Nagy küzdelemben nyertünk

Vissza
Nagy küzdelemben nyertünk

Izgalmas mérkőzésen 32-30-ra nyertünk hazai pályán a MOL Tatabánya ellen a K&H férfi kézilabda ligában.

PICK Szeged–MOL Tatabánya KC 32–30 (16–15)
K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
PICK Szeged: Alilovic –Radivojevics 9/4, Tönnesen 4, Bombac 2, Rosta 3, Mackovsek 2, Szita 3. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber 1, Bodó 3, Blonz, Garciandía 3, Martins 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
MOL Tatabánya KC: Székely – P. Rodríguez 2, Ancsin 6, Topic 3, Obradovics 2, Győri M. 5/2, Ugalde 5. Csere: Nagy B. (kapus), J. Peric 3, Maras 3, Ubornyák 1, Bodor, Vilovszki. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/2.
Kiállítás: 14, ill. 4 perc.

A felvezetésben már megemlítettük, hogy a nyolcvanas években izgalmas, vérre menő küzdelmet folytattunk a magyar bajnokságban a Tatabánya ellen. Ez a mostani, vasárnap lejátszott találkozóra is igaz volt. Nem mindennapi izgalmak közepette, 32-30-ra nyertünk, így miénk lett a két pont.

Rendesen meg kellett küzdenünk érte. A vendégek egykori játékosunk, Ancsin Gábor vezérletével egy pillanatra sem adták fel. Jól indítottuk a bajnokit, sikerült vezetéshez jutnunk, de erre mindig válaszoltak a tatabányaiak. 11-11 után robbantottunk, sikerült gyors gólokat elérnünk, így pillanatok alatt 15-11 lett nekünk. Jött is a taps a  lelátóról. A hajrában kettős emberhátrányba kerültünk, ezt pedig a vendégek kihasználták, így 16-15 lett a félidei eredmény.

Hullámzott a játék a második játékrészben is, de mi vezettünk. Jött egy újabb kettős emberhátrány, és ezzel az előnnyel éltek is a Kék tigrisek, fordítottak, sőt, két góllal el is húztak, 19-21. A 45. percben 24-24, két gólt is szereztünk, előbb Bogdan Radivojevics egy parádés csel után, majd Borut Mackovsek egy labdaszerzés után talált a kapuba. Az 52. és az 55. percben is döntetlen volt az állás. Volt izgalom bőven, szurkolóink pedig fergeteges buzdításba kezdtek. Kőkemény falat húztak a hatosunkra, Bogdan Radivojevics pedig fontos pillanatban szerzett gólt, 31-30 nekünk. Ekkor még több mint három perc volt hátra. Mindkét oldalon hibáztak a játékosok, azonban Mirko Alilovic fontos pillanatban védte Ancsin bombáját, majd Dean Bombac tört utat magának és bombázott a kapuba, ezzel eldöntve a meccset. Nyertünk, 32-30 lett a javunkra, a legfontosabb, hogy megszereztük a győzelmet, a két pontot.

Folytatás november 12-én (szombat) a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Tatabányának, illetve a saját játékosaimnak is, mert kicsit bonyolult volt a meccs vége számunkra. Kevés időnk volt a felkészülésre, a védekezés nem ment úgy, ahogy szerettük volna. Az első játékrész második felében nagyobb különbséggel vezethettünk volna, de nem sikerült. Sokat hibáztunk, háromgólos vezetés helyett egy volt az előnyünk és kettő az emberhátrányunk a végén. Kettős emberhátrányban jobban kezdtünk el kézilabdázni, de ismét visszajött a meccsbe a Tatabánya. Két és fél hetünk van, hogy felkészüljünk a következő BL-meccsünkre, közben lesz két bajnokink is. Szeretnénk, ha a Celje ellen már valaki visszatérhetne a sérültek közül, hogy jobb ritmusban játszhassunk. Az a cél, hogy karácsonyig minél több pontot szerezzünk a Bajnokok Ligájában, mert a tavaszunkra ez sorsdöntő.

Szita Zoltán, a PICK Szeged játékosa: – Nagyon jó mérkőzést játszott a Tatabánya, gratulálok nekik ehhez. Kritikus pillanatokban fontos labdákat szereztünk, ez jelentette a különbséget. Tanulnunk kell a hibáinkból, szerencsére erre most lesz egy picit több időnk. Próbálok élni a lehetőségeimmel, ennek köszönhető a három gólom a balszélről.

Tombor Csaba, a MOL Tatabánya KC vezetőedője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Büszke vagyok rá, hogy nagy csatára késztettük a hazaiakat, és nem vehettek bennünket fél vállról. Az első félidőben túl sok ziccert hagytunk a Szegednek, az 5-1-es védekezésünk viszont komoly fejtörést okozott a címvédőnek a másodikban. A szünet után tudásban megmutatkozott a két csapat között a különbség, ennek köszönhető a hazai győzelem, még ha szoros játékot is hozott a hatvan perc.

Nagy Benedek, a MOL Tatabánya KC játékosa: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Kettős érzések vannak bennünk. Jó, hogy pariban voltunk egy ilyen jó csapattal végig. Az első félidőben nem találtuk a jó védekezésünket, a szünet után viszont a nyitott falunk jól működött, én is tudtam védeni, de a végére elfogytunk.

 

Közzétéve: 2022.11.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR