Juan Carlos Pastor: Felkészülni! Vigyázz! Rajt!

Vissza
Juan Carlos Pastor: Felkészülni! Vigyázz! Rajt!

Szerdán 18.45-kor az első meccsünket vívjuk a 2021-2022-es szezonban a Bajnokok Ligájában. Franciaországban, a Montpellier otthonában kezdünk. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

- Felkészültünk?

- A felkészülésnek vége, de az biztos, hogy még nem leszünk topformában, ám versenyre kelünk a Montpellier otthonában.

- Négy edzőmeccs, három magyar bajnoki, amit eddig lejátszottunk. Mi az, ami tetszett, amit mutatott a csapat?

- A hozzáállás nagyon tetszett eddig, az akarat, amelyet a csapat mutatott. Mindenképpen nagy pozitívum az a reakció, amit a meccsek után kapok vissza. Az elemzéseink után mindenki arra törekszik, hogy javítsa a hibáját, jól oldja meg a taktikát. Ez talán a legnagyobb dolog, amelyet visszakapok.

- Sokszor hangsúlyozta már, hogy a védekezés az alap. Most ebben hol tartunk? Milyen szinten?

- Jól védekezünk, de azért még van hova fejlődni. Jó úton vagyunk, ám még sokat kell gyakorolnunk. A jövőbeli célunk az, hogy ne kelljen cserélnünk. Tudunk már úgy védekezni, hogy két játékost cserélünk, de az lenne a legideálisabb, hogy nem kellene változtatni. A lejátszott meccsek megmutatták, hogy ha jól védekezünk, és van egy jó kapusteljesítmény, akkor nagyon gyorsan tudunk támadni, gólt szerezni. Ez nagy erőssége lesz a csapatnak.

- Mit sikerült feltérképezni első BL-ellenfelünkből, a Montpellier-ből? Vasárnap este az utolsó pillanatban mentettek pontot (29-29) a St. Raphäel ellen a francia bajnokságban!

- Ma reggel már megérkezett ennek a meccsnek a felvétele, ezt hamarosan kielemezzük, ebből is tudunk készülni. Több felkészülési találkozójukat láttuk, jó csapatról van szó, a vasárnapi bajnokin nem játszott Valentin Porte, aki náluk meghatározó szerepet tölt be. Több fajta játékot képviselnek. Képesek magas emberekkel, illetve alacsonyabb játékosokkal is kézilabdázni, így mindenre fel kell készülünk.

- Döntő lehet egy jó kezdés a meccsen?

- Nagyon fontos, hogy jól kezdjél és vezessél, te legyél az, aki kontrollálja a találkozót. A felkészülés alatt éppen ezért jött jól az Elverum elleni két találkozó. Volt ellenük egy nagyon jó hatvan percünk, és egy nem olyan jó, amelyen visszaestünk, de ami igazán fontos volt, hogy ebből ki tudtunk jönni, felálltunk, és végül nyertünk.

- Nincs olyan hét, hogy ne tegyük fel ugyanazt a kérdést, így most is megtesszük: az új fiúk hol tartanak a beilleszkedésben?

- Fiatalítottunk, amely az életben normális dolognak számít. Gyorsabbak lettünk, hosszabban tudunk edzeni, minőségben is előreléptünk. Az új játékosok jól haladnak, mindent megtesznek azért, hogy megtanulják a rendszert. Fontos lesz meccsről meccsre emelni a szintet, ez csapatilag és egyénileg is fontos. A BL-ben jelenleg tizenhat játékosunk bevethető, senkit sem kell pihentetnünk, erre ott a magyar bajnokság.

- Innentől kezdve beindul a kézilabda nagyüzem. Heti két meccs vár ránk. Bírjuk majd a tempót?

- Éppen erről beszéltem, hogy amikor fiatalabb vagy, akkor gyorsabban tudsz visszaállni, regenerálódni. Jó a keretünk, bátran cserélhetek, mert mindenki magas szinten tud játszani. Fontos, hogy egészséges mindenki. Ilyenkor nagyon fontosak az általam csak láthatatlan edzéseknek hívott foglalkozások. Ez az edzés előtti és utáni időszak. A pihenés, az étkezés, a terápia a masszőrökkel, ez mind most nagyon fontos, mert a testnek pihennie és dolgoznia is kell. Úgy gondolom, fejben dől el minden, fizikailag felkészültünk. Ha mindenki pozitívan gondolkodik, akkor edzeni és meccset játszani is könnyű, így ez most nagyon fontos lesz szerdán este is.

 

Közzétéve: 2021.09.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR