Vereséget szenvedtünk a Kolstad ellen

Vissza
Vereséget szenvedtünk a Kolstad ellen

Vereséget szenvedtünk (37-24) Norvégiában, a Kolstad otthonában a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

Kolstad (norvég)–OTP Bank - PICK Szeged 37–24 (24–11)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló. Trondheim, Spektrum Arena, 4500 néző. Vezette: Lorente, Serradilla (spanyolok).
Kolstad: Bergerud – Gudjonsson 8, Röd 7, Sagosen 4, Gullerud 1, Johannessen 3, Aalberg 3. Csere: Eck Aga, Lyse 8/2, Björkas 1, Setterblom 1, Langeland 1.  Vezetőedző: Christian Berge. 
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Bombac 1, Garciandía 5, Bánhidi, Kalaras, Szita 2, Frimmel. Csere: Mikler (kapus), Sostaric 3/1, Gaber 5, Mackovsek, Martins 2, Stepancic, Jelinic, Bodó 5, Szilágyi 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/1.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Tizenheten jöttünk, hiszen az elmúlt héten voltak betegeink, de szerencsére mindenki rendbe jött, így Carlos Molina maradt ki a csapatból. Érdekes volt megtapasztalni, hogy fél órával a kezdés előtt még kongott a 8600 fős Aréna, csak ezután kezdtek el jönni a nézők, de így is csak fél ház volt a BL-premieren, az első Kolstad-OTP Bank - PICK Szeged összecsapáson. Nem maradtunk szegedi szurkolók nélkül most sem, ez mindig nagy dolog, hogy ilyen távoli helyre is elkísérnek bennünket, illetve Norvégiában élő honfitársaink is ebben a szektorban foglaltak helyet, így 30 fős tábor buzdított bennünket.

Nem kezdtünk jól, a Kolstad pedig elkapta a fonalat, így 3-0-ra ellépett. Szita Zoltán törte meg a gólcsendünket. Sikerült 5-3-ra felkapaszkodnunk, de elég volt ismét két hiba, máris 7-3-ra vezettek a norvégok. A védekezésünk nem működött, így nem volt kapusteljesítmény sem, 10-5-nél időt is kértünk, a kapunkba pedig jött Mikler Roland. Ez sem tudott bennünket kibillenteni a hibákból, támadásban hibáztunk, jöttek a kolstadi könnyű gólok, a védekezésünk pedig nem akart összeállni. A 17. percben 15-8-at mutatott az eredményjelző. A hazaiak nem álltak le, hatalmas tempót diktáltak, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. a félidőben 24-11-re vezetett a Kolstad ellenünk.

Dean Bombac góljával indult a második félidő, majd Imsgard védett, jött egy Bodó-bomba, így faragtunk a hátrányunkból, 24-13. A 36. percben hazaiak játékosát, Sagosent ütésért piros lappal kiállították a játékvezetők.  Ez sem segített, rengeteg helyzetet elrontottunk, továbbra is magabiztosan vezetett és tartotta előnypt a Kolstad: 30-17. A hazai közönség végig nagy lelkesedéssel buzdította a csapatát, amely végül 37-24-re nyert ellenünk. 

Csapatunk legközelebb vasárnap 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgói KK otthonában lép pályára. Jó hír, hogy a meccset klubunk Youtube-csatornáján élőben közvetítjük majd. 

A meccs utáni sajtótájékoztató


 

Közzétéve: 2023.10.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/10
300 ovissal sportoltunk

Péntek délelőtt Ásotthalmon 300 ovissal sportoltunk egyet, mi tartottuk meg a bemelegítést a fiataloknak.

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

AZ ÖSSZES HÍR