Mikler Roland: jó erőfelmérő lesz az Elverum elleni két meccs

Vissza
Mikler Roland: jó erőfelmérő lesz az Elverum elleni két meccs

Csütörtökön és szombaton 18 órakor a norvég bajnok Elverum Handball ellen játszunk edzőmeccset az újszegedi sportcsarnokban. Mikler Rolanddal beszélgettünk a keddi két edzés között.

- Azért ma kellemesebb volt ébredni, végre eltűnt a kánikula!

- Furcsa is volt felmenni úgy az újszegedi sportcsarnok küzdőterére, hogy közben ne izzadjak le. Sok nyarat végigdolgoztam már, de ilyen rekkenő hőségben nem is emlékszem, hogy edzenem kellett volna. Nem is igazán fizikálisan megterhelő a tréning, hanem fejben, koncentrációban fáradtam el eddig. Ittam én folyamatosan, de brutális volt a hőmérséklet. Nagyon bízom benne, hogy enyhül az idő, mert továbbra is keményen edzünk. Alapozunk, így a tempóból semmit sem vettünk vissza. Szoktunk is viccelődni, hogy szaunába nem kell járni, elég csak leülni a sportcsarnokban, ahol patakokban folyik rólad a víz.

- Milyen a csapat hangulata?

- Erre nincs panasz, jó, az új srácok jó fejek, gyorsan beilleszkedtek, megtaláltuk a közös hangot. Főleg az edzések elején megy a viccelődés, a foglalkozás végén tusolunk, nem sok kedvünk van ekkor beszélgetni, megyünk haza pihenni. Már akit hagynak, mert szerencsére közöttünk sok a családos, így még van feladatunk otthon bőven. Játszani kell a gyerekekkel, mert igénylik, én pedig ezt nagyon szeretem.

- A Dabas ellen először voltak az ikrek meccsen. Tetszett nekik?

- Azért először nagyon megilletődöttek voltak, furcsa volt nekik a sok néző, hogy tapsolnak, szurkolnak. Először feltérképezték a terepet, utána bátrakká váltak. Azóta többször is voltunk kint, mert nagyon tetszik nekik, hogy ők is pályára léphetnek, mint az apukájuk.

- Két edzőmeccset játszottunk, a Dabas és a Metaloplastika ellen. Milyen volt belülről?

- Jóformán edzésről estünk be a meccsekre. Ez a két találkozó éppen arra volt jó, hogy megtörje azt a monotonságot, amely a felkészülési időszakban bennünket ér. Jó volt játszani! Jó volt ennyi néző előtt pályára lépni. Jó látni, hogy mennyire szeretik a csapatot, ez mindig jó érzéssel tölti el az embert és minden tiszteletünk azoké a nézőké, akik a rettentő hőség ellenére is kijöttek minket megnézni!

- Csütörtökön és szombaton a BL-csoportunkban szereplő norvég Elverum lesz az ellenfelünk. Mire számítasz a két edzőmeccsen?

- Ez most jó erőfelmérő lesz. Hol tartunk? Mit kell javítani? Mi működik jól? Egészen más tempójú meccs vár ránk, mint eddig, a norvégok is sokat futnak, így lesz iram a meccsen. Nekünk lépésről lépésre kell haladnunk. Minden ilyen találkozó a felkészülésünket szolgálja. Szeptember 15-én fontos meccset vívunk a Bajnokok Ligájában, Montpellier-ben kezdjük a szezont. Ha nem is csúcsformába, de jó formába kell lendülnünk addig, mert a jó kezdés fontos lesz nekünk. Éppen ezért jó, hogy az Elverum ellen két meccset is játszunk. Nagyon bízom benne, hogy most is sokan jönnek el, mert jó érzés volt meccshangulatban játszani, hallani a tapsot, a buzdítást.

Közzétéve: 2021.08.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/04
Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nem volt kérdés, magabiztos győzelemmel zártuk a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszát. Csapatunk a Dabas otthonában 41-36-ra nyert.

2024
05/03
A 14. Dabas-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Dabas KC otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es találkozója.

AZ ÖSSZES HÍR