Meccsnap Nantes-ban! (Útinapló a BL-túráról)

Vissza
Meccsnap Nantes-ban! (Útinapló a BL-túráról)

Csapatunk csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligája második fordulójában a franciaországi Nantes-ban lép pályára. Útinaplóval jelentkezünk.

Csütörtök, 12.30: Meccsnap! Az időre továbbra sincs panasz, pólóban tette meg a  szokásos közös sétát a csapat. Ezután jött egy kis lelkesítő beszéd Juan Carlos Pastortól, majd jött az utolsó taktikai értekezlet. Mesterünk egy rövid videót állított össze, amiben a Nantes játéka szerepelt. Mindenki jegyzetelt még egyet a füzetbe, majd ebéd a következő program. Nem vagyunk messze a H Arénától, itt eddig kétszer játszottunk, eddig nem sikerült nyernünk, bízunk benne, hogy megtörik ma este ez a rossz sorozat.

Otthon a Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület közös meccsnézést szervez a Hági étterem és sörözőben, így 18.30-tól várnak minden kék szimpatizánst egy közös szurkolásra.
A meccset a Sport 1 élőben adja.

Szerda, 21.50: Megható pillanattal kezdődött az esti edzésünk. Kapitányunk, Bánhidi Bence szólt a csapathoz, és arra kérte a társakat, hogy kapaszkodjanak össze, és emlékezzenek egykori játékosunkra, Lukács Jánosra, akit 68 évesen veszített el a #HandballFamily. 

Juan Carlos Pastor vezetőedző egy másfél órás gyakorlást vezetett le, volt benne egy kis taktikai frissítés, illetve sok-sok kapuralövés. Minden rendben volt, jó nagulatban telt a tréning. Aki itt Nantes-ban, az egészséges, így 15 játékos várja a csütörtöki kezdést. 

14.30: Szép napot mindenkinek Nantes-ból! Gyönyörű napsütésre ébredtünk, egy felhő sincs az égen, több mint 20 Celsius fok van. A remek időjárás mindenkire jó hatással van, nem keltünk korán, hiszen későn feküdtünk, senkit sem kellett altatni, de az ébredéssel sem volt gond. Szokás szerint a reggelihez Juan Carlos Pastor vezetőedző érkezett legelsőként, de kevéssel maradt le tőle a kapusedzőnk, Nenad Damjanovics. Kilenc óra után egyre több játékosunk töltötte meg a reggeliző helyiséget, kezdtek beszélgetésbe. Mindenki jót aludt. Ebéd előtt taktikai értekezlet szerepelt a műsoron, Pastor mester elemezte a Nantes játékát, a fiúk eközben bőszen jegyzeteltek a füzetekbe. Volt mit leírni, hiszen a tavalyi francia ezüstérmes remek csapat, kiváló játékosokkal. Tempóban nem lesz hiány, mennek, futnak a galllok, így a visszarendeződésre nagyon oda kell figyelni. Szerencsére mindenki rendben, egyedül Borut Mackovsek és Luka Stepancic nem tartott a csapattal, előbbi sérült, utóbbi a rehabilitációt végzi.

Ebéd után pihenő következik. Este irány az edzés, a H Aréna, ahol csütörtök 18.45-kor következik a második meccsünk az idei szezonban a Bajnokok Ligájában.

01.00: Bonsoir! Megérkeztünk! Túl vagyunk rajta szerencsésen, ez a lényeg, most már pihen mindenki, szerencsére nem kell korán kelnünk. Párizsban a reptéren összefutottunk a lengyel Plock csapatával, és megölelgettük Dmitrij Zsitnyikovot, egykori játékosunkat.

Jó időt jósolnak szerdára, napsütést, 21 Celsius-fokot, így itt Nantes-ban tombol a vénasszonyok nyara. Szerda délután edzés szerepel a programunkban, csütörtök 18.45-kor pedig következik a 2022–2023-as szezon második BL-meccse.

Kedd, 15.10: Itt már Budapest, a Liszt Ferenc reptér. Már bent vagyunk, várjuk a gépindulást, 16 órakor száll fel a repülő, várhatóan 18.20-kor landolunk a francia fővárosban, Párizsban. Az európai topligában a francia klubok közül eddig a Nantes mellett a Paris Saint Germainnel, a Montpellierrel és Dunkerque-kel csaptunk össze. A 2003–2004-es idényben a Montpellier volt az első ellenfelünk, az első meccsen az újszegedi sportcsarnokban 29–22-re nyertünk. Remek volt tehát a premier. A BL-ben 24 meccset vívtunk gall együttesek ellen, nyolc győzelem, négy döntetlen és tizenkét vereség a mérlegünk. A reptéren kis csapatokban kávéznak a játékosok, beszélget a keret, mindenki várja az indulást. Legközelebb már gallföldről jelentkezünk!

12 óra: Irány Nantes! Igen, útra kelt a csapat, a délelőtti edzést követően közös ebéd szerepelt a programban a Gőry pincében, majd buszra szálltunk és egészen Budapestig, a Liszt Ferenc reptérig utazunk. Várhatóan éjfél előtt már a szállodában leszünk, így nem kis út vár ránk. Repülővel Párizsba megyünk, majd Nantes-ba ismét busszal tesszük meg az utat. 15 fős a keretünk. Borut Mackovsek sérülés miatt itthon maradt, Bánhidi Bence viszont a keretben van, velünk tart a kapitány. Ez lesz a negyedik alkalom, hogy az Atlanti-óceán közelében található városban játszunk. Egyszer az EHF-kupában, míg kétszer a BL-ben szerepeltünk itt gallföldön. Összességében eddig kétszer nyertünk, négyszer viszont vereséget szenvedtünk. Utoljára a 2018–2019-es idényben találkoztunk, akkor hazai pályán 30–28-ra nyertünk, idegenben 29–26-ra kikaptunk.

 

Közzétéve: 2022.09.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR