Készülünk a Magyar Kupa négyes döntőre

Vissza
Készülünk a Magyar Kupa négyes döntőre

Szombaton és vasárnap Győr lesz a házigazdája a Magyar Kupa négyes döntőjének. Az elődöntőben a Dabas ellen csatázunk a fináléba jutásért.

„Egy kupa négyes döntő egészen más! Itt egyetlen meccs dönt az elsőségről. Mi győzni megyünk, azért, hogy hazahozzuk a Magyar Kupa-serleget!” – mondta Szita Zoltán a szerda délelőtti edzés végén. Csapatunk magyar válogatott balátlövője első négyes MK-négyes döntőjét vívja kék mezben. 2022-ben úgy érkezett hozzánk, hogy volt csapatával, a Plockkal elhódította a lengyel kupát. „Azon vagyunk, vagyok, hogy ez idén sikerüljön!” – folytatta a gondolatot Zozo.

A csapat teljes gőzzel készül. A szerdai edzés természetesen videózással indult, majd Slobodan Acimov erőnléti edző vezetésével melegített be a keret. A nyújtás, a futás után előkerültek a gumiszalagok. Páros gyakorlatokat kellett végrehajtani, főként a gyorsításon volt a hangsúly. Nyúltak rendesen a szalagok.

A keretből mindenki rendben, két akadémista, Lakatos Kriszitán és Molnár Robin is a csapattal készül, így népes társaságnak vezényelt edzést Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics. Előkerültek a labdák, záporoztak a lövések, Roli, Mirko és Krisztián rendesen meglett dolgoztatva. Ennyi volt a bemelegítés rész, majd egymás közötti iramjáték következett. Volt tempó rendesen, de erre nagy szükség lesz a hétvégén is, hiszen két nap alatt két meccset játszunk majd.

„Először csakis a Dabas-meccsre koncentrálunk, komolyan vesszük elődöntős ellenfelünket, majd csak utána figyelünk a következő meccsre. Egy kupacsata mindig izgalmas, bízom benne, hogy 2019 után ismét ünnepelhetünk!” – mondta az edzés végén Juan Carlos Pastor.

Érdekesség, hogy az eddig hét kupagyőzelmünkből kettőt háromra végződő évben szereztük meg. 1983-ban és 1993-ban is sikerült diadalmaskodnunk. A 83-as sikert a közelmúltban ünnepeltük, a 93-asnak június 23-án lesz az évfordulója. Apropó évforduló, pénteken, azaz április 7-én lesz négy éve, hogy az utolsó MK-sikerünket elkönyvelhettük. Debrecenben 28-27-re győztük le a nagy riválist, a Veszprémet. Azon a meccsen új rekordot értünk el - ennyien idegen környezetben sohasem buzdítottak bennünket -, 1400 szegedi szurkoló kísérte el a csapatot, hihetetlen látványt nyújtott a szegedi szektor.

Csapatunk csütörtök és péntek délelőtt is tréningezik. Pénteken délután kel útra, az éjszakát már Győrben tölti. Csütörtök délután honlapunkon csapatunk kapitányával, Bánhidi Bencével olvashatnak interjút, majd Nagypénteken Útinaplóval jelentkezünk, végig kísérjük a csapat útját, az elődöntőt, majd a vasárnapi helyosztót. Fotókkal, videókkal is találkozhatnak a #HandballFamily tagjai, csütörtök este pedig képgalériával jelentkezünk az edzésről.

Pénteken jön majd a #kékek legújabb adása, az M4 Sport Magyar Kupa felvezetésében pedig Bogdan Radivojeviccsel készítettek hosszabb interjút. Mozgalmas napok elé nézünk, kupacsatára fel! Gyerünk #kékek! Csak előre! 

Közzétéve: 2023.04.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

2024
05/17
Berlin felett kék lett az ég

2014. május 18. történelmi dátum 62 éves klubunk életében. Első nemzetközi sikerünket értük el, Berlinben megnyertük az EHF-kupát.

AZ ÖSSZES HÍR