Legyőztük a Komlót, megnyertük az alapszakaszt

Vissza
Legyőztük a Komlót, megnyertük az alapszakaszt

Csapatunk magabiztos játékkal 42–26-ra verte a Komlót az alapszakasz utolsó fordulójában, ezzel az élen zárta a bajnokság ezen részét. Jöhet a finálé!

OTP Bank - PICK Szeged–Sport36-Komló 42–26 (22–15) 
K&H férfi kézilabda liga, alapszakasz, 26. (utolsó) forduló. Szeged, PICK Aréna, 2134 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. 
OTP Bank - PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Tönnesen 4, Bombac 4, Rosta 5, Mackovsek 3, Szita 2. Csere: Mikler (kapus), Gaber 3, Radivojevics 5/2, Bodó 3, Frimmel 3, Garciandía 1, Martins 2, Molnár R. 2, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Sport36-Komló: Granic – Vaskó 1, Grünfelder 1, Vekic 1, Szöllősi O., Jerkovics 1, Hoffmann 1/1. Csere: Pásztor I. (kapus), Melnicsuk 8/1, Szuharev 4, Sunajko F. 2, Takács 4/1, Zobec, Urbán 2, Vranac 1, Kovács D. Vezetőedző: Marosán György. 
Hétméteres: 3/2, ill. 4/3. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

A bajnoki alapszakasz utolsó meccsét játszottuk péntek este a Sport36-Komló ellen. A téttel mindenki tisztában volt: egy sikerrel együttesünk az élen zárhatta az alapszakaszt, így megszerezhette a pályaelőnyt az egyik csapat második sikeréig tartó, Veszprém elleni fináléra. Az már a kezdés előtt eldőlt, hogy a komlóiak a tizenegyedik helyen zárnak. 

Aranyos jelenettel lett színesebb a bemutatás, hiszen a szegedi játékosokkal együtt a vasárnapi gyereknap alkalmából gyermekeik is pályára vonultak. Volt, aki futva, volt, aki apukája karján ülve érkezett, de az mindenkin látszott, hogy a felhajtást és a pacsizást nagyon élvezik. Ott voltak a lelátón a Teddy’s Club óvoda növendékei is – az ovisok nemrég edzésen látogattak meg minket, most pedig egy meccs hangulatába is beleszagolhattak.

A keretből ezúttal Bánhidi Bence, Luka Stepancic és Alexander Blonz maradt ki. A találkozó rögtön egy kínaiból szerzett góllal indult, Tönnesen szerezte meg a vezetést csapatunknak, majd Sostaric volt eredményes. A vendégeknél a góllövőlista élvonalába tartozó Melnicsuk Viktor volt elemében, az első négy komlói gólból hármat ő szerzett. Tíz perc után 8–5-re vezettünk, Dean Bombac szintén három találatnál tartott ekkor. Hamar időt is kértek a vendégek. Tönnesen és Sostaric elemében volt, ugyancsak hamar eljutottak három gólig, miközben a 18. percben már hattal, 15–9-re vezettünk. Nálunk Frimmel tudott duplázni, majd Sostaric, Martins és Mackovsek volt a gólszerzők sorrendje, a túloldalon pedig Melnicsuk szállította a jó lövéseket. A félidőre 22–15-ös eredménnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészre Mikler Roland érkezett a szegedi kapuba, az első gólt pedig Rosta Miklós szerezte – neki ez összességében a negyedik volt a bajnokin. 24–17 után három hazai gól született, Matej Gaber lövésével alakult ki először a tízgólos különbség 27–17-nél. A lelátón helyet foglaló rengeteg gyermek nem csak néző, vérbeli szurkoló is volt, végig hallani lehetett a hangjukat, folyamatosan biztatták kedvenceiket. Annak is tapsolhattak, hogy a különbség folyamatosan nőtt: sorrendben Radivojevics, Garciandía, Bodó, Szita és Martins talált be, ekkor már 33–19 állt az eredményjelzőn. Az utolsó negyedórára alaposan elfáradtak a vendégek, ezt pedig rendre gólokkal büntette csapatunk, amely végül 42–26-ra győzött, pályán a hajrára beszálló fiatalokkal, a két gólt szerző Molnár Robinnal és Radvánszki Zsolttal.

A sikernek köszönhetően eldőlt, hogy az OTP Bank - PICK Szeged 50 megszerzett ponttal megnyerte az alapszakaszt, így pályaelőnnyel készülhet a Veszprém elleni döntőre, amely az egyik csapat második sikeréig tart. Az első meccs június 2-án, pénteken 18.15-kor lesz Szegeden, a második 5-én, hétfőn, szintén 18.30-tól Veszprémben, míg ha szükség lesz harmadik összecsapásra, azt június 9-én, pénteken 20.30-tól rendezik a PICK Arénában. 

Juan Carlos Pastor: – Köszönettel tartozunk a Komlónak a fair play játékért. Jól kézilabdáztunk, a védekezés és a támadás is megfelelő volt, így alakult ki a nagyobb különbség. Igyekeztünk forgatni a játékosokat, mindenkinek lehetőséget adni, hogy frissek maradjunk a döntőre. 

Molnár Robin: – Hatalmas élmény minden alkalom, amikor pályára léphetek ebben a csapatban, ebben az arénában. Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk. 

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.05.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR