Matej Gaber: Szívvel és akarattal küzdve lehet esélyünk

Vissza
Matej Gaber: Szívvel és akarattal küzdve lehet esélyünk

A Bajnokok Ligája csoportkörére nem merne tippelni Matej Gaber, csapatunk szlovén beállója, a PSG elleni, csütörtökön 18.45-kor kezdődő nyitómeccsről viszont elmondta: ha az elejétől a végéig koncentrál a csapat, lehet esély a bravúrra.

– Kemény bajnokit nyertetek pénteken a Ferencváros otthonában. Sikerült kipihenni az összecsapást?

– Persze, a szezon elején vagyunk, így nincs gond a frissességgel. Egyébként tényleg nem volt egyszerű megszerezni a győzelmet, de ehhez az utóbbi években már hozzászokhattunk a Fradi otthonában, hiszen egyre jobb csapatot alkotnak. Alaposan felkészültünk belőlük, ami pedig még ennél is fontosabb, hogy a kritikus pillanatokban nyugodtak maradtunk, nem pánikoltunk – a legvégén szerintem ez döntött a javunkra.

– Talán jól is jött, hogy egy ilyen magas hőfokú meccsel készülhettetek a Paris Saint-Germain elleni csütörtöki, hazai BL-csatára. 

– Igen, az ilyen összecsapások mindenképpen hasznosabbak, jobban felkészítenek a nemzetközi porondra, mint egy sima győzelem. Persze ebből még nem lehet következtetéseket levonni a Bajnokok Ligájára, hiszen az egy teljesen másik mérkőzés lesz, amelyre a következő két napban a lehető legjobban fel kell készülnünk. A vezetőedzőnktől megkaptuk a videókat, tanulmányozzuk az ellenfelet, igyekszünk megtalálni a győzelem receptjét.

– Mivel átalakult a keret, fontos volt, hogy a bajnokságban két sikerrel kezdtetek, de az igazi erőpróba a párizsiak elleni derbi lesz. Készen álltok?

– Az eddigi tapasztalataim nagyon pozitívak! Tiszteljük az edzőnket, Krisztiánt, az elképzeléseit, szeretnénk a pályán a lehető legjobban megvalósítani, amit kér és elvár tőlünk. 

– A nyolcadik szezonodat kezdted Szegeden, a keret egyik legtapasztaltabb tagja vagy. Tudsz segíteni az újaknak a beilleszkedésben?

– Való igaz, veteránnak számítok… Talán csak Roli, Mario, Ricsi és Bence van még hasonló helyzetben a keretből. Éppen ezért van rajtunk felelősség: mindent meg kell tennünk, hogy a nyáron érkezett játékosokkal megismertessük a szegedi klub filozófiáját, megmutassuk nekik, hogy mennek itt a dolgok. Szerencsére az újak igazán remek srácok, eddig semmi probléma nem adódott a beilleszkedésükkel, ez is segíti a csapat összekovácsolódását. 

– A PSG a világ egyik legjobb csapata, a szegedi szurkoló viszont olyan, hogy bárki legyen az ellenfél, a győzelemért jön ki a PICK Arénába. Mi várható csütörtökön?  

– Mindenki győzni szeretne, mi is, a szurkolók is, ez nem is lehet kérdés. Nyugodtnak kell maradnunk, hiszen ez még csak az első meccs lesz a BL csoportkörében, azaz sok a bizonytalanság, nem tudjuk, ki milyen formában érkezik a mérkőzésbe. Amit viszont tudok, hogy szívvel és akarattal küzdve lehet esélyünk, azaz ha az elejétől a végéig koncentrálunk, okozhatunk meglepetést. Ehhez a szurkolók segítségére is szükségünk lesz!

– Kire kell a leginkább figyelni az ellenfélből?  

– A holland Luc Steins az irányítójuk, rajta rengeteg múlik. Ha sikerülne kikapcsolnunk a játékból, vagy akár csak valamennyire megzavarnunk, akkor azzal esélyt teremthetünk magunknak. 

– Két szegedi év után a nyáron távozott, most azonban ellenfélként az első adandó alkalommal visszatér egykori átlövőnk, Kent Robin Tönnesen. Mivel készültök neki?

– Beszéltünk a múlt héten, viccelődtünk, hogy ideje megijednie, hasonlókat mondott ő is nekünk. Jó lesz vele találkozni. 

– A tizennégy meccsből álló csoportkör első állomása következik. Hová várod a csapatot az A jelű nyolcasban?

– Nem szeretnék tippelni, hiszen ahogy mondtam, még el sem kezdődött a sorozat. Meccsről meccsre kell haladnunk, butaság lenne már most azt figyelni, hol zárunk majd tavasszal. Egy biztos: mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a szurkolóinkat, különösen hazai pályán!

Jégen a Gaber ikrek
Matej Gaber ötéves ikerfiai is sportolnak, ám nem a kézilabdapályán, hanem a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapatának utánpótlásában készülnek hétről hétre. De vajon hogyan lesznek egy kézilabdásnak hokis gyermekei?
– Egyiküknek van egy kis problémája a tüdejével, ezért az orvosok azt javasolták, hogy vagy az úszással, vagy a jégkoronggal próbálkozzon a vizes és jeges környezet miatt. Az úszás nem jött be, nem is használt, a jégkorongot viszont imádják! Tavaly kezdtek, egy szezonon túl vannak, idén pedig már az U8-as korosztállyal készülnek. Megszerették a sportágat, nekem édesapaként pedig ez a legfontosabb – fogalmazott beállónk.


Gyúrós István

Közzétéve: 2023.09.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/19
Ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában

Hatalmas csatában, 33-30-as vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém együttesétől a tatabányai Magyar Kupa-döntőben.

2024
05/19
Mindenki! Magyar Kupa-döntőre fel!

Ma 18 órakor a Magyar Kupa tatabányai döntőjében a Telekom Veszprém ellen lépünk pályára. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR