Hátrányba kerültünk az első meccsen

Vissza
Hátrányba kerültünk az első meccsen

Hátrányba kerültünk az első meccsen Flensburgban (25-21), az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásában.

SG Flensburg-Handewitt–PICK Szeged 25–21 (14–10)
EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Flensburg, FLENS-Aréna, 3000 néző. Vezette: Jorum, Kleven (dánok).
Flensburg: Buric – Steinhauser 3/1, Mensah Larsen 3, Golla 4, H. Jensen 3, Gottfridsson 2, Wanne 5/1. Csere: Möller (kapus), Johannessen 3, Einarsson 2, Mensing. Vezetőedző: Maik Machulla.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 1, Tönnesen 3, Bombac 3, Gaber, Bodó 2, Frimmel 1. Csere: Alilovic (kapus), Mackovsek 1, Henigman, Rosta 1, Martins 3, Blonz, Sostaric 1, Garciandía 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc
Hétméteres: 4/2, ill. 3/0

Az első felvonás. Tét a nyolc közé jutás. Csapatunk szerda este a német SG Flensburg-Handewitt otthonában lépett pályára. Kapitányunk, Bánhidi Bence és a szintén sérült Luka Stepancic nélkül.

Kent Robin Tönnesen góljával és Mikler Roland bravúrjával indult a meccs. Roli újabb védése után Dean Bombac már kétgólosra növelte az előnyünket, 1-3. A 7. percben Borut Mackovsek kapott egy ütést az arcára, a szlovén játékosunkat az öltözőben kellett ápolni, szerencsére néhány perc múlva visszatérhetett. Tartottuk a vezetést, Bodó Ricsi bombája után a 10. percben 5-4 volt ide. Kihagytunk egy hetest, de Mikler Roli Wanne büntetőjét is megfogta. Öt perc múlva már a hazaiak vezettek (6-5), sőt, Bodó Richárd piros lapot kapott, így kiszállt a játékból. Ez rendesen kibillentett a játékból bennünket, a 19. percben 8-5-re vezetett a Flensburg. Nem tudtunk gólt szerezni, a németek pedig ezt büntették, így a 25. percben 12-7 állt az eredményjelzőn. A hajrában Miguel Martins és Bogdan Radivojevics is betalált a jól védő Buric kapujában, így 14-10-zel zárult az első félidő.

Roli védésével és SuperMario szélső találatával kezdődött a második harminc perc, majd Rosta Miki is beköszönt. Kimaradt egy ziccerünk, ezután jött két hazai gól: 16-12. Imanol Garciandía villant kétszer, sikerült ismét közelebb kapaszkodnunk, 17-15. A 40. percben Mirko Alilovic megfogta Steinhauser hetesét, majd Imanol akkora gólt ragasztott a pipába, hogy a Flensburg időt is kért, 17-16.  Tíz perccel a vége előtt is tartotta vezetését a német együttes, 20-18 volt a javukra. Kimaradt egy hetesünk, a hazaiak viszont nem hibáztak, 6 perccel a vége előtt 23-19 volt nekik. Kihagytuk a harmadik hetesünket is, így nem sikerült közelebb kerülnünk, így 25-21-es vereséget szenvedtünk, Négygólos hátrányba kerültünk, ami nem ledolgozhatatlan, főleg a félelmetes otthonunkban, a PICK Arénában.

Juan Carlos Pastor: - Nem szabad ilyen hibákat elkövetni, mint amit mi ma elkövettünk. Egy biztos, hogy mivel kevés gólt dobtunk, így öt találattal kell nyernünk Szegeden. Jól kezdtük a második félidőt, sajnos egyszer sem tudtunk felzárkózni egy gólra, mindig hibáztunk. Lépésről lépésre kell felépíteni a taktikánkat, sokkal jobban kell játszani támadásban, nem szabad ennyit hibázni. Fontos lesz a védekezés, jobban koncentrálni, precízebben játszanunk.

Folytatás szombaton 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában, az újonc Kecskemét otthonában. A BL-visszavágót április 7-én (csütörtök) 18.45-kor vívjuk a PICK Arénában, a dr. Bérczi Mihály sportcsarnokban.

Közzétéve: 2022.03.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/06
Kilenc játékosunk kapott válogatott meghívót

A hét a nemzeti válogatottakról szól. Csapatunkból kilencen kaptak meghívót hazájuk csapatába.

2024
05/04
Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nem volt kérdés, magabiztos győzelemmel zártuk a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszát. Csapatunk a Dabas otthonában 41-36-ra nyert.

AZ ÖSSZES HÍR