Sziporkázó játékkal győztük le az Aalborgot

Vissza
Sziporkázó játékkal győztük le az Aalborgot

Remek teljesítménnyel 34–27-re vertük hazai pályán a dán kirakatcsapatot, ezzel megszereztük első győzelmünket a BL-csoportban.

OTP Bank-PICK Szeged–Aalborg Håndbold 34–27 (20–16)
Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló. Szeged, PICK Aréna, 4016 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).
OTP Bank-PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 9, Stepancic 2, Bombac 2, Bánhidi 3, Bodó 3, Frimmel 2/1. Csere: Mikler (kapus), Kalaras, Gaber 2, Mackovsek 4, Garciandía 4, Martins 1, Szilágyi 1, Jelinic 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Aalborg Håndbold: Landin – Björnsen 1, Hangaard 3, Antonsen 5, Möllgaard, Vlah 4, Barthold 2. Csere: Norsten (kapus), M. Hansen 6/3, Hald 5, M. Larsen 1, Wiesmach, Juul, Thurin. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/1, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

A Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik fordulójában a dán Aalborg Håndbold érkezett a PICK Arénába. A meccsre „erősítettünk”, hiszen a felvezető show részeként hazánk legerősebb embere, a súlyemelő olimpikon Nagy Péter volt a vendégünk. Peti hatalmas Pick-szurkoló, ezt sokan tudják róla, így bízhattunk benne, hogy a jelenléte erőt ad a találkozón. Mi az első győzelmünkért léptünk pályára, a dánok két sikerrel a csoport éléről várták a meccset. 

A vendégek szereztek vezetést, Barthold indult a szélen, de Stepancic azonnal válaszolt rá, 1–1. A szegedi kapuban Imsgard kezdett, ám Björnsen lövésénél tehetetlen volt. Gyorsan játszott a vendégcsapat, így Bodó hiába vette be Landin kapuját, az ellentámadásból ismét a dánok vezettek, 2–3. A negyedik percben Sostaric lőtt remek találatot szinte az alapvonalról beugorva, majd jött az első aalborgi hetes, amelyet Mikkel Hansen váltott gólra, 3–4. Bodó jól kezdett, a gólja után Bánhidit hozta ziccer helyzetbe, amit csapatkapitányunk nem is hibázott el. Vezethettünk volna, de Bombac lövését védte Landin, az ellentámadásból pedig Barthold volt eredményes, 4–5. Sostaric keveredett a beálló pozíciójába, de nem jött zavarba, kiszorított helyzetből is talált rést a kapus mellett, 5–5. 

A hatodik dán gólra most mi válaszoltunk villámgyorsan, Sostaric volt megint pontos, 6–6. Bodó szemmel láthatóan bátran vállalkozott, második átlövése is hibátlanra sikerült, majd egy indítás után Sostaric szerezte meg először a vezetést csapatunknak, 8–7. Aleks Vlah remek lefordulás végén volt eredményes, Stepancic pedig egy életerős átlövéssel mattolta a dánok védelmét, 9–8. Bánhidi gyűjtötte be az első kiállítást, a szabálytalanságáért megítélt hetest pedig Hansen váltotta gólra, 9–9. Bodóra ekkor nem volt ellenszer, átlövőnk az első negyedóra végén három gólnál járt, 10–9. Kapust is cseréltek a vendégek. Stepancic szerzett labdát, éles szemmel indította Bombacot, aki nem is rontotta el a ziccert Norsten ellen, 11–10. Egy dán gól után előbb Bodó passzából újra Bánhidi volt eredményes, majd Bombac lőhetett a kétgólos előnyért, ám Norsten bravúrral hárított. Simon Hald beállóból szerzett találata után ismét egyenlő lett, 12–12.

Egy labda Mackovseket is megtalálta, aki bemutatta, miért tanult akrobatikai elemeket gyermekként: remek mozdulattal pörgetett estében a hálóba, 13–12. A meccs képe ekkor úgy alakult, hogy mi vezettünk, az Aalborg egyenlített: a 22. percben éppen Gaber lövésével kerültünk előnybe, 14–13. Ezt követően jött megint Mackovsek, aki remek kapufás lövésével kettőre növelte az előnyt, majd ugyanezt megismételte, így 16–13-nál hárommal vezettünk. Időt kértek a dánok, Kárpáti Krisztián pedig pályára küldte élete első BL-meccsén Szilágyi Benjámint. Mikkel Hansen lövését remekül védte Imsgard, majd Garciandía négyre növelte a szegedi előnyt, 17–13. Nem csoda, ha egyre hangosabb lett a PICK Aréna közönsége! Hansen góljára Frimmel a szélről felelt, Imsgard újabb védése után pedig Mackovsek csinálta meg ugyanazt a figurát negyedszer is, 19–14. Két aalborgi gól következett, majd 19–16-nál, a 29. percben időt kértünk. Egy védés után a lecsorgót Szilágyi szedte össze, majd megszerezte első BL-gólját is, 20–16. A félidőbe még Garciandía kiállítása fért bele – a szünetre 20–16-os szegedi vezetéssel vonultak a csapatok.

A szünetben Marin Jelinic érkezett nálunk a szélre, a dánok pedig egy gyors góllal kezdtek, 20–17. Gaberről egy párharc során lehúzták a mezt, kisebb öltözködési szünetet kellett így beiktatni. Sostaric ötödik gólja után jött a nézőtérről a „SuperMario” becenév skandálása, 21–17. Vlah találata után kimaradt Sostaric hetese, ekkor 21–18 állt az eredményjelzőn. Hangaard kiszorított helyzetből szerzett szép átlövésgólt, 21–19-nél kettőre jöttek fel a vendégek. A túloldalon Bánhidi harcolt ki hetest, amit a 40. percben Frimmel higgadtan értékesített, 22–19. Füttykoncert kezdődött, mert talán csak a sporik értették, miért éppen Bánhidit állították ki, de Imsgardot ez nem érdekelte, kivédte Hansen hetesét, így nem változott az állás. Antonsen maradt egyedül a vonalon, amit ki is használt, majd Vlah hozta fel egyre a dánokat, 22–21. 

Garciandía gólja törte meg a rossz periódusunkat, majd egy újabb Imsgard-védés tüzelte a közönséget, 23–21. Sostaric megint megvillant, ez volt neki a 300. BL-gólja, amivel elitklubhoz csatlakozott, 24–21. Bombac, Antonsen, majd egy remek akció végén Gaber is betalált, 26–22-nél, 13 perccel a vége előtt magabiztosnak tűnt az előny.  Főleg akkor, amikor Martins egyedül maradt, és megszerezte a 27. szegedi találatot. Ekkor újra időt kért az Aalborg, miközben a szegedi szurkolók összekapaszkodva ugráltak a lelátón.

Hansen lőtt, Imsgard leolvasta, Jelinic pedig vetődve szerezte meg a kipattanót – a hatgólos előnyért támadhattunk az 50. percben. Sostaric kapta meg a lehetőséget, zseniális tekerésével pedig össze is jött a 28–22. Antonsen egész pályás, üres kapus gólja nem hiányzott, ám ettől függetlenül is hét emberrel támadtunk a hajrában. Bejött, mert Bánhidi szép gólt lőtt középről, majd Sostaric ismét villant a szélről, 30–23. Nem csak eredményesen, de tetszetősen is játszottunk ekkor. Az utolsó öt perc úgy kezdődött, hogy Jelinic góljával 31–24-es előnyt mutatott a kivetítő. 

Mikkel Hansen megmutatta, milyen remek csuklója van, szinte fel sem ugrott, úgy verte át a kapust, Garciandía pedig erőből oldotta meg ezt a túloldalon, 32–25. Három perccel a vége előtt teljes erőből zúgott a „Mindent bele!” a lelátón – ezt Sostaric újabb góllal, immár a kilencedikkel köszönte meg, 33–25. Hald betalált, eközben már állt az egész PICK Aréna. Gaber lövése fölé ment, Garciandía azonban gólt szerzett, majd az utolsó percben Imsgard újabb remek védéssel tette fel a koronát a teljesítményére. A végeredmény 34–27 lett – remek játékkal vertük az Aalborgot, visszavágva nekik a tavalyi hazai vereségért. Aki nem látta, sajnálhatja, hogy kihagyta az idei első BL-sikerünket!

Kárpáti Krisztián: – Ilyen élmény még soha nem élhettem át az edzői pályafutásom során, köszönöm ezt a csapatomnak! Rengeteget dolgoztunk, hogy mentálisan és fizikálisan is előrébb lépjünk, hogy a szimpatikus vesztes szerepből kilépve győztesen hagyhassuk el a pályát – nagyszerű érzés, hogy sikerült. A játékosok hatalmas szívvel kézilabdáztak, a nézők szenzációs hangulatot teremtettek. Örülünk a győzelemnek, szeretnénk folytatni ezt a munkát.

Emil Kheri Imsgard: – Köszönettel tartozom az edzőnknek, hogy bízott bennem, és a kezdőcsapatban számított rám, sokat jelentett ez számomra. Remekül működött az öt-egyes védekezésünk, így nekem is könnyebb volt a helyzetem. Ilyen hangulatban bármelyik csapatnak nehéz lesz ellenünk nyernie Szegeden!

Stefan Madsen: – Ismét szenzációs hangulatban játszottunk, mindig nagy élmény Szegedre jönni. Megérdemelten nyert a hazai gárda. Sajnálom, hogy nem tudtunk megfelelően kiállni a meccsre, sok egyéni problémánk adódott, ha pedig csak hetvenöt százalékot nyújtasz egy ilyen mérkőzésen, egyértelmű, hogy vereség lesz a vége.

Henrik Møllgaard: – Egy éve nagyszerű esténk volt Szegeden, a klub történetének egyik legnagyobb győzelmét arattuk, most viszont teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak. Nem tudtuk megismételni az egy évvel ezelőtti játékot, így egy jobb csapat ellen szenvedtünk vereséget. Élveztem a régi szegedi aréna meccseit is, de ami a PICK Arénában uralkodik, az verhetetlen!

Meccsösszefoglaló:

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.09.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
02/26
Borítsuk kékbe a PICK Arénát

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadjuk. Az utolsó hazai csoportmeccsünket vívjuk.

2024
02/26
Európa egyik legpatinásabb csapata lesz az ellenfelünk

Szerda 18.45-kor a Bajnokok Ligája A csoportjában, a 13. fordulóban a német THW Kielt fogadjuk a PICK Arénában.

AZ ÖSSZES HÍR