Gleb Kalaras a nyártól: OTP Bank - PICK Szeged

Vissza
Gleb Kalaras a nyártól: OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk nyártól 1+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott beállóval, Gleb Kalarassal.

–  Szeretném harmadik új igazolásunkat bejelenteni, a Bajnokok Ligája-győztes orosz Gleb Kalaras a nyártól 1+1 éves szerződést írt alá hozzánk. A 32 éves játékos hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkezik, ezt megtapasztalhattuk mi is, hiszen többször is játszott ellenünk. Fő erénye a határozott, kemény védekezés, de természetesen támadásban is képes megvillanni – mutatta be csapatunk új szerzeményét Kiss Bence cégvezető.

Gleb Kalaras a negyedik orosz légiósa lesz a csapatunknak. Csak a legvérmesebb szurkolóink emlékezhetnek arra, hogy 1992-ben Szvetoszlav Sinko szerepelt a csapatunkban először. Ő is beálló volt, mint Gleb Kalaras. Utána jó pár évnek el kellett telnie, hogy újból orosz fiút köszönthessünk kék mezben. Szergej Gorbok érkezett, átlövőnk nagy kedvencnek számított, csakúgy, mint az irányító-átlövő, Dmitrij Zsitnyikov.

Ismerkedjünk meg Gleb Kalarassal. 1990. november 29-én az orosz fővárosban, Moszkvában látta meg a napvilágot. Két méter öt centiméter magas, az orosz Szentpétervár csapatával szerepelt először a nemzetközi porondon. A 2015-2017-es idényt az ukrán Zaporizzsja együttesében töltötte, majd a német Magdeburg csapatához igazolt. Egy idény után az észak-macedón Vardar Szkopje csapatában folytatta. Az első idényében tagja volt a BL-győztes csapatnak, fájó emlék számunkra, hogy a Vardar éppen bennünket búcsúztatott a legjobb nyolc között. Egészen 2021-ig szerepelt a szkopjei csapatban, majd visszatért Németországba, előbb a Balingen, majd a Melsungen játékosa lett. Jelenlegi mestere az a Roberto Parrondo, akivel csapatunk 2014-ben EHF-kupát nyert. Kalaras tagja volt az orosz válogatottnak, eddig 68 meccsen szerepelt és 117 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában hat szezont töltött el, összesen 161 gólt szerzett. 

Gleb Kalaras székfoglalója: - Nagyon örülök annak, hogy az OTP Bank - PICK Szeged csapatába igazolhatok, nagyon várom az első találkozást, azt, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. A szegedi szurkolótábor imádja a kézilabdát, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire rajong a csapatért. Fantasztikus ilyen légkörben sportolni, boldog vagyok, hogy kék mezben folytathatom a pályafutásomat.

Közzétéve: 2023.05.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/27
Tizennegyedik győzelmünk az Eger ellen

Szoros első félidő után, magabiztosan 36-29-re nyertünk a QHB Eger otthonában a K&H férfi kézilabda ligában.

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

AZ ÖSSZES HÍR