Juan Carlos Pastor: kiválóan dolgoznak a játékosok!

Vissza
Juan Carlos Pastor: kiválóan dolgoznak a játékosok!

Csapatunk Szlovéniában, Kranjska Gorán edzőtáborozik. Ez az időszak a legkeményebb a felkészülésben. Mesterünkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

Szombaton keltünk útra. Hosszú volt az út, hiszen reggel hét órakor indultunk a PICK Aréna elől, és csak kora este érkeztünk meg Kranjska Gorára. Ez premier, hiszen a szlovén turistaparadicsomban először készülünk. Minden rendben! Ez a legfontosabb, a csapat hat edzésen van túl. A kedd délután szabad, pihennek a játékosok, este lesz egy csapatösszetartó program. A Hotel Kompas halljában beszélgettünk csapatunk vezetődzőjével, Juan Carlos Pastorral.

– Új helyre jöttünk, kicsit különbözik Roglától, de minden lehetőségünk megvan arra, hogy ideális körülmények között, magaslaton készülhessünk. Tetszik eddig minden, különösen a csapat, a fiúk kiválóan dolgoznak, szerencsére Luka Stepancicsot leszámítva mindenki egészséges. Amit elterveztünk, azt eddig maradéktalanul megcsináltuk, néhányan már érzik, hogy komoly terhelést kaptak, de ez az időszak erről szól, biztos, hogy az edzőtábor végére elfáradnak majd a játékosok, de ezért jöttünk, hogy felkészüljünk, jó alapot teremtsünk – kezdte a beszélgetést a kedd délelőtti edzés után Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Egy hét Szegeden, négy nap eddig a szlovén edzőtáborban. Többször is napi két foglalkozás szerepel a programban. Nehéz időszak ez, nem leányálom, de ezt tudják a #kékek is, mert itt alapozzák meg az egész szezont.

– Ebben az időszakban rengeteg futás szerepel a foglalkozásokon, de a súlyzókat is rendesen megmozgatják a játékosok. Nem marad el a kézilabda sem, a taktika, sokat futunk labdával, és a videózás is ott van a programban. Az új szabályokat is átvettük, illetve felelevenítjük azokat a taktikai elemeket, amiket játszani szoktunk. Nem unatkozik senki sem, az egész napunkat kitöltjük itt Kranjska Gorán – folytatta a gondolatait Mister.

A nyáron a keretünkhöz egyedül a magyar válogatott Szita Zoltán csatlakozott. A bajnokcsapat jóformán együtt maradt.

– Van, amikor több érkezőnk van, most viszont csak egyetlen játékost kell beépíteni. Zozo nagyon jól végzi a dolgát, kiválóan edz. Ez az időszak azoknak a játékosoknak is fontos és jól jön, akik tavaly érkeztek, átveszik ők is újból az alapokat. Ez most nagy előny, mert sokkal gyorsabban haladunk, mint bármikor, jó úton van csapat – zárta a beszélgetést Pastor mester.

 

Közzétéve: 2022.08.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR