A második győzelmünket arattuk a héten

Vissza
A második győzelmünket arattuk a héten

Szoros első félidő után 32-25-re nyertünk hazai pályán a Sport 36-Komló ellen. Ez volt a második sikerünk a K&H ligában a héten.

MOL-PICK Szeged–Komló 32–25 (15–15)
Férfi kézilabda, NB I., 23. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 2, Zsitnyikov 4, Bombac 1, Bánhidi 5, Mackovsek 2, Källman 1. Csere: Mikler (kapus), Henigman, Canellas 3/2, Bodó 5, Rosta 5, M. Stranovsky, Sostaric 4/1, Tóth J. 1, Szilágyi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Komló: Granic – Szkokán, Oláh T. 3, Jóga 2, Balázs, Grünfelder 2, F. Sunajko 2. Csere: Djurdjevics (kapus), Jerkovic 3, Hoffmann 2, Zobec 4/1, Vaskó 2, Takács 2, Melnyicsuk 2/2, Csomor, Dobi 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Hétméteres: 4/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

Nem volt egyszerű, de a végén magabiztosan nyertünk péntek este a Sport 36-Komló ellen a K&H liga meccsen. Ismét taps volt a jutalmunk a lelkes közönségünktől, akik végig mellettünk álltak. Jól kezdtünk, gyorsan megléptünk, azonban a vendég Komló hatalmas szívvel küzdött, a hibáinkat pedig könyörtelenül büntette. Már-már úgy tűnt, hogy 30 perc után is magabiztos vezetéssel térhetünk pihenőre, de a hajrában a gyors góloknak köszönhetően egyenlített a Baranya megyei együttes.

Jól kezdtük a második játékrészt. Mikler Roland remekelt, a támadásokat pedig rendre értékesítettük, így fokozatosan növeltük az előnyünket. Bodó Richárd, Mario Sostaric, Bánhidi Bence és Rosta Miklós szórta a gólokat, a hét a hat elleni játékunk hatékonynak bizonyult. Már-már úgy nézett ki, hogy akár tíz is lehet közte, azonban a meccs hajrájában kicsit tudott faragni a hátrányából a Komló. Ismét talpra ugrott mindenki, mert Tóth József Bodó átadása után remek gólt szerzett, amiért járt mindenkitől a taps.

Megküzdöttünk a győzelemért, de a lényeg az újabb két pont, és az, hogy a héten kétszer is diadalmaskodni tudtunk. Legközelebb május 12-én (szerda) 18 órakor a Dabas otthonában lépünk pályára.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben rengeteg gólt kaptunk átlövésből, nem védekeztünk jól. Támadásban viszont jól játszottunk, de a beálló körüli játékot nem úgy büntették, ahogy szerettem volna. A szünet után jobban kézilabdáztunk, sajnos balkezes átlövő nélkül vagyunk még, de ezt is meg kell megoldanunk.
Rosta Miklós, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Komlónak, mert jó meccset játszottunk egymással. Az első félidő belülről is kemény volt. A másodikban a hét a hat elleni játékot nem bírták a komlóiak. Élveztem, hogy sok időt tölthettem a pályán. Nagyon jó érzés, hogy visszatértek a szurkolók a lelátóra, jön a biztatás tőlük, skandálják a nevünket, kiabálják, hogy „Hajrá, Szeged!”, ezek sok erőt adnak nekünk.
Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. A mai első félidővel és az egész mérkőzéssel elégedettek lehettünk. Igyekeztünk mindent megtenni, hogy kevesebbet hibázzunk és ne kapjunk könnyű gólokat. Ez kell ahhoz mindenképpen egy ilyen ritmusú csapat ellen a jobb mérkőzéshez. Kellenek az ilyen meccsek, mert ami egy ilyen kvalitású csapat ellen működik, az a közvetlen riválisaink ellen is sikerülhet. Három fontos bajnokink van még hátra, valamint a Liga Kupa-elődöntő, ahol nagy álmokat szövögetünk.

A meccs itt visszanézhető:

 

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.05.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR