Nagyot küzdve kaptunk ki a Bajnokok Ligája nyitányán

Vissza
Nagyot küzdve kaptunk ki a Bajnokok Ligája nyitányán

Hatalmas csatában két góllal, 29–31-re kaptunk ki a PSG elleni BL-rajton. A világsztárokkal felálló franciák elleni meccs az utolsó percig teljesen nyílt volt.

OTP Bank - PICK Szeged–Paris Saint-Germain 29–31 (13–16)
Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, PICK Aréna, 4684 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 9/6, Stepancic 3, Bombac 6, Bánhidi 2, Bodó 1, Frimmel. Csere: Imsgard (kapus), Mackovsek, Garciandía 1, Gaber 1, Martins 3, Kalaras, Szita 1, Jelinic 2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Paris Saint-Germain: Green – Sole Sala 3, Tönnesen 5, L. Karabatic 1, Grébille 3, N. Karabatic 2, Steins 2. Csere: Palicka (kapus), Keita 2, Syprzak 6/5, Holm, Máthé 4, Peleka, Balaguer 2, Ntanzi 1. Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 7/6, ill. 6/5.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

A Bajnokok Ligája-szezon nyitánya, ráadásul a világ egyik legjobb csapata, a francia Paris Saint-Germain ellen – ennél izgalmasabb, érdekesebb kezdést aligha kívánhattak a szurkolók a nemzetközi porondon. A franciáknál hárman is hatalmas tapsot kaptak a bemutatásnál a szegedi közönségtől: egykori átlövőnk, a nyáron Párizsba költözött Kent Robin Tönnesen, a magyar válogatott Máthé Dominik, illetve a világ valaha volt egyik legjobbja, a kézilabdától a szezon végén búcsúzó Nikola Karabatic. Ilyen felvezetéssel indult a nyáron átalakult csapatunk szezonbeli első BL-meccse.

Tönnesen két góljával kezdődött a meccs – ennek tavaly még örültünk volna, most kicsit sem, 0–2. Szegedi oldalról először Luka Stepancic volt eredményes betörésből. Bár nem volt telt ház, a drukkerek remek hangulatot teremtettek, zúgott az egyik oldalról a „hajrá”, a másikról a „Szeged” kiáltás. Ennek ellenére megint Tönnesen talált be, aki így négy perc alatt három gólig jutott, 1–3. Bodó gólja után Bombac szerzett labdát, a lövőcselére elszállt Green, így szlovén irányítónk egész pályás találattal egyenlített, 3–3. 

Bodó kiállítása miatt ember-, majd gólhátrányba kerültünk, de az eksztázisban kezdő Bombacnak ez sem számított: beforgatta Grebille-t, gólt lőtt róla, és még egy kétperces büntetést is kiharcolt, 4–4. Keita góljára Stepancic felelt, a két Karabaticot verte meg egyszerre a lövése előtt. Az első hetest a kilencedik percben lőtték a vendégek, Syprzak nem is hibázott, 5–6. Bánhidi kiállítása miatt emberhátrányban voltunk, amikor Tönnesen ziccerbe került, de Mikler ezúttal már kifogott rajta. Üres kapuval támadtunk, egy francia labdaszerzés végén ezt Nikola Karabatic használta ki, 5–7. Amikor pedig Syprzak második büntetője is a hálóba került, először vezettek hárommal a vendégek, 5–8. Ekkor már mi is lőhettünk egy hetest, Sostaric nem is hibázott, 6–8. Nem volt vége a büntetőknek, Syprzak a harmadikat már Imsgard ellen lőtte be, 6–9. Így telt az első negyedóra. 

Bánhidiról kiállították Nikola Karabaticot, azaz emberelőnyben támadhattunk. A csapatkapitányunk egy hetest is kiharcolt, Sostaric be is lőtte Palickának, 7–9. Emberhátrányban mutatott be egy remek figurát a vendégcsapat, amelynek végén a szélről befutó Ferran Sole Sala volt eredményes, 7–10. Amikor pedig Garciandía eladott egy labdát, Grebille találatával négyre hízott a különbség, 7–11. A csereként beszálló Szita Zoltán remek lövéssel kezdett, de Sole Sala azonnal válaszolt rá. Martins lövése bepattant Greenről, Sole Sala viszont erre is felelt, így nem csökkent a különbség, 9–13. Grebille indulásból szerzett találatára Sostaric hetessel válaszolt, majd emberelőnyben, akcióból is betalált, 11–15. Mindkét oldalon akadtak hibák, az egyikből Imsgard indított, Sostaric pedig befejezőként jeleskedett, 12–15. Tönnesen és Martins gólváltása után 13–16-os állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő is Syprzak góljával indult, majd Bánhidi harcolt ki hetest Peleka ellen, amit Sostaric lőtt be, 14–17. Imsgard fontos védéssel kezdte a játékrészt, kicsivel később a szélről is fogott egy labdát. Sostaric menetrendszerűen bedobta az újabb hetest, így kettőre jöttünk fel, 15–17. Az addig is lelkes közönségünk még inkább erőre kapott! Keita góljára a 36. percben beállóból Gaber felelt, szlovén légiósunknak ez volt az első gólja. Imsgard nagyon elkapta a fonalat, védése után pedig Bombac hozta fel egyre a csapatunkat, 17–18. A párizsiaknál Máthé is jelentkezett egy hatalmas góllal, majd Stepancic közbelövése talált utat a kapuba, 18–19. Steins után megint Máthé lőtt gólt, 18–21, a 40. percben időt is kért Kárpáti Krisztián vezetőedző. 

Máthét nem akasztotta meg az időkérés, de rögtön utána Stepancic, majd Bombac is eredményes tudott lenni csapatunkból, 20–22. Bánhidi harcolt ki kiállítást, Syprzak volt vele szemben kemény, Sostaric pedig ismét betalált a vonalról, 21–23. Máthé gólja után Kalaras kapott két percet, 21–24-ről, emberhátrányban kezdődött az utolsó 15 perc. 

Garciandía is kiállt, Syprzak és Nikola Karabatic használta ki a kettős előnyt, 21–26. Amikor kiegészültünk, Martins lőtt szép gólt, Balaguer pedig Miklernek talált be. Sostaric a meccs gólját lőtte: Martins passza után, a szélről, kínaiból talált be, 23–27. A szélről Jelinic szerezte meg első találatát, amelyre kettővel válaszoltak a vendégek, 24–29. Nem adtuk fel, mindent egy lapra feltéve igyekeztünk csökkenteni a különbséget, amely Mikler védésével és Bánhidi két góljával sikerült is, 26–29. Ekkor öt perc volt még hátra. Bombac a legjobb formáját vette elő, egyedül verte meg a PSG védelmét, 27–29-re felhozva a csapatot. Sostaric tüzelte a közönséget, majd Mikler is ezt tette egy védéssel! Bombac újabb góljával már 28–29-re álltunk, de Tönnesen is betalált, 28–30. Ki más, Bombac lőtt megint a hálóba, majd egy jó védekezés kellett volna, de Balaguer az utolsó percben eldöntötte a meccset, 29–31. 

A csapat vereséggel kezdte tehát a BL-t, de hatalmasat küzdött a világsztárokkal felálló PSG ellen. A közönségünk értékelte ezt, a „Szép volt, fiúk!” már az utolsó másodpercekben elkezdett zúgni az arénában. Legközelebb jövő csütörtökön, a THW Kiel vendégeként játszunk a nemzetközi porondon.

Kárpáti Krisztián: – A világ egyik legjobb csapatával játszottunk, ehhez képest túl sok hibát vétettünk. Ettől függetlenül megdicsértem a csapatot: remekül küzdöttünk, nem estünk szét, visszajöttünk a meccsbe, ám ez felemésztette az energiáinkat, így a végén megérdemelten nyert a vendégcsapat.

Raúl González: – A csoport első meccse volt, így nem tudtuk, mire számíthatunk. Küzdelmes, izgalmas összecsapás volt, kitettünk magunkért ebben a gyönyörű arénában.

Mario Sostaric: – A szurkolóink láthatták rajtunk, hogy küzdöttünk, amíg bírunk, ezt a szellemiséget az egész idényben szeretnénk megtartani. Akadtak hullámvölgyeink, de jó úton járunk, a lényeg, hogy együtt maradjunk, közösen küzdjük a célokért.

Kent Robin Tönnesen: – Különleges volt számomra a meccs, hiszen Szeged az otthonom volt a legutóbbi két évben. Rengeteg barátom van a városban és a szegedi csapatban, érdekes volt ellenük pályára lépni. De ez csak addig tartott, amíg el nem kezdődött a mérkőzés, ahol aztán nyerni tudtunk – örülünk a két pontnak.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.09.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/19
Ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában

Hatalmas csatában, 33-30-as vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém együttesétől a tatabányai Magyar Kupa-döntőben.

2024
05/19
Mindenki! Magyar Kupa-döntőre fel!

Ma 18 órakor a Magyar Kupa tatabányai döntőjében a Telekom Veszprém ellen lépünk pályára. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR