Misi bácsi kezdődobása győzelmet ért a szezonkezdetre

Vissza
Misi bácsi kezdődobása győzelmet ért a szezonkezdetre

Magabiztos, 37-28-as győzelemmel kezdtük a 2023-2024-es szezont, a Gyöngyös csapatát vertük meg a PICK Arénában. A meccs kezdődobását, alapítónk, dr. Bérczi Mihály végzete el.

OTP Bank - PICK Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 37–28 (17–12) 
K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1526 néző. Vezette: Hargitai, Markó. 
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 8/7, Stepancic 6, Bombac 3, Bánhidi 1, Mackovsek 3, Frimmel 2. Csere: Imsgard (kapus), Gaber 2, Martins 3, Szita 2, Szilágyi 1, Garciandía 3, Kalaras 1, Jelinic 1, Rea 1/1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomic – Lakosy 1, Schäffer 1/1, Hegedüs 4, Bodor 4, Potisk 4, Varsandán M. 3. Csere: Podoba (kapus), Gráf 2/1, Bura 6, Schmid, Pietruszko 2, Jaros 1, Edwards. Vezetőedző: Bíró Balázs. 
Hétméteres: 10/8, ill. 3/2. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

Tudósítás: Süli Róbert
Fotók: Sólya Eliza

Győzelemmel indult a 2023–2024-es szezon. Csapatunk lejátszotta az első bajnoki mérkőzését, és magabiztosan nyert a HE-DO B. Braun Gyöngyös együttese ellen. Szépen indult az idény, népes szurkolósereg előtt gyűjtöttük be a két pontot.

93 éves alapítónk, dr. Bérczi Mihály indította útjára a labdát, a két csapat sorfala között Kiss Bence cégvezető kísérte be a pályára. Misi bácsi a tőle megszokott lendülettel jött el közénk, és hatalmas taps köszöntötte őt. Nagy boldogság, hogy velünk van, és szurkol nekünk a lelátón, ahol ott ült az egykori országos bajnok, olimpikon gyalogló Dudás Gyula is, aki évek óta Angliában él, de most eljött bennünket buzdítani a nyitómeccsre.

Többen az első mérkőzésüket játszották a #kékek együttesében. Ez a bajnoki volt a premier Emil Imsgard, Gleb Kalaras és Marin Jelinic számára, Szilágyi Benjámin pedig egy év kölcsönjáték után tért vissza hozzánk. A keretből a betegségéből éppen felgyógyuló Bodó Richárd, Nagy Martin, Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz maradt ki, az akadémisták közül pedig Rea Barnabás került be.

És akkor a meccs!

Nem adta könnyen magát a vendég együttes, komoly kis csatára kényszerített bennünket, így végig izgalmas volt a találkozó. Bánhidi Bence szerezte az idény első szegedi gólját, ezután 6-3-ra léptünk el, igazán egyszer sem tudott a Gyöngyös közel kerülni hozzánk, de mi sem tudtunk meglépni. Az első félidőben az újoncok közül Gleb Kalaras megszerezte első NB I-es gólját, majd a visszatérő Szilágyi Benjámin is beköszönt. SuperMario volt elemében, a heteseket rendre értékesítette és még akciógólokat is lőtt, így harminc perc után 17-12-re vezettünk.

A második játékrész eleje is idény eleji volt, sok hiba jellemezte a játékunkat, szerencsére így is tartottuk a magabiztos előnyünket. Emil Imsgard hetest védett, majd Marin Jelinic is beköszönt a magyar első osztályba, így jött a taps a lelátóról. SuperMario szórta a gólokat, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. A hajrában jöhetett az akadémista Rea Barnabás is, aki hetesből talált a kapuba. A vége már igazi örömjáték volt, így kilenc gólos győzelemmel kezdtük a 2023-2024-es szezont. A szurkolóink remek hangulatot teremtettek, amiért nagy köszönet jár.

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a Gyöngyösnek, jól harcoltak és megnehezítették a dolgunkat. Egy tipikus első tétmeccset játszottunk. Fizikumban léptünk előre, de a befejezéseknél sokat hibáztunk, valamint a vendégek kapusa jól védett. Összességében elégedett vagyok, de szerettem volna, ha hamarabb kialakítjuk ezt a magabiztos különbséget. 

Csapatunk legközelebb szeptember 8-án (péntek) 18.15-kor (élő: M4 Sport) a Ferencváros otthonában lép pályára, hazai pályán, a PICK Arénában szeptember 14-én (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germain együttesét fogadjuk. Jegyinformációk ITT olvashatóak, online ITT vásárolhatóak.

A Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület szombat 15 órától a Golden presszóban évnyitó összejövetelt tart, amelyre mindenkit nagy szeretettel vár.

A Gyöngyös elleni bajnokinkat a Szeged TV hétfőn (szeptember 4.) 21.30-tól felvételről adja majd le.

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokságban az OTP Bank - PICK Szeged U21 a Cegléd csapatát fogadja a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban. A meccs megtekintése ingyenes.

 

Közzétéve: 2023.09.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR