Marin Jelinic: nyártól OTP Bank - PICK Szeged

Vissza
Marin Jelinic: nyártól OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk, 2023. július 1-től 2 éves szerződést írt alá a horvát válogatott balszélsővel, Marin Jeliniccsel.

- Örömmel jelentem be második új igazolásunkat, a horvát válogatott balszélsőt, Marin Jelinicset, aki a nyártól, azaz július 1-től lesz a játékosunk. A 26 éves sportolóval kétéves szerződést kötöttünk, kiváló adottságokkal rendelkezik, gólerős, védekezésben pedig kettes pozícióban is jól használható. Csapatával rendszeresen szerepelt a nemzetközi porondon, a horvát válogatottban pedig egyre komolyabb szerepet kap, így biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz csapatunknak – nyilatkozta klubunk cégvezetője, Kiss Bence.

Marin Jelinic 1996. december 7-én született Metkovicban – 1997-ben játszottunk itt a City-kupában, a horvát csapatot végül búcsúztattuk a 16 közé jutásért. A 17 ezres városban ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, előbb a Kastela csapatába igazolt, majd 2017-ben a nasicei Nexe együtteséhez tette át a székhelyét. A horvát bajnokság mellett a nemzetközi porondon is szerepelt, előbb az EHF-kupában, majd az Európa Ligában. A hat idény alatt 199 gólt szerzett, a legeredményesebb szezonja a 2021-2022-es volt, ekkor hatvannyolcszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Idén 58 találatig jutott, a Nexe a legjobb nyolc között búcsúzott. A horvát válogatottban már szerepet kapott a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, a csoportküzdelmekben pályára lépett a PICK Arénában. Idén a világbajnokságon is szerepelt, összesen 23 gólt dobott. Jelenlegi csapatában, a Nexében két magyar bajnok #kékek játékos is a társa, hiszen Alen Blazevic és Ivan Srsen is a horvát együttesben kézilabdázik.

- Nagyon boldog vagyok, hogy az OTP Bank - PICK Szeged csapatához igazolhatok, aláírhattam a szerződésem. Szeretném azzal kezdeni a székfoglalómat, hogy Szeged egy gyönyörű város, ezt a 2022-es Európa-bajnokság alatt megtapasztaltam. Válogatott társaim, Luka Stepancic és Mario Sostaric is sok szépet mesélt mindenről, így nagy várakozással tekintek a szegedi szereplés elé. Egy kézilabdás számára világos, hogy mit jelent egy ilyen patinás, Európa-hírű csapatban szerepelni, mit jelent felhúzni a kék mezt, éppen ezért döntöttem a váltás mellett, hogy Szegedre igazolhassak. Hatalmas motivációval érkezem, és ígérem, az első naptól kezdve mindent megteszek azért, hogy a következő idényben is sikeresek legyünk. Tudom, hogy ebben a klubban pályára lépni nagy felelősség, de egyben kiváltság is. Sokat gondolok már arra, hogy bemutatkozzam a szegedi közönségnek, először futhassak ki a csodás hangulatú PICK Arénában, ezt már most nagyon várom – nyilatkozta Marin Jelinic.

 

 

Közzétéve: 2023.05.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

2024
04/30
Szurkolói információk a HSA NEKA elleni hazai meccsre

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a HSA NEKA csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR