Bemutatjuk a PICK Aréna nyitóellenfelünket, a THW Kielt

Vissza
Bemutatjuk a PICK Aréna nyitóellenfelünket, a THW Kielt

December 9-én (csütörtök) hivatalosan is megnyitja kapuit a PICK Aréna. 20.45-kor a kézilabda EHF Bajnokok Ligájában a THW Kielt fogadjuk.

Már mindenki vágja a centit. Vezető, játékos, edző, szurkoló, kicsi és nagy, fiatal és idős. Szóval a #HandballFamily. Közeledik a PICK Aréna avatója, csütörtökön megnyílik a kapu, 18.30-tól jön az ünnepélyes megnyitó, 20.45-től pedig az év utolsó EHF Bajnokok Ligája-mérkőzése, a THW Kiel elleni találkozó.

Patinás csapat

Ami futballban a Real Madrid, vagy az FC Liverpool, az a kézilabdában a német THW Kiel. Szinte hihetetlen, de az észak-német együttest 1904. február 4-én alapították. A klubnak 1920 óta van kézilabda-szakosztálya. A német bajnokságot eddig 22-szer nyerték meg, az első címüket 1957-ben szerezték. A Német Kupát tizenegyszer hódították el, míg a Bajnokok Ligájában eddig négyszer diadalmaskodtak. A BL-mezőny egyik legeredményesebb csapata a Turnverein Hassee-Winterbek Kiel e.V. von 1904 együttese. Igen, valójában ez a teljes nevük.

Nemzetközi klasszisok

A THW keretét remek játékosok alkotják. A kapuban a világ egyik legjobb hálóőre, a dán Niklas Landin, a mezőnyben a norvég Sander Sagosen, a horvát Domagoj Duvnjak, a szlovén Miha Zarabec, vagy éppen a német különítmény, Hendrik Pekeler, Rune Dahmke, Steffen Weinhold és Patrick Wiencek számít a sportág klasszisának. Remek kis csapat, de nem legyőzhetetlen.

A 12. párharc

Eddig 11 meccset játszottunk a BL-ben a Kiel ellen. Háromszor nyertünk, egyszer, éppen a legutóbbi idegenbeli összecsapáson döntetlent játszottunk ellenük. A német rivális eddig hétszer nyert ellenünk. Ellenfelünk már szerdán megérkezik Szegedre.

Közzétéve: 2021.12.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/29
Négyes döntőbe jutott U18-as akadémiai csapatunk

Magabiztos győzelmet (33-21) aratott U18-as akadémia csapatunk az Eger ellen, ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek biztos résztvevői a négyes döntőnek.

2024
04/29
Kedden a NEKA lesz a PICK Arénában az ellenfelünk

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszában az utolsó hazai meccsünket vívjuk. A PICK Arénában a HSA NEKA együttesét fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR