Hazai pályán kaptunk ki az Aalborg ellen a BL-ben

Vissza
Hazai pályán kaptunk ki az Aalborg ellen a BL-ben

Továbbra sincs meg az első pontunk az EHF Bajnokok Ligájában: a negyedik fordulóban csapatunk hazai pályán 29–41-re kapott ki a 2021-es döntős dán Aalborg Handbold ellen.

PICK Szeged–Aalborg Handbold (dán) 29–41 (15–17)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 5300 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 6, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 4. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Rosta 4, Radivojevics 2/2, Martins, Blonz 1, Tönnesen 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg Handbold: Gade – Björnsen 6, Sandell, J. Nielsen 4, Möllgaard, Pálmarsson 1, Barthold 10. Csere: Aggefors (kapus), M. Hansen 11/3, Claar 2, Antonsen 1, Hangaard 6. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Jól kezdett csapatunk az Aalborg elleni Bajnokok Ligája-meccsen, különösen a szélsők voltak elemükben: Sostaric indította el a gólgyártást, majd Frimmel kétszer is betalált, így gyorsan 3–0-s előnyt szereztünk. Bánhidi góljával 4–1 is volt az eredmény, majd 4–3-ra jöttek fel a vendégek, de 5–4 után Rosta Miklós duplája azt jelentette, hogy 7–4-es hazai vezetésnél időt kért az Aalborg. Bár nem volt telt ház a PICK Arénában, a szegedi publikum most is teljes erővel hajtotta a csapatot, amit az első negyedórában jó játékkal hálált meg Juan Carlos Pastor együttese. A vendégeknél a világsztárok tolták a szekeret, Pálmarsson és Mikkel Hansen is felavatta Miklert, 7–6.

A meccset a francia ikerpár, Charlotte és Julie Bonaventura vezette, akik az első hetest a 13. percben fújták be – ezt Radivojevics értékesítette magabiztosan. Sostaric a szélről, Mikkel Hansen estében volt eredményes, így 9–8-as szegedi előnyt mutatott az eredményjelző 15 percet órát követően. Egy perccel később Hansen hetesből talált be, kiegyenlítve az állást. 10–10 is volt, amikor emberhátrányban, lehozott kapussal támadott az Aalborg – Mario Sostaric köszönte szépen, labdát szerzett, majd a félpályán túlról bevette a dánok hálóját, 11–10. A szlovén szélső különösen elemében volt, egy lecsorgót is összeszedett elöl, majd kíméletlenül a kapuba vágott, kettőre növelve az előnyt.

Blonz egy csodás góllal szállt be a meccsbe, lehetetlen szögből tekert Gade kapujába, jött is a kapuscsere és Aggefors a vendégeknél. A 25. percben viszont fütyült a szegedi közönség, hiszen egy vitatható helyzetben nem kapott szabaddobást a PICK, a dánok így az indulásból egyenlítettek Björnsen révén, 13–13. Ekkor kért időt Juan Carlos Pastor. Nem használtak a tanácsok, mert a 21 esztendős Mads Hoxer Hangaard kétszer is betalált, 13–15-re alakítva az eredményt. A félidő hajrájában előbb újra jött Sostaric gólja, majd Tönnesen „harcolt ki” magának egy 2+2 perces kiállítást, amelyet kihasznált az Aalborg, így a szünetre 15–17-es állással mentek a csapatok.

A második félidőre Alilovic érkezett a szegedi kapuba. Ez rosszul indult, Claar egyszer, Barthold kétszer talált be, máris 15–20 lett az eredmény. Ezt követően Garciandía lőtte az első szegedi gólt a félidőben. Hiába támadtunk tovább, Bombac eladott egy labdát, a túloldalon Mikkel Hansen viszont betalált, így hat gólra nőtt a vendégek előnye. Sostaric továbbra is pontos volt, Hansen tekerése fájt, de élményszámba ment, Hangaard és Tönnesen pedig átlövésből volt eredményes, 18–24.

Állandósult a hatgólos hátrány, 21–27-nél is így álltunk, ekkor 18 perc volt hátra a meccsből. Mikler jött vissza a kapuba, be is mutatott néhány bravúrt, egy labdaszerzésből pedig Frimmel csökkentette a különbséget, viszont ez csak szépségtapasz volt, mert később Jesper Nielsen góljánál már héttel mentek a vendégek, 23–30. Mikkel Hansent nem tudtuk tartani, a tizedik találatával 27–35-re alakult az eredmény. Az utolsó percekben szétesett a szegedi együttes védekezése, így csak a különbség volt kérdéses, végül 12 góllal, 29–41-re az Aalborg nyerte a találkozót. Csapatunk továbbra is pont nélkül áll a Bajnokok Ligájában. 

Juan Carlos Pastor: – Ahogy eddig, a kezdéssel most sem volt baj a BL-ben, vezetni tudtunk. Az első félidő vége, illetve a második eleje viszont borzalmas volt, öt góllal elhúzott az ellenfél, onnantól már semmi nem sikerült. Lehet nyerni és veszíteni, de ilyen vereséget nem lehet szenvedni, főleg a saját közönségünk előtt. Annak ellenére, hogy rengeteget dolgoztunk, mélyre süllyedtünk, négy vereséggel állunk. Nem mutattuk meg azt a karaktert, amit a közönségünk megérdemel. Gyakorlatilag legyilkoltak minket a gyorsindításokkal és a könnyű gólokkal. Szörnyű érzés ez nekünk, elnézést kérünk mindenkitől!

Bánhidi Bence: – Amit a pályán látott a közönségünk, az nem szakmai probléma – a küzdés, a harc, a visszafutás… Széthullottunk a második félidőre, ráadásul ez nem először történt meg a szezonban. Nem értjük, mi ennek az oka, pedig rengeteget beszélgetünk róla. Valahogy ki kell jönnünk ebből az óriási mélységből!

Stefan Madsen: – Fantasztikus a szegedi aréna, élmény volt benne meccset játszani. Ami a pályán történteket illeti, kemény összecsapásra számítottunk, hiszen a PICK nehéz helyzetből érkezett a találkozóra. Az első félidőre ez igaz is volt, a másodikban azonban fantasztikusan játszottunk, teljesen elégedett vagyok a teljesítményünkkel. 

Sebastian Barthold: – Azt tudtuk játszani, amire készültünk, keményen védekeztünk, a második félidőben pedig a lerohanásokkal megbüntettük a szegediek hibáit. Aggefors beállása a kapuba kulcskérdés volt, remekül védett, ezekből indulva pedig könnyű gólokat tudtunk szerezni ebben a csodás arénában. 

Közzétéve: 2022.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR