat, a Dabas viszont jól játszott, gratulálok nekik ehhez. A szünet után kockáztatni kellett Gabert, védekezésben is használtuk kisebb sérüléssel. Úgy éreztem, muszáj. Mikler is fontos labdákat védett, de a mutatott játékunk védekezésben sehol sem lesz elég a jövőben.

 

Közzétéve: 2023.11.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR