Kölni helyett pezsgő: Bánhidi egy nappal előrébb hozná a locsolkodást

Vissza
Kölni helyett pezsgő: Bánhidi egy nappal előrébb hozná a locsolkodást

A húsvéti hétvége a Magyar Kupa küzdelmeivel telik. Csapatkapitányunk, Bánhidi Bence nem bánná, ha egy nappal előrébb hoznák a locsolkodást, a kölnit pedig megelőzné egy pezsgőzés a győri négyes döntő végén. Interjú.

– Márciusban lett egyéves a kislányod, Bella. Festi már a tojásokat?

– Persze, készülődünk. Szeretjük ezt az ünnepet, mindig nagy családi eseményként kezeljük, ezt most a Magyar Kupa kicsit keresztülhúzza. A többiek együtt lesznek, a nagyszülőknél, a Balatonnál töltik a hétvégét, én majd hétfőn csatlakozom be. Ezt alig várom, hiszen Bella most már van akkora, hogy reggel majd kezdődhet számára a tojáskeresés a kertben.

– Ha már locsolkodás: ha jól sikerül a hétvége, a hétfői kölnit megelőzheti a vasárnapi pezsgőzés.

– Kezdjük a szombattal, hiszen előbb meg kell nyerni az elődöntőt, hogy másnap az aranyért játszhassunk. A Dabas ellen is oda kell figyelni: fontos lenne jól kezdeni, hogy egy magabiztos győzelmet érjünk el. Ezen a meccsen mi vagyunk az esélyesek, ez egyértelmű, de ezzel együtt is tiszteljük az ellenfelet, alaposan felkészülünk rájuk. Még ennél is fontosabb azonban, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, ha ez sikerül, az eredményre vezet majd. Másnap pedig jöhet a döntő, a papírforma szerint a Veszprém ellen. Hogy a végén valóban pezsgőzés legyen, ahhoz minden porcikánkkal tennünk kell a győzelemért.

– Eddig egyszer nyertél kupát a csapattal, 2019-ben. Hogyan lehet ezt összehasonlítani a három bajnoki címhez képest?

– A Magyar Kupát elhódítani szintén hatalmas dolog, főleg úgy, ha az egy Veszprém elleni sikerrel valósul meg. Nagy reményekkel utazunk Győrbe, ahol egy jó hétvégével kihozhatunk valami szépet a szezonból. A Bajnokok Ligájától ugyan korábban búcsúztunk, mint szerettünk volna, viszont van még két lehetőségünk a szezonban, hogy aranyérmet szerezzünk.

– Nehéz heteken van túl a keret, a BL-kudarc mindenkit érzékenyen érintett. Most viszont megvan a lehetőség, hogy ezt feledtessétek, és hogy hétfőn már minden szegedi szurkoló mosolyogva húsvétozhasson. Mi kell ehhez?

– Szerintem a győzelembe vetett hit a legfontosabb. Ezen a két mérkőzésen, de főleg a döntőben bármi megtörténhet, ezért úgy kell nekimenni annak a hatvan percnek, hogy muszáj megcsinálni, mindenáron győzni kell. Erre szerintem képesek is vagyunk!

– Ez a második éved csapatkapitányként, így már tapasztaltabb vagy a szerepkörben. Mit tudsz hozzáadni ilyenkor az öltözőhöz?

– Az első év nagyon új élmény volt, még úgy is, hogy előtte Jonas Källman mögött kapitányhelyettesként már szereztem némi tapasztalatot. Nagy felelősséggel jár a pozíció, nem egyszerű minden helyzetben megtalálni a legjobb döntést, különösen akkor, amikor egy rosszabb időszakon megyünk át. Össze kell tartani az öltözőt, ehhez sokat kell beszélgetnünk egymással. Nem ijedek meg ettől, állok elébe a kihívásnak, és minden nap igyekszem a maximumot kihozni ebből a fontos pozícióból.

– Hogyan? Milyen módszereid vannak?

– Folyamatos a kapcsolattartás. Az edzéseken általában négyszemközt beszélek a társakkal, az öltözőben pedig együtt értékeljük a helyzetet. Közös vacsorákat is szervezünk, ilyenkor az edzői stáb nélkül, egymás között beszéljük meg, miben és hogyan lehetne javulni, mire kell összpontosítani.

– Fontos szereped van a szurkolókkal történő kommunikációban. Ennek látványos példája volt, hogy a hazai BL-vereség után is körbementetek pacsizni. 

– Mi a szurkolókért vagyunk, nekik szeretnénk örömet szerezni, ahogyan ők is értünk vannak, bíztatnak minket. Ez a kapcsolat oda-vissza alapon működik hatékonyan. Egy ilyen csúnya vereség után is fel kell vállalnunk a teljesítményünket, akkor is ugyanazok a játékosok vagyunk, mint akik a sikereket elérték. Szóval ilyen esetben is körbesétálunk, még akkor is, ha nehéz, és ha kemény szavakat vágnak a fejünkhöz. Ezzel együtt nagyon remélem, hogy ilyen hangulatú pacsizásból nem lesz több a szezonban.

– Lelkizős típus vagy?

– Megjegyzem, amiket mondanak, később pedig igyekszem ezeket a kritikus szavakat feldolgozni. Nagyon fontos a szurkolók véleménye, de engem maga a vereség és annak módja még jobban megvisel. Ezt kell ilyenkor elhelyezni magamban.

– Kicsit előreszaladva az időben: április 15-én, szombaton újra a Veszprém érkezik a PICK Arénába, várhatóan ekkor dől el a bajnoki alapszakasz első helyének sorsa. Az utóbbi években ennek nem sok jelentősége volt a döntő szempontjából, most viszont új lebonyolítás lesz, a finálé az egyik csapat második sikeréig tart, azaz a pályaelőny kulcskérdés.

– Nem mindegy, hol kezdődik majd a döntő, ez egyértelmű. Minden esélyünk megvan rá, hogy megnyerjük az alapszakaszt, ezt ráadásul a saját szurkolóink előtt harcolhatjuk ki. Ennél jobban azonban nem szeretnék előreszaladni, előbb jöjjön a kupahétvége, utána ráérünk a bajnoksággal és a lebonyolítással foglalkozni. 

– Ha a szezon végén újra beszélgetünk, mivel leszel elégedett?

– Két esélyünk van még, szóval remélem, hogy idén is aranyérem lóg majd a nyakamban.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.04.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR