Idegenben is legyőztük a Fradit

Vissza
Idegenben is legyőztük a Fradit

Remek második félidei játék után 36-28-ra nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában a Ferencváros otthonában.

Ferencvárosi TC-MOL-PICK Szeged 28–36 (15–18)
K&H férfi kézilabda liga, 24. forduló, Budapest, Elek Gyula Aréna, 300 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
FTC: Zernovic – Bujdosó 2/1, Ónodi Jánoskúti 2, Andelic 3, Pordán 1, Nagy B. 3,  Kovacsics 2. Csere: Győri 2 (kapus),  Turák, Füzi 4, Mikita, Prainer 2, Bognár 1, Imre 6/2, Szabados, Karai. Vezetőedző: Horváth Attila.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Bombac 1, Gaber 4, Mackovsek 2, Källman 1, Henigman, Radivojevics 6. Csere: Mikler (kapus), Zsitnyikov 1, Rosta 7, Bodó 5, Kaspárek, Canellas 3, M. Stranovsky 2, Sostaric 4/1, Bajus.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc
Hétméteres: 3/3, ill. 2/1

Egyetlen helyen változott a keretünk. Matej Gaber visszatért, míg Bánhidi Bence  pihenőt kapott a Fradi elleni idegenbeli meccsen.

Mirko Alilovic védése indította a találkozót, majd Matej Gaber jelezte, hogy vele számolni kell, gyorsan berámolt két gólt. Az 5. percben már 4-1-re vezettünk, sikerült több indításból szerzett találatot. Ezután viszont többször is a kapufát találtuk el, így a hazaiak a 14. percben egyenlítettek: 7-7. Borut Mackovsek, majd Bogdan Radivojevics mattolta Zernovicsot, így gyorsan  9-7-re húztunk ismét el. Bodó Ricsi bombája után először vezettünk néggyel, a 21. percben már 12-8-as vezetésünket mutatta az eredményjelző. Bogdan Radivojevics rendesen elkapta a fonalat – hatszor talált be 30 perc alatt -, jobbszélsőnk parádés gólokkal vette ki részét abból, hogy a félidőben 18-15-re vezessünk.

Mario Sostaric zúzta be a szélről a labdát, a gólunkkal indult a második félidő. Mikler Roland ziccert védett, Matej Gaber pedig megszerezte negyedik találatát, amelynek köszönhetően 22-17 lett nekünk. A 40. percben Dean Bombac parádés csellel küldte el a védőket, majd a kapu közepébe lőtt, 25-19 ide. Zúgott is a „Hajrá, Szeged!” buzdítás a szegedi tábortól. Jó volt hallani a szurkolóink hangját, akik az egész meccsen nagy erőt adtak nekünk. Joan Canellas hajrában szerzett szokásos okos gólja után tíz lett a különbség: 33-23. A vége sima győzelem (36-28), így nem egészen két héten belül kétszer is magabiztosan győztük le a Ferencvárost.

Csapatunk legközelebb május 19-én (szerda) 18 órakor hazai pályán a Grundfos Tatabányát fogadja. Hétfőn 15 órakor nyit az újszegedi sportcsarnokban a pénztár, amely 18 óráig tart nyitva, így védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink tudnak jegyet vásárolni.

Juan Carlos Pastor: - Az első hetesünk védekezésével elégedett voltam, támadásban azonban sokat hibáztunk és a kapusuk is jól védett. A második felállásunk gyengébben védekezett, de sok gólt szerzett így alakult ki az első félidőben a különbség. A második játékrészben a hét a hat elleni játékunkat ismét azért vettük elő, hogy ne kapjon olyan nagy terhelést a csapat. Jól működött a két beállós játékunk is, de amikor már nem beállók voltak ezen a poszton, akkor jöttek a hibák és egyszerű gólokat kaptunk. A legfontosabb, hogy megnyertük a mai meccset.

Rosta Miklós: - A mérkőzésen voltak hibáink, de a kapusainktól ilyenkor is megkaptuk a támogatást. Fontos volt, hogy a második félidőben belőttük a helyzeteinket és így ki tudtuk alakítani a különbséget.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.05.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR