Felpörgettük a második félidőre a ritmust

Vissza
Felpörgettük a második félidőre a ritmust

Szoros első félidő után, magabiztosan 42-28-ra nyertünk a QHB-Eger ellen hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában.

OTP Bank - PICK Szeged–QHB-Eger 42–28 (16–13)
K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1431 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
OTP Bank - PICK Szeged: Nagy M. – Szilágyi 5/1, Stepancic 1, Bombac Gaber 2, Mackovsek 7, Jelinic 6. Csere: Imsgard (kapus), Molina 2, Szita, Garciandía 3, Martins 2, Bodó 6, Fekete G. 1, Sostaric 6, Dzialakiewicz 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Eger: Marczika – Lezák 2, Nastaj 3, Kiss G., Zennadi 4, F. Silva 2/1, Tóth K. 3. Csere: Ágoston Á. (kapus), Bajus, Tóivizi 5, Maracskó 1, Boros 3, Kavin 1, Döme, Száva 4, Diogo. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 1/1, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Két BL-meccs között újból magyar bajnoki várt ránk szombaton este. A PICK Arénában az újonc Eger együttesét fogadtuk. Bánhidi Bence, Gleb Kalaras, Sebastian Frimmel és Mikler Roland maradt ki a keretünkből, ők a lelátóról szurkoltak a csapatnak.

A meccs előtt már sok-sok rajz érkezett a szurkolói boltunkba, hiszen a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezzük a gyerekeknek kiírt rajzversenyt, amelyről bővebben ITT lehet olvasni. 

A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, a lelkes vendégek ellen magabiztosan szereztük meg a bajnoki két pontot. 

Az első félidőben érződött, hogy csütörtökön még komoly BL-meccset játszottunk. Hiába kezdtünk jól, 4-1-re húztunk el, a vendégek fordítottak, így sokáig csak az eredmény után futottunk. Szerencsére a hajrá a miénk volt, Bodó Ricsi bombáinak köszönhetően 16-13-ra vezettünk. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy Carlos Molina megszerezte első kék mezes gólját, spanyol játékosunk végül két találatig jutott.

A második harminc percre alaposan felpörgettük a ritmust, amit nem bírt az újonc. Rengeteg labdát szereztünk, a helyzeteket pedig értékesítettük, így fokozatosan nőtt a távolság a két csapat között. Közönségünk remek hangulatot teremtett – közel 1500-an voltak kíváncsiak ránk -, így mindenki élvezte a meccset. Különösen Borut Mackovsek – a gólzenéje lassan sláger lesz Szegeden -, Szilágyi Benjámin és Marin Jelinic volt elemében, de a hajrára a pályára érkező Mario Sostaric is rendesen megszórta magát. A nap gólja is az övé volt, a balszélen szereplő Miguel Martins passza után kínaiból talált a kapuba. Jutott még vastaps a végére is, a BL-premier után akadémiánk nevelése, a szegedi születésű Fekete Gellért megszerezte élete első NB I-es gólját, amiért járt mindenkitől a pacsi. A vége magabiztos, 42-28-as győzelem. 

Csapatunk legközelebb november 22-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában Észak-Macedóniában, Bitolában, az Eurofarm Pelister otthonában lép pályára. Vasárnap a pihenésről szól, hétfőn a délelőtti edzés után útra kelünk, első állomásunk a szerbiai Nis lesz, ahol este tréningezünk majd. Kedden folytatjuk az utat, este már Bitólában gyakorlunk, szerdán pedig megkezdődik a második BL-kör. 

Kárpáti Krisztián: – Köszönjük az Egernek, hogy belementek a pályaválasztási jog felcserélésébe, mert szerdán fontos BL-meccs vár ránk Bitolában. Gratulálok a vendégeknek, mert az első félidőben majdhogynem ők irányítottak minket, jól kézilabdáztak. A szünetben rendeztük magunkat, fejben teljesen más szegedi csapat jött ki a második félidőre. Ahogy telt az idő és jöttek a friss játékosaink, ez adta ma a különbséget, sok gólt lőttünk rendezetlen védelemmel szemben. Ki kell javítanunk, hogy az első félidőben ne adjunk ekkora előnyt az ellenfélnek, mert már többször így jártunk, hogy a szünet után tudtunk csak jobban kézilabdázni.

Közzétéve: 2023.11.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

2024
05/13
Izgalmakkal teli hét következik

A válogatott hét után komoly erőpróba vár majd a csapatunkra. A hétvégén Tatabányán rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

AZ ÖSSZES HÍR