Sostaric tíz és Rosta hét góljával nyertünk a NEKA vendégeként

Vissza
Sostaric tíz és Rosta hét góljával nyertünk a NEKA vendégeként

Jó kezdés után magabiztos, 30–19-es győzelmet arattunk a HSA-NEKA vendégeként a K&H férfi kézilabda ligában.

HSA-NEKA–OTP Bank - PICK Szeged 19–30 (10–14)
K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló. Balatonboglár, 600 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
HSA-NEKA: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Temesvári 2, Dobi 2, Papp T., Ács 2, Sisa 2/1. Csere: Deményi (kapus), Sztraka 1, Dely 5, Kovács T. 1, Draskovics 1, Szilágyi 2, Karai, Krakovszki B., Kathi. Vezetőedző: Sótonyi László.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 10/3, Tönnesen 3, Mackovsek 1, Rosta 7, Szita 1, Bombac 1. Csere: Martins 1, Bodó 1, Garciandía 2, Frimmel 2, Radivojevics, Molnár R. 1, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/3.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Az alapszakaszban az utolsó előtti idegenbeli bajnokinkat játszottuk a NEKA vendégeként Balatonbogláron. A kezdés előtt mindenki tudta, hogy nem lefutott meccs következik, hiszen a tehetséges játékosokból álló hazaiak márciusban ugyanitt 29–29-es döntetlent játszottak a Veszprém ellen. Nekünk viszont nyernünk kellett, hogy megőrizzük a tabella első helyét. 

Sisa lövésével a hazaiak szereztek vezetést, ám Mackovsek és Rosta Miklós góljaival hamar fordítottunk (1–2). Kifejezetten eredményesen támadtunk, Sostaric és Tönnesen betalált, Rosta, majd Sostaric is duplázott, ezzel 2–6-ra húztunk el. Időt is kért Sótonyi László. Feljöttek a hazaiak, 4–6-nál azonban érkezett az első szegedi hetes, ezt Sostaric értékesítette, majd ismét Rosta talált be beállóból. Az első negyed óra végén 4–8-at mutatott az eredményjelző. Sostaric bedobta a második hetesét is, így 4–9-nél megint időt kért a NEKA. Ekkor Mikler Roland négy védéssel 50 százalékon állt a szegedi kapuban.

Rosta negyedik lövéséből a negyedik gólját szerezte, hattal vezettünk, amit a NEKA négyre tudott ledolgozni a 25. percre. Az első szegedi kiállítást Mackovsek kapta, ám Sostaric emberhátrányban is betalált, majd amikor kiegészültünk, Rosta szerzett újabb gólt – ez volt neki hat lövésből a hatodik. A félidőt Garciandía kihagyott helyzete zárta, ám így is négy góllal, 10–14-re vezettünk.

Egy kis statisztika: ősszel a PICK Arénában 36–24-re nyertünk a NEKA ellen, azon a meccsen Rosta Miklós hét gólt szerzett – most a gólkirályi címért is versenyben lévő beálló a félidőben járt hatnál, majd végül ismét héttel zárt.

A fordulás után maradt a kiváló szegedi védekezés, az első öt percben nem kaptunk gólt, lőni pedig egyet sikerült Bodó Richárd révén, 10–15. Kicsivel később Garciandía volt eredményes, majd Bodó kapott kiállítást, ám Sostaric emberhátrányban is folytatta a gólgyártást, 10–17. A második félidőben csaknem tíz perc elteltével kaptuk az első találatot, ezt Dely szerezte. Sostaricra nem volt ellenszer, a nyolcadikat is meglőtte, ezúttal a szélről, majd Rostától jött a hetedik, ezzel lett 14–20. A 45. perc végén is ez volt az eredmény.

Az utolsó negyed óra újabb Mikler-védéssel indult, majd Tönnesen és Sostaric szerzett gólt, utóbbi egy leheletfinom „pöttyintés” volt egy indulás végén. 14–22-nél ismét időt kért a hazai együttes. A folytatásban Dely kétszer volt eredményes, míg szegedi oldalon Frimmel és az immár tíznél járó Sostaric talált be. Az utolsó tíz perc Szilágyi góljával indult, amire Tönnesen egy tízméteres átlövéssel felelt. Frimmel belejött, a második lövése is bement, majd Martins alakíthatta volna kétszámjegyűre a különbséget, ám nem célzott pontosan. Az utolsó öt percben előbb Dobi szerzett gólt, a túloldalon Martins javított, Garciandía pedig csak összehozta a tízgólos előnyt. Egy indulásból a hajrára beszálló Molnár Robin is betalált, végül pedig Szita lövése alakította ki a 19–30-as végeredményt.

Nagyon simán győztünk tehát a NEKA vendégeként, így haladunk tovább az alapszakasz első helye felé. Ehhez még két meccset kell megnyerni: május 20-án a Csurgó vendégei leszünk, 26-án pedig a Komló érkezik Szegedre.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.05.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR