Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Vissza
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

OTP Bank - PICK Szeged–HSA NEKA 47–31 (21–14)
Férfi kézilabda NB I., 25. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1817 néző. Vezette: Héjja, Kónya
OTP Bank - PICK Szeged: Nagy M. – Bombac 5, Stepancic 2, Molina, Gaber 1, Bodó 5, Frimmel 8/4. Csere: Imsgard (kapus), Szilágyi 4, Jelinic 7, Bánhidi 3, Martins 1, Sostaric 3, Garciandía 5, Fekete G. 1, Gazsó 2/1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
NEKA: Mikler K. – Krakovszki Zs. 2, Dely 2, Sztraka, Gál 3, Ludmán 4, Tárnoki. Csere: Deményi (kapus), Karai, Szűcs B. 4, Tóth L. 3/1, Kovács T. 5, Zakor 2, Molnár R. 1, Nagy Á. 4, Tárnoki 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 6/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Szólt a taps! Hangosan! A győzelemnek, az új PICK Aréna-rekordnak szólt ez. A 2023-2024-es szezon utolsó hazai NB I-es alapszakaszbeli meccsét játszottuk, és nyertünk magabiztosan a HSA NEKA ellen. 47 gólt dobtunk a boglári együttesnek, ez pedig új PICK Aréna-rekord. 2023. április 22-én 46-ot dobtunk a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, ezt a adtuk át a múltnak.

A meccs elején meglepett bennünket a NEKA, különösen egykori akadémistánk, Ludmán Marcell ügyeskedett és szerzett szép gólokat. Nagy Martin viszont egyre többet védett, mi pedig felpörgettük a ritmust, jöttek a könnyű gólok, Sebastian Frimmel magabiztos kézzel értékesítette a heteseket, Dean Bombac pedig parádés gólokat szerzett, de jöttek a Bodó-bombák is. Szurkolóink nagy örömére Bánhidi Bence visszatért a csapatba, kapitányunk gyorsan gólt is szerzett, amit nagy taps köszöntött.

A félidőben a Pick Szeged Zrt. átadta a 100 ezer forintos adományt a Kis Csillag Egyesületnek, az elmúlt hazai meccsen a Nagy dobás játékba beszállt Nagy Martin, kapusunk pedig bedobta a félpályáról a labdát a kapuba, ezért ajánlotta fel csapatunk és támogatónk a pénzösszeget.

A második félidőt hatalmas iramban kezdtük. Marin Jelinic és Mario Sostaric is rendre betalált az ellenfél kapujába, így még nagyobb lett a távolság. Nem kellett sokat várni a szülinapos, Imanol-gólra sem, spanyol átlövőnk is remek találatokkal vette ki részét a győzelemből. Jöhettek is az akadémisták, Fekete Gellért és Gazsó Péter is beszállt, és mindketten gólt is szereztek. A nap találata Sebastian Frimmelé volt. A második játékrészben remekül védő Emil Imsgard indítását a levegőben úszva szedte össze, majd svédcsavarral juttatta a hálóba a labdát. Mindenki felállva tapsolta Seppo nem mindennapi gólját. Az új Aréna-csúcsot jelentő találat pedig a korosztályos válogatott Gazsó Péter nevéhez füződik, őt szerezte a 47.-et.

A vége igazi örömjáték, pacsi a szurkolókkal. Jó volt ismét együtt lenni csodás otthonunkban.

Csapatunk legközelebb május 4-én (szombat) 18 órakor a Dabas otthonában zárja az NB I-es alapszakaszt. A meccset klubunk Youtube-csatornáján élőben közvetítjük. 

Kárpáti Krisztián: – A szurkolók hétről hétre meglepetést okoznak nekünk, külön öröm, hogy nem csak a sztárcsapatok ellen játszhatunk népes publikum előtt. Az edzői pályafutásom nagy részét eddig az utánpótlásban töltöttem, így a ma pályára lépő fiatalokkal volt szerencsém együtt dolgozni a korosztályos válogatottban, illetve Szegeden. Zakor stabilan védekezett a vendégeknél és szerzett két gólt is. Nagyon jó, hogy a NEKA ennyi lehetőséget ad a fiataloknak. 

Meccs utáni sajtótájékoztató: 

Közzétéve: 2024.04.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/21
Pénteken kezdődik a bajnoki döntő

Pénteken 20 órakor megkezdődik a két győzelemig tartó bajnoki döntő. Az első meccset idegenben vívjuk, a szegedi találkozót május 29-én (szerda) 18 órakor rendezik.

2024
05/19
Ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában

Hatalmas csatában, 33-30-as vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém együttesétől a tatabányai Magyar Kupa-döntőben.

AZ ÖSSZES HÍR