Szeged Csillagai: összeér, ami összetartozik

Vissza
Szeged Csillagai: összeér, ami összetartozik

Hosszútávú együttműködésről állapodott meg a Pick Szeged Kézilabdacsapat és a Szegedi Kortárs Balett.

Ami a kézilabdában a PICK Szeged, az a táncművészetben a Szegedi Kortárs Balett. A két együttes városunk és régiónk abszolút kiemelkedő, nemzetközi hírű márkája. Az együttműködéssel a #HanbdallFamily és a #KOBAK – a Kortárs Balett Klub egy nagy közösséget alkot a jövőben.

Otthonunkon, Szegeden, a mozgáson, és az egészséges életmódon kívül számos közös érték köti össze a két csapatot, így nagy öröm és büszkeség, hogy a mai naptól együtt építjük helyi közösségünket, együtt folytatjuk társadalmi szerepvállalásainkat. Egymás népszerűsítése és kölcsönös támogatása mellett célunk, hogy a #HandballFamily és a #KOBAK együttműködésével még izgalmasabb és színesebb közösséget hozzunk létre, amely Szeged és a régió lakosságát szolgálja.

Speciális otthonban élő gyermekek integrálása a mozgás világába

Közös projektjeink már el is kezdődtek, melynek első lépéseként a táncművészek és a sportolók csatlakoztak a „KöJkök a gyermekotthonban” egyesület támogatóihoz, így a gyermekek megtekinthetik és közelebbről is megismerhetik a táncelőadásokat, és a sportmérkőzéseket. A hódmezővásárhelyi gyermekotthon lakói nemrég a Szegedért Alapítvány Gálaestjén a Concerto című táncjátékot nézték meg, találkoztak Juronics Tamás művészeti vezetővel, Pataki András igazgatóval, és mosolyogva vették körbe Heim Boglárka táncművészt. Ezt követően a PICK Szeged Komló elleni mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokba látogattak, ahol többek között Mikler Rolanddal találkoztak, de természetesen a PICK Bullal is összebarátkoztak.

 

Figyelemfelhívás az egészségügyi szűrések fontosságára

Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb feladat. Dr. Bella Zsolt indítványozására októberben együtt csatlakoztunk a NOÉ Egészségközpont kampányához, hogy felhívjuk a figyelmet a szűréseken való részvétel fontosságára. A nők méhnyakrák és a férfiak középgarat rákjának kialakulásában a HPV fertőzés a legjelentősebb rizikófaktor, előfordulása meredeken emelkedik. Rendszeres HPV alapú szűréssel a megbetegedés korai stádiumban kiszűrhető és megfelelő kezeléssel a daganat kialakulása elkerülhető. Rendszeres szűrővizsgálat hiányában a daganatos megbetegedések gyakorisága drámaian növekszik, késői stádiumú felismerés esetén a gyógyítás esélyei csökkennek.  A felnőttek rendszeres szűrővizsgálatát, valamint a HPV védőoltás szerepét már 12-14 éves lányoknak és fiúknak is a szexuális élet kezdete előtt kiemelten fontos hangsúlyozni.

KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS AZ ÁLLAMI GONDOSKODÁSBAN ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA

A Szegedi Csillagai projekt örömmel csatlakozott az MTK csapatának idei KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS kampányához, melynek kedvezményezettje most a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató intézmény. November 5. és december 5. között az MTK Budapest, valamint a PICK Szeged kézilabdacsapat mérkőzésein, december folyamán pedig a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadásain várjuk a közönség csokoládé felajánlásait, mellyel az állami gondozásban élő gyermekek karácsonyát tehetjük közösen szebbé.

A Szeged Csillagai együttműködés hamarosan újabb akciókkal és projektekkel jelentkezik, a részletekről folyamatosan beszámolunk csatornáinkon, oldalainkon.

Találkozzunk személyesen az előadásokon, valamint a mérkőzéseken!

Fotók: Sólya Eliza, Tari Róbert és Graziano Bongiovanni

Közzétéve: 2021.11.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/29
Ezüstéremmel zártuk az NB I-es szezont

A döntő második összecsapásán négy góllal kaptunk ki a Veszprémtől. A találkozó előtt megható programmal köszöntöttük a 2014-ben EHF-kupát nyert szegedi csapatot.

2024
05/28
Szurkolói információk a bajnoki döntőre

Szerdán 18 órakor a bajnoki döntőben a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR