Szombaton a Tatabánya otthonában szerepelünk

Vissza
Szombaton a Tatabánya otthonában szerepelünk

Szombat 18 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. Először játszunk az új Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

Premier

Premier lesz! Először lépünk pályára a tavaly átadott Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. A 6200 néző befogadására alkalmas létesítmény első Bányász–Szeged rangadóját láthatják majd a nézők.

Az ősszel komoly csatában 32–30-ra nyertünk a Tatabánya ellen. Öt perccel a meccs vége előtt még 30–30 állt a PICK Aréna eredményjelzőjén, szerencsére a hajrá a miénk volt, Bogdan Radivojevics és Dean Bombac talált a kapuba, így nyertük meg a találkozót két góllal.

A „Kék Tigrisek” az elmúlt fordulóban meglepetésre Komlón vereséget szenvedtek, így biztos, hogy kettőzött erővel készülnek ellenünk. Nekünk a Veszprém elleni BL-vereségből kell felállnunk. A keretből egyedül Mario Sostaric sérült, szlovén szélsőnk bokája fordult ki, szerencsére nincs komolyabb baj, de a szombati összecsapást még kihagyja.

A bajnokságban a második helyen állunk, 36 pontunk van. A Tatabánya a harmadik helyet foglalja el, jelenleg 25 ponttal rendelkezik. Két legeredményesebb játékosuk egykor bennünket erősített: Pedro Rodríguez 105 gólt szerzett, a 2014-ben velünk EHF-kupát nyerő Ancsin Gábor 77-et. Nálunk Rosta Miki szerezte az idei szezonban a legtöbb gólt az NB I-ben, 106-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Patinás ellenfél

A MOL Tatabánya az egyik legrégebben alapított férfi kézilabdacsapat. Az egykori Bányászt 1942-ben hozták létre. Az első NB I-es szezonnak is részesei voltak, 1951-ben ott voltak a négy csapatos küzdelemben, és a Vörös Meteor Közért SE, a Csepeli Vasas és a V. L. Kistext mögött a negyedik helyen végeztek. A Bányász négyszer nyert magyar bajnokságot, Mi idén előztük meg őket a magyar ranglistán, és a Veszprém, valamint a Honvéd mögött, a Budapesti Spartacus SC-vel holtversenyben a harmadik helyen állunk.

1977. május 22-én találkoztunk velük először az első osztályban. 45 éve tart a két csapat ádáz küzdelme. Az első győzelmünket 1978. szeptember 19-én arattuk az újszegedi sportcsarnokban. Ezen a meccsen 29–28-ra nyertünk. Érdekesség, hogy ebben az évben a Bányász bajnok lett.

Vendégszektor

Szurkolóink a 207-es, a 208-as és 209-es szektorban tudnak majd nekünk szurkolni. A belépő ára: 2500 forint. A jegymester.hu oldalon ITT lehet elővételben vásárolni.

Tévéközvetítés

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Közzétéve: 2023.03.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR